职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
2021年职称英语考试《综合类》每日一练1024
帮考网校2021-10-24 11:55

2021年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Life at Aichi UniversityI\'m Yamamoto Mika, a 22 years old Japanese girl. I\'d like to invite you to Aichi University so you can understand my life.Our university has a close relationship with China and my department is the only one of its kind in Japan. My courses include the Chinese language, modern Chinese politics and economics. I love Chinese culture and I have been to Tianjin as an exchange student.In Japan, our courses are divided into compulsory, optional and specialized courses. However, we have a flexible schedule. We can choose classes from a wide range of options.Many students finish the compulsory courses in three years so that they can have one year without any classes. They often use this period of time to study abroad, conduct research and travel. Many students even suspend their study for additional study - abroad opportunities,Japanese universities encourage students to choose their own ways of study, so it is quite easy for us to apply for study suspension.Japanese students participate in various kinds of extracurricular (课外的) activities. They attend clubs from elementary schools, so many students have already been accustomed to clubs when they enter university.Our university now has 42 art clubs and 45 sports clubs. The annual University Festival is the grandest carnival (狂欢节) of Japanese universities. In the festival, students promote their clubs and organize various activities. Our university\'s festival attracted about 150,000 people last year. I really like this festival.When we promote our clubs, we cook "tonnjiru", a kind of pork soup, and sell it to other students at the fair.We also go to different places to interview celebrities (名人) who attend our festival as guests. It is a wonderful experience to talk to those stars face to face.Japanese students like to hold parties. We have two kinds of parties. One is the Mochivori party. If you want to attend this party you have to cook something and take it to the party. The organizer buys drinks and snacks.The other kind of party is the Nomikai, which mainly involves alcohol. We drink something called chu - hai, which is a combination of soda and wine. We also drink Japanese sake (日本米酒) and beer. There are parties for many occasions, like welcoming new students, celebrating victories and birthday parties or just for promoting friendship.Which statement is NOT true of Yamamoto Mika? ____【单选题】

A.She has never been to China.

B.She is a Japanese student.

C.She loves Chinese culture.

D.She wants you to understand her life.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章第二段。第二段最后作者谈到作为交换留学生曾到过天津。回来看选项,很明显A是答案,本题也可先看选项,得到信息提示。

2、At an early age he showed a talent for music.【单选题】

A.quality

B.character

C.ability

D.gene

正确答案:C

答案解析:talent for music的意思是“音乐天赋”;quality:质量或素质;character:性格;gene:基因;只有ability表示能力、本领,和talent接近。

3、CultureCulture is one of the most challenging elements of the international marketplace. This system of learned behavior patterns characteristic of the members of a shaped by a set of dynamic variables: language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions. To cope with this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture. To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.The most complicated problems in dealing with the cultural environment stem from the fact that one cannot learn culture one has to live it. Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonald\'s. In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differences are still far from converging.The other school proposes that companies must tailor business approaches to individual cultures. Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance or rejection. The major challenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia or even blindness.Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent or overseas. The internationally successful companies all share an important quality: patience. They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles. These principles are to know your adversary, know your audience, and know your customer.This article is supposed. to be most useful for those _____.【单选题】

A.who are interested in researching the topic of cultural diversity

B.who have connections to more than one type of culture

C.who want to travel abroad

D.who want to run business on International Scale

正确答案:D

答案解析:由文中的例子可以知道,不是研究多种文化形态,而是文化背景对商业运作的影响,所以D是正确答案。

4、A Glass of MilkOne day, a poor boy who was trying to pay his way through school by selling goods door to door found that he only had one dime left. He was hungry so he decided to beg for a meal at the next house.However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, "How much do I owe you?""You don\'t owe me anything," she replied. "Mother has taught me never to accept pay for a kindness," he said, "Then I thank you from the bottom of my heart. " As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger physically, but also increased his faith in God and the human race. He was about to give up and quit before this point.Years later the young woman became critically ill. The local doctors were baffled. They finally sent her to the big city, where specialists can be called in to study her rare disease. Dr. Howard Kelly, now famous was called in for the consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Immediately, he rose and went down through the hospital hall into her room.Dressed in his doctor\'s gown he went in to see her. He recognized her at once. He went back to the consultation room and determined to do his best to save her life. From that day on, he gave special attention to her case.After a long struggle, the battle was won. Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was positive that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her attention. She read these words. . ."Paid in full with a glass of milk," signed Dr. Howard KellyTears of joy flooded her eyes as she prayed silently: "Thank You, God. Your love has spread through human hearts and hands. "It was the boy who saved the young woman\'s life.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:文章的最后写到:他治好了她的病,而且为她付了帐单,上帝的爱被传递下去了,因此该题的表述是对的。

5、7 The researchers have just completed a study of driving situations.【单选题】

A.started

B.finished

C.changed

D.made

正确答案:B

答案解析:finished:完成,和complete同义;started:开始;changed:改变;made:制作。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!