职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
2021年职称英语考试《卫生类》模拟试题0920
帮考网校2021-09-20 16:19

2021年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Nurse! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be ____ them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or sofa on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不赞同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upset when their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (儿科的) nursing.Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital.""The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upset and inconsolable (无法安慰的) for hours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back.""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit.""But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (开创性的)."Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward.""As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care." 【单选题】

A.with

B.over

C.upon

D.for

正确答案:A

答案解析:本题的难度不大,考查介词with的用法,可以先看选项得到信息提示。文章此处是说“小孩子生病时,父母的第一反应会是陪着孩子”,答案是A。

2、 Happiness If your sense of well-being fluctuates with stock market, you might be comforted to know that money can\'t buy you happiness anyway. In one American study conducted in 1993, level of income was shown to have an inverse relation to happiness: The group whose income had declined was happier overall than the group whose income had increased. A soon-to-be published review of the hundreds of studies on this subject supports the 1993 findings. In developed countries, the correlation between income and happiness is close to zero and sometimes negative. With a correlation between level of income and happiness somewhere between 0.12 and 0.18, the United States is near the bottom of the list; that factors other than income are overwhelmingly more important in explaining happiness. Also, as our material wealth increases, the gap between income and satisfaction with life seems to be widening. Predictably, money has its most positive effect on the poor, but once a person has achieved a minimal standard of living level of income has almost nothing to do with happiness. Close relationship, rather than money, is the key to happiness. Indeed, the number of one\'s personal friends is a much better indicator of overall satisfaction with life than personal wealth. One stands a better chance of achieving a satisfying life by spending time with friends and family than by striving for higher income. Incidentally, in the US, as people become richer, the probability of divorce increases. Our need for companionship is partly biological. All primates respond with pleasure to demonstrations of affection and with pain to loss of companionship. Isolated monkeys will sacrifice food just for the glimpses of another monkey. By ignoring our biologically programmed need for each other, we risk physical and mental distress. A recent cross-national study of mental depression in the US found that in advanced countries, there is a rising tide of major depression. Teenage suicides have increased in recent decades in almost all advanced countries. Moreover, in the US since World War Ⅱ, there has been an actual decline in the proportion of people who report themselves to be "very unhappy. " You can easily test the claim that companionship exceeds wealth as a source of happiness. Ask yourself which has a greater influence on your satisfaction with life: your income or the affection of your intimate companions and the well-being of your children? Conversely, which would make you more depressed: a reduction in salary or a divorce and isolation from your friends? Capitalism succeeds in creating material riches, but it is less successful in building companionable societies and protecting family integrity. But developing countries still have much work to do in pursuing material wealth, where a rise in productivity still greatly increases happiness. For poorer countries, the time is not yet ripe for a shift in priorities from wealth accumulation to companionship. Can we afford to believe that the pursuit of material gain will lead to self-fulfillment? We should continue to enjoy our wealth in good company, or else we may find that it is not satisfying. In the author\'s opinion, which of the following statements is not true?【单选题】

A. Wealth means differently to the poor and the rich.

B.Money makes the poor and the rich equally happy.

C.Money means less to a person as he achieves a higher standard of living.

D.Money means more to the poor than to the rich.

正确答案:B

答案解析: 被选项中多处提到了“富人”和“穷人”,因此利用the poor和the rich作为答案线索,这样在文章中找到了答案相关句: (第5段)Predictably,money has its most positive effect on the poor, but once a person achieved a minimal standard of living, level of income has almost nothing to do with happiness. 该句说“可以预言的是,钱对穷人有最大的影响”从该句内容可以推出这样的语意:钱对穷人和富人的影响是不同的。A:钱对穷人具有的意义比对富人更大;D:但是一旦人达到了最低生活水平,他的收入水平与快乐就几乎没有什么关系了。该部分内容与C一致(当一个人达到了更高一些的生活水平,钱对他来说所具有的意义就更小些),因此答案是B。

3、When a disease of epidemic proportions rips into the populace, scientists immediately get to work, trying to locate the source of the affliction and find ways to combat it. Oftentimes, success is achieved, as medical science is able to isolate the parasite, germ or cell that causes the problem and finds ways to effectively kill or contain it. In the most serious of cases, in which the entire population of a region or country may be at grave risk, it is deemed necessary to protect the entire population through vaccination, so as to safeguard lives and ensure that the disease will not spread.The process of vaccination allows the patient\'s body to develop immunity to the virus or disease so that, if it is encountered, one can ward it off naturally. To accomplish this, a small weak or dead strain of the disease is actually injected into the patient in a controlled environment, so that his body\'s immune system can learn to fight the invader properly. Information on how to penetrate the disease\'s defenses is transmitted to all elements of the patient\'s immune system in a process that occurs naturally, in which genetic information is passed from cell to cell. This makes sure that, should the patient later come into contact with the real problem, his body is well equipped and trained to deal with it, having already done so before.There are dangers inherent in the process, however. On occasion, even the weakened version of the disease contained in the vaccine proves too much for the body to handle, resulting in the immune system succumbing, and, therefore, the patient\'s death. Such is the case of the smallpox vaccine, designed to eradicate the smallpox epidemic that nearly wiped out the entire Native American population and killed massive numbers of settlers. Approximately l in 10,000 people who receives the vaccine contract the smallpox disease from the vaccine itself and dies from it. Thus, if the entire population of the United States were to receive the Smallpox Vaccine today, 3,000 Americans would be left dead.Fortunately, the smallpox virus was considered eradicated in the early 1970\'s, ending the mandatory vaccination of all babies in America. In the event of a re-introduction of the disease, however, mandatory vaccinations may resume, resulting in more unexpected deaths from vaccination. The process, which is truly a mixed blessing, may indeed hide some hidden curses.The purpose of the author in writing this passage is____.【单选题】

