职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类每日一练正文
2021年职称英语考试《卫生类》每日一练1101
帮考网校2021-11-01 12:12

2021年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Acceptance of Chronic IllnessFor chronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed for six months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The other group was waiting for their colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband or wife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope for some chance of making up, they explained.What could be the message of the passage? ______【单选题】

A.Giving up hope means giving up happiness.

B.Letting go of hope sometimes is a better choice.

C.Hope is what makes people move on.

D.Hope frequently gets in the way of happiness.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。文章第一段实际就是全文的主旨段落,谈到,对于病人来说放下治愈希望会更幸福,第二段第一句谈到,希望有时候会有不好的一面,第四段,第五段都提到了研究者发现放下治愈希望的病人比持有希望的病人要开心,回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

2、The?police?took?fingerprints?and?identified?the?body.【单选题】

A.discovered

B.touched

C.missed

D.recognized

正确答案:D

答案解析:题干大意:警察提取了指纹,确认了尸体的身份。句中identify意为“识别、认出”,如:We?must?also?identify?and?nurture?new?talent.(我们也必须选出和培养新的人才。)四个选项中,recognize意为“认出”;discover意为“发现”,如:Columbus?was?one?of?the?first?Europeans?to?discover?North?America,(哥伦布是最早发现北美洲的欧洲人之一。)touch意为“触摸”;miss意为“错过、想念”。

3、The Ideal HusbandScience now might be able to explain women\'s fascination with Brad Pitt\'s face and George Clooney\'s eyes. Women seem to judge potential mate by how masculine their features are, new research shows. Men with square jaws and well-defined brow ridges are seen as good short-term partners, while those with more feminine traits such as a rounder face and fuller lips are perceived as better long-term mates.In the study by Daniel Kruger at the US\'s University of Michigan, 854 subjects viewed a series of male head shots that had been digitally changed to exaggerate or minimize masculine traits. They then . answered questions about how they expected the men in the photos to behave.Most participants said that those with more masculine features were ____ to be risky, competitive, and more apt to fight, challenge bosses, cheat on spouses and put less effort into parenting. Those with more feminine faces were seen as good parents and husbands, hard workers and emotionally supportive mates.But, despite all the negative characteristics, when asked who they would choose for a short-term relationship, women selected the more masculine looking men. Brad and George, both chiseled jaws and well-defined brows, then would be good for a brief romance, not for something longer.The study was published in the December issue of the US journal Personal Relationships.Kruger said that from an evolutionary perspective, this makes sense. The key is testosterone, the hormone responsible for the development of masculine facial features and other sexual characteristics. It has been found to affect the body\'s ability to fight disease: men with high levels of the hormone are typically strong and healthy- traits women want to pass on to their children.However, increased testosterone has also been linked to cheating and violence in relationships. So, these men might produce high quality offspring, but they don\'t always make great parents or faithful mates, Kruger says.The scientific community have shown skepticism toward physiognomy, which links facial characteristics to certain behavioral traits. But Kruger argues that the research is a valuable tool for understanding mating strategies. And, of course, for explaining why Tony Leung and Takeshi Kanesshiro have millions of female fans. It might have to do with their genes. Or something to do with ours.【单选题】

A.likely

B.possible

C.probable

D.necessary

正确答案:A

答案解析:likely:可能的;possible:可能的;probable:可能的;necessary:必然的。合适的选项是likely。其他的选项填入后生成的都是错误的句子。

4、Smallpox virusIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction of the smallpox virus. The idea was to cap the glorious achievement of 1980, when smallpox was eradicated in the wild, by destroying the killer virus in the last two labs that are supposed to have it—one in the US and one in Russia. If smallpox had truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let ____ of such a potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials. And the last “official” stocks of live virus bred mistrust of the US and Russia, for no obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way for tests on new treatments and vaccines. So one again there\'s a good reason to keep the virus—just in case the disease puts in a reappearance.How do we deal with the mistrust of the US and Russia? Simple. Keep the virus under international auspices in a well-guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it rejects a multilateral approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is wrong. If the virus is useful, then let\'s make it the servant of all humanity—not just a part of it.【单选题】

A.to?go

B.going

C.go

D.went

正确答案:C

答案解析:let后接动词原形,go符合这一原则。故C为正确答案。

5、Mobile PhonesMobile phones should carry a label if they proved to be a dangerous source of radiation, according to Robert Bell, a scientist. And no more mobile phone transmitter towers should be build until the long-term health effects of the electromagnetic radiation they emit is scientifically evaluated, he said. "Nobody\'s going to drop dead overnight but we should be asking for more scientific information," Robert Bell said at a conference on the health effects of low-level radiation.____A report widely circulated among the public says that up to now scientists do not really know enough to guarantee there are no ill effects on humans from electromagnetic radiation. According to Robert Bell, there are 3.3 million mobile phones in Australia alone and they are increasing by 2,000 a day. By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones: nearly one for every two people.As well, there are 2,000 transmitter towers around Australia, many in high density residential areas. For example, Telstra, Optus and Videophone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community. The electromagnetic radiation emitted from these towers may have already produced some harmful effects on the health of the residents nearby.Robert Bell suggests that until more research is completed the Government should ban construction of phone towers from within a 500 metre radius of school grounds, child care centres, hospitals, sports playing fields and residential areas with a high percentage of children. He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults. He adds that there is also evidence that if cancer sufferers are subjected to electromagnetic waves the growth rate of the disease accelerates.Then who finances the research? According to Robert Bell, it is reasonable for the major telephone companies to fund it. Besides, he also urges the Government to set up a wide ranging inquiry in to possible health effects.【单选题】

A.He says there is emerging evidence that children absorb low-level radiation at a rate more than three times that of adults.

B.By the year 2000 it is estimated that Australia will have 8 million mobile phones: nearly one for every two people.

C.“If mobile phones are found to be dangerous, they should carry a warning label until proper shields can be devised,”he said.

D.Then who finances the research?

E.For example, Telstra, Optus and Videophone build their towers where it is geographically suitable to them and disregard the need of the community.

F.The conclusion is that mobile phones bring more harm than benefit.

正确答案:C

答案解析:空格处应该填入与low-level radiation有关的内容,例如low-level radiation究竟有害还是无害。所以,C是合适的选项。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!