职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《理工类》每日一练1026
帮考网校2022-10-26 10:29
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Lakes, Too, Feel Global WarmingThere\'s no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.That\'s going to be useful, since no matter the country is too big ortoo small can\'t ignore climate changes. Scientists aren\'t the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(温室) gases we put into the air.That\'s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, orUNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.Lakes seem to be warming faster in Asia.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,答案依据不明显,需要通读全文。通读全文可以发现,文章并没有提到亚洲地区的湖水升温更快些,本题是没有提及的,答案是C。

2、Cell Phone Lets Your Secret OutYour cell phone holds secrets about you. Besides the names and numbers that you\'ve programmed into it, traces of your DNA linger on the device, according to a new study.DNA is genetic material that appears in every cell. Like your fingerprint, your DNA is unique to you- because you have an identical twin. Scientists today routinely analyze DNA in blood, saliva, orhair left behind at the scene of a crime. The results often help detectives identify criminals and their victims. Your cell phone can reveal more about you than you might think.Meghan J. McFadden, a scientist at McMaster University in Hamilton, Ontario, heard about a crime in which the suspect bled onto a cell phone and later dropped the device. This made her wonder whether traces of DNA lingered on cell phones even when no blood was involved. So she and colleague Margaret Wallace of the City University of New York analyzed the flip open phones of 10 volunteers. They used swabs to collect invisible traces of the users from two parts of the phone: the outside, where the user holds it, and the speaker, which is placed at the user\'s ear.The scientists scrubbed the phones using a solution made mostly of alcohol. The aim of washing was to remove all detectable traces of DNA. The owners got their phones ______ foranother week. Then the researchers collected the phones and repeated the swabbing of each phone once more.The scientists discovered DNA that belonged to the phone\'s speaker on each of the phones. Better samples were collected from the outside of each phone, those swabs also picked up DNA that belonged to other people who had apparently also handled the phone. Surprisingly, DNA showed up even in swabs that were taken immediately after the phones were scrubbed. That suggests that washing won\'t remove all traces of evidence from a criminal\'s device. So cell phones can now be added to the list of clues that can clinch a crime scene investigation.【单选题】

A.upon

B.back

C.without

D.with

正确答案:B

答案解析:根据上下文的理解,应该选择back:手机拥有者拿回了手机,再使用一个星期。

3、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. _____Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:D

答案解析:本题的难度较大。需要认真阅读文章,特别是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了没有人会知道30年后房子是什么样子,但建筑家们正在努力地预测。开头第一句用的是疑问句,下文的第一句就谈到未来的房子要十分灵活,用的是陈述句,可以推测此处很可能继续对未来房屋进行发问来展开文章的叙述,回来看选项,可以先排除A,B,C,F项,把D,E代入文章里,可以发现,D更能符合上下文语境和逻辑,是最佳答案。

4、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their lungs. Two million people die of it. The disease has ______ with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop as soon as they feel better. Doing that can lead to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how effective it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients cured. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research into new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【单选题】

A.increased

B.decreased

C.changed

D.disappeared

正确答案:A

答案解析:本句后半部分说到,由于艾滋病的传播和抗药型结核病的出现,那么根据推理,结核病自然应该“增加”,而不可能“减少”或“消失”。至于“变化”,不应该是结核病本身发生变化,而应该是发病率发生变化。

5、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the _____ fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【单选题】

A.way

B.road

C.route

D.method

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,open the way for,固定搭配,指“为……开辟道路”,文章此处是说“……为试验新的治疗手段和疫苗开辟了道路”,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!