职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《理工类》模拟试题0921
帮考网校2022-09-21 10:21
3 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、The Book of LifeSo far, scientists have named about 1.6 million living species, and that\'s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.A soon - to - be - started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy - to - use reference guide.To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. and eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird - watchers, forexample, will be able to input which bird they\'ve seen and where. The technology forthis kind of tool has only become available.As the EOL develops, you might find it useful forschool projects. The site will feature special pages forkids who are studying ecosystems (生态系统) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven\'t been reviewed.Another convenient feature of the EOL is that you\'ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age and knowledge. If you wanted to learn about bears fora science class report, forexample, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature and exploration of bears.It now takes years forscientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creatorof the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.At the starting stage, the EOL will get information from ______. 【单选题】

A.all the Web sites available

B.databases built up by its creators

C.Nonscientist with specialized knowledge

D.the existing scientific databases

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显。带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第三段第一句:To get the encyclopedia started,the creators will use information from scientific databases that already exist.谈到了主要从现有的科学数据库获取信息,回来看选项,D项和原文句意相近,是答案。

2、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their lungs. Two million people die of it. The disease has increased with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop ______ they feel better. Doing that can lead to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how effective it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients cured. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research into new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【单选题】

A.as if

B.as though

C.as far as

D.as soon as

正确答案:D

答案解析:答题时请注意句首的But这个词,与上句意思发生转折。4个选项中as if、as though都是“仿佛,宛如”的意思,as far as则是“至于……,就……而言”的意思,填在这里均不合适,只有as soon as(一……就……)才恰当。

3、Waving With LightIn the Sierra Madre mountain range of west central Mexico, the native Huichol people live much the way their ancestors did without electricity. That\'s because it\'s too expensive to string power lines to the remote mountain areas where they live. To help support themselves, the Huichol create beautiful artwork. They sell their art in cities hundreds of miles away from their villages. and without electricity at home oron the road, they can only work during daylight hours. When it gets dark, they must stop whatever they\'re doing. Now, a team of scientists, designers, and architects are using new technologies to provide the Huichol with light after the sun sets. The scientists\' technique involves weaving tiny electronic crystals into fabrics that can be made into clothes, bags, orother items. By collecting the sun\'s energy during the day, these lightweight fabrics provide bright white light at night. Their inventors have named the fabrics "Portable Lights." Portable Lights have the potential to transform the lives of people without electricity around the world, says project leader Sheila Kennedy. "Our invention," Kennedy says, "came from seeing how we could transform technology we saw every day in the United States and move it into new markets forpeople who didn\'t have a lot of money."At the core of Portable Light technology are devices called high-brightness light-emitting diodes, orHB LEDs. These tiny lights appear in digital clocks, televisions, and streetlights. LEDs are completely different from the light bulbs. Most of those glass bulbs belong to a type called incandescent lights. Inside, electricity heats a metal coil to about 2,200 degrees Celsius. At that temperature, bulbs give of flight we can see. Ninety percent of energy produced by incandescent lights, however, is heat and invisible. With all that wasted energy, bulbs burn out quickly. They are also easily broken. LEDs, on the other hand, are like tiny pieces of rock made up of molecules that are arranged in a crystal structure. When an electric current passes through an LED, the crystal structure produces light. Unlike incandescent bulbs, they can produce light of various colors. Within an LED, the type of molecules and their particular arrangement determines what coloris produced. LEDs are different from light bulbs in that____. 【单选题】

A.LEDs are incandescent lights while light bulbs are not.

B.LEDs have a metal coil while light bulbs have not.

C.LEDs emit colored light while most light bulbs don\'t.

D.LEDs are made up of tiny pieces of rock while light bulbs are not.

