职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《理工类》模拟试题0921
帮考网校2023-09-21 12:11
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve celebrations. Also common are days in honorof love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, often to mark important events in its history. Schools, banks and government offices all close on days like these. _____ A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, forexample. No one knows when orwhy it began. Today it is celebrated in many countries—France, England and Australia, among others. On this day, people play practical jokes. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh. The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange too. On this day, it is traditional forboys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part, they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city ortown. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world-s biggest food fight. Fortwo hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea fora new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 29. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【单选题】

A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.

B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.

C.That is supposed to be Toothache Day.

D.Then begins the world-s biggest food fight.

E.Some people have fun imagining new holidays.

F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,但因为各个选项差异较大,还是比较容易确定答案,可采用代入法,可以发现B代入原文中,最符合上下文逻辑,是答案。

2、The love of money is the root of all evil.【单选题】

A.result

B.end

C.cause

D.force

正确答案:C

答案解析:贪财是万恶之源。本题有一定难度,干扰项的干扰较强,A项的干扰很大,有好多考生选了A,result指“结果”,题干里root指“根源”,选项里只有cause“原因”是其近义解释,是最佳答案。

3、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!Cell phones are common in our lives and have become ______.【单选题】

A.a necessity

B.an emergency

C.a number of new headaches

D.family arguments

E.big and light palm - sized models

F.countless new facilities

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,虽然答案依据不太明显,但第二段的主旨句可以看做是答案依据,通读第二段,可以判断出手机已成一个必需的工具,所以答案是A。

4、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 year old Pete Barth was in college, shopping at second hand clothing stores was just something he did- "like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a mean conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said. "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US- "some as big as department stores. All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have" stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Slocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent that waste from going to landfills (垃圾填埋场). They give clothing a second life, provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption.When Barth was a college student, he often shopped at thrift shops ______.【单选题】

A.to save money

B.to save energy

C.to help the environment

D.to make friends with poorpeople

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章第三段。带着题干信息到文章定位,认真阅读文章第三段,第二句谈到,一些像他一样的人,为了省钱去旧货店买衣服,所以答案是A。

5、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their lungs. Two million people die of it. The disease has increased with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop as soon as they feel better. Doing that can lead to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how effective it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients cured. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research ______ new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【单选题】

A.with

B.to

C.onto

D.into

正确答案:D

答案解析:research后面常用on或into,偶尔也用for或after,例如:a research for/after facts(对事实的调查),但不与其他3个选项连用。

6、What Do Dreams Tell Us?Why do we dream? Do dreams have meanings? These are questions which have troubled man forthousands of years. The oldest surviving book on the interpretation of dreams is Egyptian and is nearly 4,000 years old. In ancient Greece, it was thought that people who were ill could be cured by telling their dreams. They would relate their dreams to their doctors who would tell them what they meant and then give them medicine to make them well. The ancient Chinese believed that if a pregnant woman dreamed of a bear, she would have a son, and if she dreamed of a snake, she would have a daughter. There are many stories about dreams foretelling (预言) the future.We certainly do not now believe that dreams foretell the future. Most scientists believe that dreams are based on events in our own life and on our feelings. The events are usually very recent, mostly within the last two days. Our emotions, on the other hand our wishes, hopes and fears may go back many years, even to early childhood.In a dream, events are altered. A dream may contain parts of many real-life events. Most importantly, something that cannot be shown directly may be shown indirectly. Forexample, you might dream of driving a large car. This could mean not that you want to have a larger car, but that you desire power, and maybe you want to control other people. Again, you may dream that you are an actorin a play. The play is about to start, but you have completely forgot your lines. This dream may seem strange because you are not interested in acting, and you never want to be in a play. But the dream may mean that you have some other problem that you feel is too difficult foryou to solve.Psychologists believe that dreams may be helpful to us. Indeed, people who have been allowed to sleep in experiments, but not allowed to dream, have become anxious and restless. and when they are later allowed to sleep as much as they like, they dream more than ever to make us forthe lost "dream time".If you dream of driving a large car, it could mean that you want ______.【单选题】

A.power

B.quiet and happy

C.events

D.experiments

E.diseases

F.worried and nervous

正确答案:A

答案解析:根据题干线索词driving a car定位原文至第三段第四句:Forexample, you might dream of driving a large car. This could mean not that you want to have a larger car, but that you desire power...句中的this即指dream of driving a car, desire作为动词与want同义。由此推断,句中画线部分即为所需添加成分,而A选项属于原文复现,故A为正确答案。

7、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.Nowadays many scientists depend on radiocarbon fordating age - old objects.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,主要答案依据在文章第一段第一段:Now-adays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon,orcarbon - 14 dating,谈到现在科学家可以通过一种叫做放射性碳定年法来解读过去,题干是其近义解释,所以正确,答案是A。

8、How to Be a Successful BusinesspersonHave you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here\'s a story about one successful businessperson. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.Zubair Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working fora company that rented cars.While Mr. Kazi was working at the car rental(租赁的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. Fortwo months, he worked as a cook\'s assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn\'t like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could."One day, Mr. Kazi\'s two co - workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.A few months later, the owners needed a manager fora new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit.A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. Forthe first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 a. m. to 10 p. m. , seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. If someone had to wait more than ten minutes fortheir food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.A year later, Mr. Kazi sold his restaurant fora profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too.Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn\'t planning to stop there. He\'s looking formore poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it\'s a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up. "Mr. Kazi became the manager of a new restaurant because_____.【单选题】

A.his co -workers praised him

B.he was a good cook

C.he worked very hard

D.he knew how to run a restaurant

正确答案:C

答案解析:本题难度也不大,也是送分题目,答案依据是:That day,Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.

9、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!The first study on 41 elderly people found ______.【单选题】

A.the less - fit participants did arrow tasks faster

B.the fitter participants did arrow tasks faster

C.the less - fit participants gave more accurate answers

D.the fitter participants gave more accurate answers

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章。答案依据在文章第五段。带着题干信息词回到文章定位。第五段第一句谈到,研究者发现身体健康的成年人完成箭头测试的速度更快,回来看选项,很明显,B是近义解释,是答案。

10、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean fell to a record low. Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining. Since 1979, each decade has seen an 11. 4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner. Last summer, Arctic sea ice reached its skimpiest levels yet. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has scientists concerned. There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer at the University of Washington at Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water. Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.5℃ warmer than average and 1.5℃ warmer than the previous record high. With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3. 3 meters thick at the beginning of the summer measured just 50 centimeters by season\'s end. The new measurements suggest that melting is far more severe than scientists have seen by just looking at ice cover from above, says Donald K. Perovich, a geophysicist at the U. S. Army Cold Regions Research and Engineering Laboratory in Hanover, N. H. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend from which it may never recover. Which of the following is closest in meaning to the word "build" in the first sentence of the second paragraph?【单选题】

A.construct

B.extend

C.create

D.expand

正确答案:D

答案解析:本句意思为“每年冬天北极附近的北冰洋开始结冰”,build为“结冰”的意思,expand有“容积扩张”的意思,所以与build相符;而construct为“修筑、建筑”的意思,所以不能选。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!