职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
2022年职称英语考试《理工类》模拟试题0109
帮考网校2022-01-09 17:18

2022年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Will We Take Vacation in Spaces?When Mike Kelly first setout to build his own private space-ferry service, he figured his bread-and-butter business would be lofting (发射) satellites into high-Earth orbit. Now he thinks he may have figured wrong. "People were always asking me when they could go," says Kelly, who runs Kelly Space & Technology out of San Bemardino, California. "I realized that real market is in space tourism."According to preliminary market surveys, there are 10,000 would-be-space-tourists willing to spend $1 million each to visit the final frontier. Space Adventure in Arlington, Virginia, has taken more than 130 deposits fora two-hour, $98, 000 space tour tentatively and somewhat dubiously (可疑地) setto actorby 2005. Gene Meyers of the space Island Group says: "Space is the next exotic(风光奇特的) vacation spot. "This may all sound great, but there are a few hurdles (困难). Putting a simple satellite into orbit with no oxygen, life support orreturn trip necessary already costs an astronomical (天文数字) $ 22,OOO/kg. and that doesn\'t include the oust of insuring rich and possibly litigious passenger. John Pike of the Federation of American Scientists acerbically (尖刻地) suggests that the entiregroupof entrepreneurs trying to corner (垄断) the space-tourism market have between them "just enough money to blow up one rocket."The U. S. space agency has plenty of money but zero interest in mailing space less expensive forthe little guys. So the little guys are racing to do what the government has failed to do: design a reusable launch system that is inexpensive, safe and reliable. Kelly Space\'s prototype looks like a plane that has sprouted rocket engines. Rotary Rocket in Redwood City, California, has a booster with rotors to make a helicopter-style return to Earth; Kistler Aero-space in Kirkland, Washington, is piecing together its versions from old Soviet engines, shuttle-style thermal protection tiles and an elaborate parachute system. The first passenger countdowns are still years away, but bureaucrats at the Federal Aviation Administration in Washington are already informally discussing flight regulations. After all, you can\'t be too prepared, fora trip to that galaxy far, far away. Forthose who are intent on joining the 100-mile high club, Hilton and Budget are plotting to build space hotels. Before the Russian spaceship Mir came down, some people were talking about using it as a low-rent space hotel to reduce the cost. If a space hotel is finally built in space, and if you are thinking of staying in it, you may want to check the Michelin ratings before booking yourself a suite. Kelly hoped to develop space tourism, which he thought would be a good market. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正确答案:A

答案解析:选A的依据是第1段最后一句话,这句话表明Kelly认识到真正的市场是太空旅行,作为一个商人,他理所当然会致力于开发真正的市场。

2、Meet Your MemoryMemory is something that cannot be seen, touched orweighed. It is thought to be abstract. It is a setof skills rather than an object. Neither is there a single standard forjudging a good orpoormemory. There are a number of different ways in which a person may have a "good" memory.Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the blain until it is needed; and (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed.Memory consists of at least two different processes: short-term memory and long-term memory. Short-term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (组成大块), orgrouping separate bits of information into larger chunks. Long-term memory has an almost unlimited capacity.One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory forit. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free-recall learning, you recall the material in any order; in serial learning, you recall it in the orcerit was presented; and in paired-associate learning, you learn pairs of words so that when the first word is given, you can recall the second word. A second measure of memory is recognition in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall. Paragraph 1 ______.【单选题】

A.Why do we forget things?

B.How do we measure memory?

C.What are the stages memory consists of?

D.What is the difference between short-term memory and long-term memory?

E.What is memory?

F.Who may have a poormemory?