正确答案:C

答案解析:短文第6段对light bulbs进行了描述。第2句中的those glass bulbs即指第1句中的light bulbs。因此,LEDs不是incandescent lights(白炽灯),也没有金属丝。所以A和B均是错误的。最后一段第一句“LEDs,on the other hand,are like tiny pieces of rock made up of molecules that are arranged in a crystal structure”中的“like tiny pieces of rock”不等于pieces。

4、Keeping Cut Flowers1 While everybody enjoys fresh cut flowers around his house, few people know how to keep them foras long as possible. This may be done by keeping in mind a few simple fact. 2 An important thing to remember about cut flowers is that they are sensitive to temperature. Forexample, studies have shown that cut carnations (康乃馨) retain their freshness eight times longer when kept at 12℃ than when kept at 26℃. Keeping freshly harvested flowers at the right temperatures is probably the most important aspect of flower care. 3 Flowers are not intended by nature to live very long. Their biological purpose is simply to attract birds orinsects, such as bees, forpollination (粉). After that, they quickly dry up and die. The process by which flowers consume oxygen and produce carbon dioxide, called respiration, generates the energy the flower needs to give the flower its shape and color. The making of seeds also depends on this energy. While all giving things respire, flowers have a high level of respiration. A result of all this respiration is heat, and forflowers the level of heat relative to the mass of the flower is very high. Respiration also brings about the eventual death of the flower. Thus the greater the level of respiration, the sooner the flower dies. 4 How, then, to control the rate at which flowers die? By controlling respiration. How is respiration controlled? By controlling temperature. We know that respiration produces heat, but the reverse is also true. Thus by maintaining low temperatures, respiration is reduced and the cut flower will age more slowly. 5 Another vital factorin keeping cut flowers is the quality of the water in which they are placed. Flowers find it difficult to "drink" water that is dirty orotherwise polluted. Even when water looks and smells clean, it almost certainly contains harmful substances that can endanger the flowers. To rid the water of these unwanted substances, household chlorine bleach (含氯漂白剂) can be used in small quantities. It is recommended that 15 drops of chlorine bleach (at 4% solution) be added to each liter of water. The water and solution should also be replaced each day. Respiration plays a key role____. 【单选题】

A.by keeping its original shape and color

B.in the life ofthe cut flower

C.to produce carbon dioxide

D.foras long as possible

E.by controlling temperature

F.to replace the water and solution every day

正确答案:B

答案解析:本题其实与上面第24题意思相似,都是在说呼吸的作用。通过对第24题的分析我们知道呼吸在花朵一生中起到了重要作用,选项B符合题意,故选B。

5、The Threat to KiribatiThe people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island and destroyed houses, came when there was neither wind norrain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth\'s atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (极地的) ice caps.If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, forexample, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone\'s loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don\'t have the money forexpensive technological solutions like seawalls. and they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.The coral island nations of the Pacific have a long history of civilization.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:题干大意:太平洋的珊瑚岛国有很长的文明历史。文章第三段提到:The coral (珊瑚) island nations of the Pacific. 文中提到了太平洋的珊瑚岛国,但是并没有提到它们有很长的文明历史。故答案选C。

6、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!Walking regularly helps elderly people ______.【单选题】

A.lose weight

B.become happier

C.concentrate better

D.look younger

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,找到答案依据不难。答案依据在文章第二段。第二段谈到新的研究表明,相对于不锻炼,经常散步有助于帮助老年人更好集中精力,回来看选项,很明显,C是近义解释,是答案。

7、AirbusDespite bulging orcerbooks, the mood at Airbus and Boeing is far from celebratory. Both aviation giants are moaning loudly that their production systems and supply chains are flawed, albeit forostensibly different reasons. This week Louis Gallois, the boss of EADS, the Franco-German aerospace consortium that owns Airbus, added substance to warnings a week earlier by the planemaker’s chief executive, Tom Enders, that the dollar\'s decline was "life-threatening" forthe firm. Mr. Gallois said it was no longer just a possibility that Airbus would have to move a large part of its production to "the dollar zone" orlow-cost countries, but a certainty.Airbus is already in the middle of Power 8, a big restructuring plan that involves the loss of 10,000 jobs and the sale of several plants, which is meant to offsetthe losses caused by the delays in delivering the A380 superjumbo. But Power 8 assumed that a euro was worth $ 1.35, not today\'s $ 1.47. Mr. Gallois estimates that each 10-cent rise in the euro costs Airbus 1 billion. At present, Airbus makes 76% of its purchases within Europe, but generates over 60% of its sales elsewhere. It must now shift some production abroad.Airbus is now likely to forge ahead much further. Mr. Gallois suggests that when the A350 enters service in 2013, 70% of it will have been "purchased" in dollars, against 50% forthe A380 and an average 24% of Airbus production today. Because Airbus insists that some of its European suppliers price in dollars that means about 50% of the A350\'s production will be outsourced. New aircraft, such as the A320\'s successor, may be made almost entirely outside the euro-zone.Airbus maintains that exchange rates are not the only reason foroutsourcing: it is keen to tap into composite-manufacturing expertise wherever it exists. It also insists that it will not repeat the mistakes Boeing has made with its new 787 Dreamliner, about 80% of which has been outsourced. A few weeks ago Mike Bair, the executive responsible forthe 787 programme, who was recently moved sideways after mounting production delays, launched a withering attack on some of the companies recruited to build the plane. He said that in future Boeing would not entrust design work to partners who "proved incapable of doing it", and would make suppliers build factories close to Boeing\'s main assembly operation, rather than flying semi-finished sections of the aircraft round the world on huge Dreamlifter transporters.It is too early to conclude that the two rivals are heading in opposite directions- Boeing renouncing the global supply chain just as Airbus adopts it. Each company has its own axe to grind. Airbus needs greater flexibility, and the weak dollar provides helpful cover as it takes on its grumbling unions. Boeing, forits part, wants to shift the blame fordelays to the 787 on to its partners. The logic of global outsourcing in the aerospace industry remains powerful. Whatever they may be saying now. Airbus and Boeing are more likely to converge than to diverge.Airbus carries out Power 8 because ______.【单选题】

