职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
2022年职称英语考试《综合类》每日一练0215
帮考网校2022-02-15 10:02

2022年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Why Is the Native Language Learnt So Well?How does it happen that children learn their mother tongue so well? When we compare them with adults learning a foreign language, we often find this interesting fact. A little child without knowledge orexperience often succeeds in a complete mastery of the language. A grown-up person with fully developed mental powers, in most case, may end up with a faulty and inexact command. What accounts forthis difference?Despite other explanations, the real answer in my opinion lies partly in the child himself, partly in the behaviorof the people around him. In the first place, the time of learning the mother tongue is the most favorable of all, namely, the first years of life. A child hears it spoken from morning till night and, what is more important, always in its genuine form, with the right pronunciation, right intonation, and right use of words and right structure. He drinks in all the words and expressions, which come to him in a flash, ever-bubbling spring. There is no resistance: there is perfect assimilation.Then the child has, as it were, private lessons all the year round, while an adult language-student has each week a limited number of hours, which he generally shares with others. The child has another advantage: he hears the language in all possible situations, always accompanied by the right kind of gestures and facial expressions. Here there is nothing unnatural, such as is often found in language lessons in schools, when one talks about ice and snow in June orscorching heat in January. and what a child hears is generally what immediately interests him. Again and again, when his attempts at speech are successful, his desires are understood and fulfilled.Finally, though a child\'s "teachers" may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy.A child learning his native language has the advantage of having private lessons all the year round.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:题干大意:儿童学习母语的优势是可以常年上私人辅导课。借助常识判断该句的说法不正确。利用答案线索词all the year round,我们可以在第三段第一句中发现直接相关句。比较原句和题干的结构,发现不同之处在于as it were的结构。注意:部分结构的差异往往是设置了陷阱。实际上,as it were意为“仿佛是”。所以原文说的是“仿佛是”,而题干提到的却是“是”,所以问题句“不正确”。

2、Practically all animals communicate either through sounds orthrough soundless codes.【单选题】

A.Certainly

B.Probably

C.Almost

D.Absolutely

正确答案:C

答案解析:差不多所有动物都能或通过声音或通过无声的方式进行交流。本题有一定难度,虽然选项都是常用副词,但干扰项干扰较大。practically和almost都有“几乎,差不多”的意思,是近义词。A项指“肯定地”,B项指“可能”,D项指“绝对地”,最佳答案是C。

3、Woman workThough some people have suggested that women should return to housework in orcerto leave more jobs formen, the idea has been rejected by both women and men in public ____ polls.Lately some unionofficials have suggested that too many women are employed in types of work more suitable formen and that women should step aside to make way forunemployed young men. They argue that women, especially women in their childbearing years,actually delay economic development and result in productivity, poorquality and inefficiency.To solve the problem, they suggested that working women stay at home while their husbands orbrothers were given double wages. They argue that under these circumstances, families would remain their same level of income, and women could run the house and raise children much better,The suggestion, however , has been flatly rejected by 9 0ut of 10 people polled .Some other people have suggested another way called "phased employment" theory. The theory suggests that a woman worker take leave from her job when she is seven months pregnant and stay off the job until her baby reaches the age of 3. It suggested that women on leave receive 75 percent of their normal salary and be allowed to return to work after the three-year period. This will benefit children, women, their families and the society and it definitely seems to be more acceptable than the suggestion that women return to their homes forever.【单选题】

A.attitude

B.reaction

C.idea

D.opinion

正确答案:D

答案解析:poll的本意是“民意测验”,它的修饰词只能是opinion,其他选项在此则读不通。

4、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely ____ the government forprotection."【单选题】

A.in

B.on

C.at

D.from

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,考查的是动词短语rely on,rely on是“依靠”的意思,接介词on或upon,最佳答案是B。

5、Why Is the Native Language Learnt So Well?How does it happen that children learn their mother tongue so well? When we compare them with adults learning a foreign language, we often find this interesting fact. A little child without knowledge orexperience often succeeds in a complete mastery of the language. A grown-up person with fully developed mental powers, in most case, may end up with a faulty and inexact command. What accounts forthis difference?Despite other explanations, the real answer in my opinion lies partly in the child himself, partly in the behaviorof the people around him. In the first place, the time of learning the mother tongue is the most favorable of all, namely, the first years of life. A child hears it spoken from morning till night and, what is more important, always in its genuine form, with the right pronunciation, right intonation, and right use of words and right structure. He drinks in all the words and expressions, which come to him in a flash, ever-bubbling spring. There is no resistance: there is perfect assimilation.Then the child has, as it were, private lessons all the year round, while an adult language-student has each week a limited number of hours, which he generally shares with others. The child has another advantage: he hears the language in all possible situations, always accompanied by the right kind of gestures and facial expressions. Here there is nothing unnatural, such as is often found in language lessons in schools, when one talks about ice and snow in June orscorching heat in January. and what a child hears is generally what immediately interests him. Again and again, when his attempts at speech are successful, his desires are understood and fulfilled.Finally, though a child\'s "teachers" may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy.Adults’knowledge and mental powers hinder their complete mastery of a foreign language.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:题干大意:成年人的知识和智力阻碍了他们对外语的掌握。该问题也是考查考生对事实的判断。利用答案线索词mental powers,我们可以很快在第一段第四句中发现mental powers。该句句意是:智力得到充分发育的成年人,在大多数情况下,对外语掌握得不好。但原文中并没提到“成年人掌握不好外语的原因”,所以可以判断文中没有提到与题干相关的内容。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!