职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《理工类》每日一练0921
帮考网校2022-09-21 14:20
1 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Mary has blended the ingredients.【单选题】

A.mixed

B.made

C.cooked

D.eaten

正确答案:A

答案解析:题干大意:玛丽已经把调料混合了。画线词blend:混合。四个选项中,mix:混合,掺和。made:做,安排。cook:做饭。eat:吃。根据判断只有mix符合题意,故答案选A。

2、Why Would They Falsely Confess?Why on earth would an innocent person falsely confess to committing a crime? To most people, it just doesn\'t seem logical. But it is logical, say experts, if you understand what can happen in a police interrogation room.Under the right conditions, people\'s minds are susceptible to influence, and the pressure put on suspects during police grilling is enormous. "It\'s a little like somebody\'s working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professorat the University of California at Berkeley. "The pressure is important to understand, because otherwise it\'s impossible to understand why someone would say he did something he didn\'t do. The answer is: to put an end to an uncomfortable situation that will continue until he does confess."Developmental psychologist Allison Redlich recently conducted a laboratory study to determine how likely people are to confess to things they didn\'t do. In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems. The researchers then intentionally crashed the computers and accused the participants of hitting the "alt" key to see if they would sign a statement falsely taking responsibility.Redlich\'s findings clearly demonstrate how easy it can be to get people to falsely confess: 59 percent of the young adults in the experiment immediately confessed. Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession. Of the 15-to 16-year-olds, 72 percent signed confessions, as did 78 percent of the 12-to 13-year-olds."There\'s no question that young people are more at risk," says Saul Kassin, a psychology professorat Williams College, who has done similar studies with similar results, ______Both Kassin and Redlich note that the entire "interrogation" in their experiments consisted of a simple accusation-not hours of aggressive questioning-and still, most participants falsely confessed.Because of the stress of a police interrogation, they conclude, suspects can become convinced that falsely confessing is the easiest way out of a bad situation. "In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."【单选题】

A.In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems.

B."In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."

C."It\'s a little like somebody\'s working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professorat the University of California at Berkeley.

D."But adults are highly vulnerable too."

E.How could an innocent person admit to doing something he didn\'t do?

F.Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession.

正确答案:D

答案解析:本段首句提到“毫无疑问年轻人错误妥协的危险性很大”,从选项中看,D在形式(引文)和内容(adults与上文young people形成对比)上均符合文意。

3、People don\'t realize how serious this recession has actually been. 【单选题】

A.know

B.think

C.doubt

D.remember

正确答案:A

答案解析:realize:意识到,和know(知道、了解到、熟悉)意思相近;think:认为、觉得;doubt:怀疑、疑惑、疑问;remember:回忆起、纪念。

4、In the process, the light energy converts to heat energy.【单选题】

A.reduces

B.changes

C.leaves

D.drops

正确答案:B

答案解析:在这个过程中,光能转化成热能。本题难度不大,converts指“转变”,通常与to或者into搭配,和changes“变化”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

5、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart.The secret behind the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test results proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red color_____. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【单选题】

A.repairs

B.controls

C.finishes

D.disappears

正确答案:D

答案解析:本题有一·定难度,关键在理解好文章上下文意义,文章此处是说“红色消失了”,答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!