A.it cannot make up the deficits caused by the delays in delivering A380

B.it wants to move its production abroad to handle the problem of dollar\'s decline

C.it has not predicted the dollar decline at the beginning

D.it wants to raise money to build new production sectorin low-cost countries

正确答案:A

答案解析:细节考查题。题干考查的是空中客车实行能量8计划的原因。答案参见第二段第一句:空中客车已经实施能量8计划了,目的就是要弥补因为A380交付延误造成的损失,故正确答案为A。B项并非直接原因。C项属于无关信息。D项属于结果而非原因。

8、Dung to DeathFields across Europe are contaminated with dangerous levels of the antibiotics given to farm animals. The drugs, which are in manure sprayed onto fields as fertilizers, could be getting into our food and water, helping to create a new generation of antibiotic-resistant "superbugs". The warning comes from a researcher in Switzerland who looked at levels of the drugs in farm slurry His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animal dead.Some 20,000 tons of antibiotics are used in the European unionand the US each year. More than half are given to farm-animals to prevent disease and promote growth. But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people. Most researchers assumed that humans become infected with the resistant strains by eating contaminated meat. But far more of the drugs end. up in manure than in meat products, says Stephen Mueller of the Swiss Federal Institute forEnvironmental Science and Technology in Dubendorf. and manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.With millions of tons of animals manure spread onto fields of crops such as wheat and barley each year, this pathway seems an equally likely route forspreading resistance, he said. The drugs contaminate the crops, which are then eaten. They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.Mueller is particularly concerned about agroupof antibiotics called sulphonamides. ______ His analysis found that Swiss farm manure contains a high percentage of sulphonamides; each hectare of field could be contaminated with up to 1 kilogram of the drugs. This concentration is high enough to trigger the development of resistance among bacteria. But vets are not treating the issue seriously. There is growing concern at the extent to which drugs, including antibiotics, are polluting the environment. Many drugs given to humans are also excreted unchanged and are not broken down by conventional sewage treatment.【单选题】

A.They do not easily degrade ordissolve in water.

B.and manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.

C.Animal antibiotics is still an area to which insufficient attention has been paid

D.But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people.

E.His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animal dead.

F.They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.

正确答案:A

答案解析:选项A中的主语They提示我们应该寻找一个复数的先行词,根据句子的意思:既不衰减又不溶于水,这个They指的不是人而是物,我们在上一句里找到sulphonamides。这个复数形式的名词,从意思上看也正合适。

9、The town is famous forits magnificent buildings.【单选题】

A.high - rise

B.modern

C.ancient

D.splendid

正确答案:D

答案解析:这座小镇以华丽的建筑而出名。本题难度不大,干扰项干扰不强。magnificent和splendid都可指“华丽的”,是同义词,A项意为“高层的”,最佳答案是D。

10、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart.The secret behind the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test _____ proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red colordisappears. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【单选题】

A.results

B.rules

C.tools

D.methods

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,考查的是词义辨析。很明显,文章此处的意思是“结果”,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!