职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
2021年职称英语考试《综合类》每日一练1123
帮考网校2021-11-23 13:42

2021年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times and extramarital affairs will be even more common than they are now.But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now cohabit and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive. The statistics are deceptive because there is a higher number of divorces in second and third marriages than in first marriages.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!How do people usually feel in their marriage life? 【单选题】

A.They are much healthier.

B.They feel no longer single.

C.They are more satisfied.

D.They suffer a lot less.

正确答案:C

答案解析:文中第4段第3句的后半句说得很清楚,结了婚的人比单身的人更满足。A、D选项提到的是实际情况而不是婚后人们的感觉,因此不对。文中并没有提到选项B所说的情况。

2、G8 SummitLeaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying (游说) at the summit. And he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.Blair hopes that the G8 countries will work together to reduce carbon emissions.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:根据主语Blair可以确定答案出自第二段。第二段最后一句:On climate change,Blair wants concerted(共同的)action by reducing carbon emissions(排放).(布莱尔希望可以通过共同努力来减少二氧化碳的排放。)由此可以确定答案是A。

3、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the major supporter of gun rights in the US, is too strong for any party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. ____ the years, the Democrats have found that they can either campaign for gun control or win power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted for nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professor in the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument for more people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government for protection."【单选题】

A.Since

B.Over

C.Till

D.Until

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,考查介词短语over the years的用法,over the years指“多年来”,最佳答案是B。

4、Swimming will be banned in this lake.【单选题】

A.forbidden

B.allowed

C.permitted

D.promoted

正确答案:A

答案解析:be banned:被禁止,相当于be forbidden。be allowed、be permitted是被允许;be promoted的意思是“被提升、晋级”。

5、Fighting for a Brighter Future for WomenWhen I was asked what it means to be a woman running for president, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable for a woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. And this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. And when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t or shouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton will support Obama in the upcoming presidential election campaign.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。通读全文可以发现,全文始终没有提到奥巴马,所以本题是未提及的,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!