正确答案:E

答案解析:第一段主题句为第一句Memory is something that cannot be seen, touched orweighed. 记忆力看不见、摸不着、也不可衡量。该段分别从这三个方面对记忆力进行了简单定义。E选项What is memory?(什么是记忆力?)与其意思一致,故E为正确答案。

3、Breastfeeding Can Cut Cardiovascular RiskBreastfeeding can reduce the risk of a heart attack orstroke later in life and could prevent hundreds of thousands of deaths each year, researchers said on Friday. Babies who are breastfed have fewer childhood infections and allergies and are less ______ to obesity. British scientists have now shown that breastfeeding and slow growth in the first weeks and months of life has a protective effect against cardiovascular disease. "Diets that promote more rapid growth put babies at risk many years later in terms of raising their blood pressure, raising their cholesterol and increasing their tendency to diabetes and obesity-the four main risk factors forstroke and heart attack." said ProfessorAlan Lucas of the Institute of Child Health in London. "Our evidence suggests that the reason why breast-fed babies do better is because they grow more slowly in the early weeks."Lucas said the effects of breastfeeding on blood pressure and cholesterol later in life are greater than anything adults can do to control the risk factors forcardiovascular disease, other than taking drugs. An estimated 17 million people die of cardiovascular disease, particularly heart attack and strokes, each year, according to the World Health Organization. Lucas and his colleagues compared the health of 216 teenagers who as babies had either been breastfed orgiven different nutritional baby formulas\' They reported their findings in The Lancet medical journal. The teenagers who had been breastfed had a 14 percent lower ratio of bad to good cholesterol and lower concentrations of a protein that is a marker forcardiovascular disease risk. The researchers also found that regardless of the child\'s weight at birth, the faster the infants grew in the early weeks and months of life, the greater was their later risk of heart disease and stroke. The effect was the same forboth boys and girls. "The more human milk you have in the newborn period, the lower your cholesterol level is, the lower your blood pressure is 16 years later, "Lucas said. 【单选题】

A.likely

B.possible

C.easy

D.prone

正确答案:D

答案解析:因为空白后跟的是介词to,能和介词to搭配使用的只有prone。

4、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(缩小) during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋学家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season\'s endThe new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.What may be some of the reasons forthe ice melt in the Arctic? ______【单选题】

A.Unusually strong winds and clearer skies.

B.Heavy clouds and light winds.

C.Longer summers and shorter winters.

D.Thin ice and open water.

正确答案:A

答案解析:本题有一定的难度,但答案依据还是比较明显,不过跨越了两个段落,文章第五段谈到去年有强风刮过北极,第六段谈到科学家怀疑云层少了,所以答案是A。

5、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.Radiocarbon is reliable in dating an object back to at least 50,000 years.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,主要答案依据在文章第四段最后一句:Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years谈到科学家相信,这样的比率对于测定5万多年前的物体有用,题干是其近义解释,所以正确,答案是A。

6、The Hurricane1. A hurricane (飓风) is a tropical storm with winds that have reached a constant speed of 74 miles per hour. Hurricane winds blow in a large spiral(螺旋) around a relative calm center known as the "eye". The "eye" is generally 20 to 30 miles wide, and the storm may extend outward 400 miles. As a hurricane nears land, it can bring heavy rains, high winds and storm surges(风暴潮). The storm surges and heavy rains can lead to flooding.2. Hurricanes are given a different label, depending on where they occur. If they begin over the North Atlantic Ocean, the Caribbean Sea, The Gulf of Mexico, orthe Northeast Pacific Ocean, they are called hurricanes. Similar storms that occur in the Northwest Pacific Ocean west of the Internaional Date Line are called typhoons near Australia and in the Indian Ocean, they are referred to as tropical cyclones(龙卷风).3. When a hurricane hits land, it can do great damage through its fierce winds, heavy rains, inland内陆的) flooding and huge waves crashing on to the shore. During a hurricane, homes, businesses and public buildings may be damaged ordestroyed, roads and bridges can be washed away. A powerful hurricane can kill more people and destroy more property than any other natural disaster. Fishermen are at special risk from hurricanes as they may be at sea when a hurricane arrives and not be able to get to a safe harborif they do not receive adequate warning.4. If a hurricane is comming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately. Go to your safe room. If you do not have one, stay indoors during the hurricane and go to a safer place near the center of your home. Cover yourself with a blanket and be sure to keep away from windows and glass doors, because if the glass breaks it’s really dangerous. Do not be fooled if there is lull(暂停), it could be the eye of the storm—winds will pick up again.Paragraph 4 ______【单选题】

A.Where do hurricanes usually happen?

