职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
2021年职称英语考试《综合类》模拟试题1026
帮考网校2021-10-26 13:06

2021年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Rodman met with Tony to try to settle the dispute over his contract.【单选题】

A.mark

B.involve

C.solve

D.avoid

正确答案:C

答案解析:题干大意:罗德曼与托尼会面尝试解决合同纠纷。句子中画线词的意思是“解决”。意思为“解决”的是选项C (solve)。avoid:避免;mark:做标记;involve:卷入,陷入。和involve有关的短语有involve in:卷入……;involve with:涉及,和……有关。

2、Why People Use Pseudonyms (假名字)?You can\'t choose the name you are given at birth, but in many countries you can change it legally when you reach adulthood. Of course, most people never change their names even if they feel unhappy about them. However some people do take this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it\'s for purely personal reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile, Neftalf Reyes. He didn\'t want his father to know he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man. At other times the reason may appear strange, take the case of the Portuguese poet Femando Pessoa, ____ wrote under 75 different names. The reason? "When I use a different name, I always write in a different way," he explained. In most cases, however , people change their names for social, historical, political, or cultural reasons. Here are some of the most common: reason. The person\'s real name is just too long and difficult to remember. Let\'s be honest, Madonna Louise Ciccone is not as easy to remember as just plain Madonna. And short names are much easier to remember: William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele.Sometimes names are changed for marketing purposes. For example, if a name sounds too foreign, it may be changed to something that is more recognizable in a market. So in the film world, Ramon Estsvez adopted the name Martin Sheen. Or maybe the artist\'s real name doesn\'t sound attractive-Chad Everett does sound a lot better than Raymond Cramton.Artists sometimes choose the name of someone they admire. Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration for the Welsh poet, Dylan Thomas.Another reason may be practical: in the past, women found it very difficult to get published. To avoid this situation, they sometimes gave themselves men\'s names, so the English author Mary Ann Evans became George Eliot, and she did get her books published!【单选题】

A.whom

B.who

C.which

D.that

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,考点是非限定性定语从句的引导词,因为此处的先行词是the Portuguese poet Femando Pessoa,是人,所以要用修饰人的引导词,而且又做主语,结合选项的信息提示,正确答案是B。

3、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping for clothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons for shopping for second - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop for a crazy - looking shirt. And some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, for her, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars for a new coat when you can get another one for a lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes for only 5 or 10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works for a pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing for those who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income for charities. They also provide a way for the wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt for their level of consumption."The word "thrift" in paragraph 1 could be best replaced by【单选题】

A.charity.

B.one dollar.

C.first class.

D.two dollars.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据主要在文章第六段。本题不能靠查词典查单词意思来确定答案。第六段谈到旧货店的所有衣服均为捐赠所得,最后一段有谈到了旧货店所得的收入都捐赠给慈善机构,所以答案是A。

4、Would you please call my husband as soon as possible7【单选题】

A.visit

B.phone

C.consult

D.invite

正确答案:B

答案解析:麻烦您尽快给我丈夫打个电话好吗?本题难度不大,考查的是引申意义,call和phone做动词用,引申意义都有“打电话”的意思,是近义词,其他选项都是常用词汇,和答案意义差异大,最佳答案是B。

5、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, For this and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products ____ would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【单选题】

A.who

B.which

C.where

D.when

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,本题考查引导非限制性定语从句的关系词,先行词是products,所以正确答案是B。

6、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, For this and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and ____ within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【单选题】

A.provided

B.increased

C.created

D.consumed

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,要认真阅读原文。原文此处是说,“一个国家的生活标准不仅仅取决于自己国内生产和消费的财富,还直接取决于通过国际贸易获得的财富”,此处要使用“消费”的含义,最佳答案是D。

7、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!Why is the outlook of marriage not as hopeless as it appears? ____【单选题】

A. Many people still like to get married.

B.The rate of divorce has actually decreased.

C.Over 60% of the marriages continue to exist.

D.The statistics of divorce is reliable.

正确答案:A

答案解析:本题难度也不大,正确答案正好是选项A,所以看到A的信息提示,然后马上回到原文验证,可以找到答案依据是文章第三段第二句后半部分:…so marriage is still quite popular.

8、Three Ways to Become More CreativeMost people believe they don\'t have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it. Creativity isn\'t always connected with great works of art or ideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer or you just want to expand your mind! There are three techniques to help you.This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve or the job you need to do. Then find an image, word, idea or object, for example, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles, light, fire, matches, wax, night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match or take him out for the night. Imagine that normal limitations don\'t exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, for example, your goal is to learn to ski (滑雪), you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice skiing every day in December, or every Monday in January.Look at the situation from a different point of view. Good negotiators (谈判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can\'t she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best fishermen think they are the fish!The phrase "put yourself in their shoes" in paragraph 4 is closest in meaning to ____.【单选题】

A.dress yourself like them

B.do as they ask you to

C.think as they would

D.put on their shoes

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,干扰项干扰不强,put yourself in their shoes即使不看原文,考生也能大致判断是“站在对方立场上考虑问题”,最佳答案是C。think as they would,这是个省略句,实际上是think as they would think,即“站对方的立场上考虑问题。”

9、J. K. RowlingLike that of her own character, Harry Potter, J. K. Rowling\'s life has the luster of a fairy tale. Divorced, living on public assistance in a tiny Edinburgh flat with her infant daughter, Rowling wrote Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone at a table in a cafe _____ and it was Harry Potter that rescued her.Rowling remembers that she always wanted to write and that the first story she actually wrote down, when she was five or six, was a story about a rabbit called Rabbit. Many of her favorite memories center around enjoying the fantastic adventure stories. .On a particularly long train ride from Manchester to London in the summer of 1990, the idea came to her of a boy who is a wizard and doesn\'t know it. He attends a school for wizardry -she could see him very plainly in her mind. By the time the train pulled into King\'s Cross Station four hours later, many of the characters and the early stages of the plot were fully formed in her head. The story took further shape as she continued working on it in pubs and cafes over her lunch hours.Rowling was working as a French teacher when she heard that her book about the boy wizard had been accepted for publication. Harry Potter and the Philosopher\'s Stone was published in June1997 and achieved almost instant success. With the publication of the American edition, retitled Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone, in 1998, Rowling\'s books continued to make publishing history. Harry Potter climbed to the top of all the bestseller lists for children\'s and adult books. In Britain a separate edition of the first book appeared with a more "adult" dust jacket so that grown-ups reading it on trains and subways would not have to hide their copy behind a newspaper.J. K. Rowling lives in Edinburgh, Scotland, with her daughter Jessica and continues to work on writing the seven-book story of Harry Potter. 【单选题】

A.would not have to hide their copy behind a newspaper.

B.With the publication of the American edition,

C.By the time the train pulled into King\'s Cross Station

D.Young people prefer to read stories about cities.

E.enjoying the fantastic adventure stories.

F.during her daughter\'s naps

正确答案:F

答案解析:根据前文,Rowling是离婚的女人,和年幼的女儿相依为命,在爱丁堡一个小公寓里靠公众资助生活,她在咖啡馆的桌子上写成了《哈利波特和魔法石》。由此要想到,带着幼小的孩子的母亲在什么时间写作呢?一定是孩子睡觉的时候,所以选F。

10、G8 SummitLeaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying (游说) at the summit. And he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.Japan will reject blair’s proposal to increase aid to Africa.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:根据主语Japan和Blair可以确定答案出自最后一段。最后一段叙述了有关日本的态度,但是原文并未提到日本是否会拒绝布莱尔的倡议。所以选C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!