职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《卫生类》章节练习题精选1208
帮考网校2022-12-08 15:12
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、BaseballThere are people in Italy who can\'t stand soccer. Not all Canadians love hockey. A similar situation exists in America, where there are those individuals you may be one of them who yawn oreven frown when somebody mentions baseball. Baseball to them means boring hours watching grown men in funny tight outfits standing around in a field staring away while very little of anything happens. They tell you it\'s a game better suited to the 19th century, slow, quiet and gentlemanly. These are the same people you may be one of them who love football because there\'s the sport that glorifies "the hit".By contrast, baseball seems abstract, cool, silent and still. On TV the game is fractured into a dozen perspectives, replays and close ups. The geometry of the game, however, is essential to understanding it. You will contemplate the game from one point as a painter does his subject; you may, of course, project yourself into the game. It is in this projection that the game affords so much space and time forinvolvement. The TV won\'t do it foryou.Take, forexample, the third baseman. You sit behind the third base dugout and you watch him watching home plate. His legs are apart, knees flexed. His arms hang loose. He does a lot of this. The skeptic still cannot think of any other sports so still, so passive. But watch what happens every time the pitcher throws: the third baseman goes up on his toes, flexes his arms orbring the glove to a point in front of him, takes a step right orleft, backward orforward, perhaps he glances across the field to check his first baseman\'s position. Suppose the pitch is a ball. "Nothing happened," you say. "I could have had my eyes closed".The skeptic and the innocent must play the game. and this involvement in the stands is no more intellectual than listening to music is. Watch the third baseman. Smooth the dirt in front of you with one foot; smooth the pocket in your glove; watch the eyes of the batter, the speed of the bat, the sound of horsehide on wood if football is a symphony of movement and theatre, baseball is chamber music, a spacious interlocking of notes, chores and responses.By stating "I could have had my eyes closed" the authormeans ____.【单选题】

A.The third baseman would rather sleep than play the game.

B.Even if the third baseman closed his eyes a moment ago, it could make no different to the result.

C.The third baseman is so good at baseball that he could finish the game with eyes closed all the time and do his work well.

D.The consequent was too bad he could not bear to see it.

正确答案:B

答案解析:第四段整个都在描述垒球场上的一个场景: 拿三垒的运动员假设对方全投出好球,做好了一切准备,但是对方投出的并不是好球。所以在那时候他的准备做不做都不会影响比赛结果。他说本来可以闭上眼睛,意思就是B项所写的。A、C、D都不符合作者的意图。这道题需要完整地了解第四段内容才能作好选择。

2、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.The phrase "wary of" in paragraph 8 could be best replaced by ______.【单选题】

A.tired of

B.afraid of

C.worried about

D.cautious about

正确答案:D

答案解析:本题是词义题,难度不大,第八段谈到,西班牙的父母可以接受孩子们的深夜聚会,小心翼翼地制定睡觉时间,D是“小心谨慎…”,答案是D。

3、Flu doesScratchy throats, stuffy noses and body aches all spell misery, but being able to tell if the cause is a cold orflu may make a difference in how long the misery lasts.The American Lung Association (ALA) has issued new guidelines on combating colds and the flu, and one of the keys is being able to quickly tell the two apart. That\'s because the prescription drugs available forthe flu need to be taken soon after the illness sets in. As forcolds, the sooner a person starts taking over-the-counter remedy, the sooner relief will come.The common cold and the flu are both caused by viruses. More than 200 viruses can cause cold symptoms, while the flu is caused by three viruses-flu A, B and C. There is no cure foreither illness, but the flu can be prevented by the flu vaccine (疫苗), which is, formost people, the best way to fight the flu, according to the ALA.But if the flu does strike, quick action can help. Although the flu and common cold have many similarities, there are some obvious signs to look for.Cold symptoms such as stuffy nose, runny nose and scratchy throat typically develop gradually, and adults and teens often do not get a fever. On the other hand, fever is one of the characteristic features of the flu forall ages. and in general, flu symptoms including fever and chills, sore throat and body aches come on suddenly and are more severe than cold symptoms.The ALA notes that it may be particularly difficult to tell when infants and preschool age children have the flu. It advises parents to call the doctorif their small children have flu-like symptoms.Both cold and flu symptoms can be eased with over-the-counter medications as well. However, children and teens with a cold orflu should not take aspirin forpain relief because of the risk of Reye syndrome (综合症), a rare but serious condition of the liver and central nervous system.There is, of course, no vaccine forthe common cold but frequent hand washing and avoiding close contact with people who have colds can reduce the likelihood of catching one.We learn from the passage that ____.【单选题】

A.one doesn\'t need to take any medicine ifhe has a cold orthe flu

B.aspirin should not be included in over-the-counter medicines forthe flu

C.delayed treatment of the flu will harm the liver and central nervous system

D.over-the-counter drugs can be taken to ease the misery caused by a cold orthe flu

正确答案:D

答案解析:由第七段第一句可知D项正确。A选项与第二段内容不符;B项内容文中未提到;C选项与第七段内容不符。

4、Online Cancer Chat with a Safety NetCancer Research UK has launched an online chat forum forcancer patients to swap (变换) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" orscientifically unsound information.Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.and Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support forthe new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. and with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments fordifferent types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.Forthose who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity\'s team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients\' concerns on the phone.Which is true of the messages posted on Cancer Chat? ______【单选题】

A.They are available to all visitors.

B.Their writers get paid forthem.

C.They are only about cancer treatments.

D.Their writers don\'t have to register.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真吃透原文句意,找出判断依据。主要答案依据在文章第四段第一句,谈到任何人都可以上该论坛的网站浏览消息,但如果有人要发布信息,必须先注册,回来看选项,A项和原文句意相符,是答案。

5、Egypt Felled by Famine Even ancient Egypt\'s mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilization around 2180 BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blame and the same orworse could happen today. The ancient Egyptians depended on the Nile\'s annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods. Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to stablize the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile. The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of Leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypt\'s Old Kingdom. The weakened waters would have been catastrophic forthe Egyptians. " Changes that affect food supply don\'t have to be very large to have a ripple effect in societies," says Bill Ryan of the Lamont Doberty Earth Observatory in New York. "Similar events today could be even more devastating," says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D C. " Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system today because the populations have increased dramatically. " Which of the following statements is true? 【单选题】

A.The White Nile is the trunk of the River Nile.

B.The White Nile is the trunk of the Blue Nile.

C.The White Nile is a branch of the Blue Nile.

D.The White Nile and the Blue Nile are branches of the River Nile.

正确答案:D

答案解析: D说的是:青尼罗河和白尼罗河是尼罗河的支流。第四段中的最后一句话是这么说的:… worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. 这里的“河”是指“尼罗河”,“每条支流”是指上文所说的“青尼罗河”和“白尼罗河”。因此,D是正确的答案。A:白尼罗河是尼罗河的干流。B:白尼罗河是青尼罗河的干流。C:白尼罗河是青尼罗河的支流。显然,这些都不是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!