B.What damages can a hurricane cause?

C.What should you do during a hurricane?

D.What is a hurricane?

E.What are different names of hurricanes?

F.How do you know a hurricane is coming?

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,段落主旨句比较明显,在文章第四段的第一句:If a hurricane is coming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately.回来看选项,C项简单概括了第一段的主要意思,是答案。

7、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time 7 Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved people using electronic gadgets (小巧机械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神经科学家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $ 650 billion a year. _____. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【单选题】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任务处理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正确答案:B

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章,理解好句意。可用排除法和代入法。本题的下文谈到了对(办公室)职工做的一次调查,涉及具体内容,所以可以推断此处应该是概括性的句子,来引导下文,而且和职工调查有关,回来看选项,把B代入文中,符合逻辑,答案是B。

8、Their parents once lived under very severe conditions.【单选题】

A.sound

B.hard

C.strict

D.tight

正确答案:B

答案解析:题干大意:他们的父母曾经生活在非常艰苦的条件下。画线词severe:艰难的。选项中,hard:艰难。sound;听起来。如:We can sound out the opinions of your prospective audience. 我们可以试探一下你们未来听众的意见。strict:严格的。如:But as a student, you have to be strict with yourself. 但是作为一名学生,你必须要严格要求自己。tight:绷紧的。如:Tight credit could suppress any rebound in spending, furthermore. 此外,信贷紧缩可能抑制开支复苏苗头。

9、Singing Alarms Could Save the BlindIf you cannot see, you may not be able to find your way out of a burning building and that could be fatal. A company in Leeds could change all that with directional sound alarms capable of guiding you to the exit. Sound Alert, a company run by the University of Leeds, is installing the alarms in a residential home forblind people in Sommersetand a resource centre forthe blind in Columbia. The alarms produce a wide range of frequencies that enable the brain to determine where the sound is coming from. Deborah Withington of Sound Alert says that the alarms use most of the frequencies that can be heard by humans. "It\'s a burst of white noise that people say sounds like static on the radio," she says. "Its life-saving potential is great."She conducted an experiment in which people were filmed by thermal-imaging cameras trying to find their way out of a large smoke-filled room. It took them nearly four minutes to find the doorwithout a sound alarm, but only 15 seconds with one. Withington studies how the brain processes sounds at the university. She says that the ______ of a wide band of frequencies can be pinpointed more easily than the source of a narrow band. Alarms basedon the same concept have already been installed on emergency vehicles. The alarms will also include rising orfalling frequencies to indicate whether people should go up ordown stairs. They were developed with the aid of a large grant from British Nuclear Fuels. 【单选题】

A.feature

B.quality

C.diagram

D.source

正确答案:D

答案解析:解题关键是要看出句子中主要结构是more. . . than,后面出现核心词the source,所以可以得出结论,前面的名词也应是source,这样符合比较级用法,用来进行比较的事物必须具有可比性,所以选D。

10、The Book of LifeSo far, scientists have named about 1.6 million living species, and that\'s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.A soon - to - be - started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy - to - use reference guide.To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. and eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird - watchers, forexample, will be able to input which bird they\'ve seen and where. The technology forthis kind of tool has only become available.As the EOL develops, you might find it useful forschool projects. The site will feature special pages forkids who are studying ecosystems (生态系统) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven\'t been reviewed.Another convenient feature of the EOL is that you\'ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age and knowledge. If you wanted to learn about bears fora science class report, forexample, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature and exploration of bears.It now takes years forscientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creatorof the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process."Spider" and "bird" mentioned in Paragraph 1 are examples to illustrate ______.【单选题】

A.there are numerous living species on Earth

B.animals are people\'s friends

C.it is easy to see spiders and birds

D.here are many types of spiders and birds

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第一段:So far, scientists have named about l.6 million living species, ...it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.谈到了地球物种数量巨大,回来看选项,A项和原文句意相近,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!