A.to comment and criticize

B.to demonstrate and argue

C.to interest and entertain

D.to explain and inform

正确答案:D

答案解析:主旨题。题干考查的是作者写作本文的目的。通过阅读整篇文章可以看出,作者的语气是客观的,主要是解释和说明信息。选项D与此相符合,故正确答案为D。选项A和B属于议论文的目的。本文是科普性文章,因此选项C“为了引起关注和娱乐”也不符合题意。

4、The Ideal HusbandScience now might be able to explain women\'s fascination with Brad Pitt\'s face and George Clooney\'s eyes. Women seem to ____ potential mate by how masculine their features are, new research shows. Men with square jaws and well-defined brow ridges are seen as good short-term partners, while those with more feminine traits such as a rounder face and fuller lips are perceived as better long-term mates.In the study by Daniel Kruger at the US\'s University of Michigan, 854 subjects viewed a series of male head shots that had been digitally changed to exaggerate or minimize masculine traits. They then . answered questions about how they expected the men in the photos to behave.Most participants said that those with more masculine features were likely to be risky, competitive, and more apt to fight, challenge bosses, cheat on spouses and put less effort into parenting. Those with more feminine faces were seen as good parents and husbands, hard workers and emotionally supportive mates.But, despite all the negative characteristics, when asked who they would choose for a short-term relationship, women selected the more masculine looking men. Brad and George, both chiseled jaws and well-defined brows, then would be good for a brief romance, not for something longer.The study was published in the December issue of the US journal Personal Relationships.Kruger said that from an evolutionary perspective, this makes sense. The key is testosterone, the hormone responsible for the development of masculine facial features and other sexual characteristics. It has been found to affect the body\'s ability to fight disease: men with high levels of the hormone are typically strong and healthy- traits women want to pass on to their children.However, increased testosterone has also been linked to cheating and violence in relationships. So, these men might produce high quality offspring, but they don\'t always make great parents or faithful mates, Kruger says.The scientific community have shown skepticism toward physiognomy, which links facial characteristics to certain behavioral traits. But Kruger argues that the research is a valuable tool for understanding mating strategies. And, of course, for explaining why Tony Leung and Takeshi Kanesshiro have millions of female fans. It might have to do with their genes. Or something to do with ours.【单选题】

A.make

B.judge

C.date

D.meet

正确答案:B

答案解析:这四个词的意思是:make:做;judge:判断;date:约会;meet:见面。本文的主题是讲女人找伴侣。从所在句子的表示方式的介词短语by how masculine their features are(根据他们男性特征的情况),选择judge在语义上比较一致。

5、When a disease of epidemic proportions rips into the populace, scientists immediately get to work, trying to locate the source of the affliction and find ways to combat it. Oftentimes, success is achieved, as medical science is able to isolate the parasite, germ or cell that causes the problem and finds ways to effectively kill or contain it. In the most serious of cases, in which the entire population of a region or country may be at grave risk, it is deemed necessary to protect the entire population through vaccination, so as to safeguard lives and ensure that the disease will not spread.The process of vaccination allows the patient\'s body to develop immunity to the virus or disease so that, if it is encountered, one can ward it off naturally. To accomplish this, a small weak or dead strain of the disease is actually injected into the patient in a controlled environment, so that his body\'s immune system can learn to fight the invader properly. Information on how to penetrate the disease\'s defenses is transmitted to all elements of the patient\'s immune system in a process that occurs naturally, in which genetic information is passed from cell to cell. This makes sure that, should the patient later come into contact with the real problem, his body is well equipped and trained to deal with it, having already done so before.There are dangers inherent in the process, however. On occasion, even the weakened version of the disease contained in the vaccine proves too much for the body to handle, resulting in the immune system succumbing, and, therefore, the patient\'s death. Such is the case of the smallpox vaccine, designed to eradicate the smallpox epidemic that nearly wiped out the entire Native American population and killed massive numbers of settlers. Approximately l in 10,000 people who receives the vaccine contract the smallpox disease from the vaccine itself and dies from it. Thus, if the entire population of the United States were to receive the Smallpox Vaccine today, 3,000 Americans would be left dead.Fortunately, the smallpox virus was considered eradicated in the early 1970\'s, ending the mandatory vaccination of all babies in America. In the event of a re-introduction of the disease, however, mandatory vaccinations may resume, resulting in more unexpected deaths from vaccination. The process, which is truly a mixed blessing, may indeed hide some hidden curses.The phrase "ward it off naturally" (Paragraph 2) most probably means____.【单选题】

A.dispose of it naturally

B.fight it off with ease

C.see to it reluctantly

D.split it up properly

正确答案:B

答案解析:猜词题。本文第二段讲述了在接种疫苗后,身体自然可以跟这种疾病的致病菌进行对抗。因此,选项B“很轻松地与之对抗”与此相符合,故为正确答案。选项A“自然地将其排除”、选项C“很不情愿地去管理它”和选项D“恰当地分解它”都不符合题意。

6、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor (颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure for Parkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.One of the most common signs of Parkinson\'s is tremor, ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed or blank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:E

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第三段的第一句:Tremor may be the first symptom you notice,谈到颤抖会是你注意到的第一个症状,回来看选项,E项和原文句意相符,是答案。

7、There is always excitement at the Olympic Games when an athlete breaks a record.【单选题】

A.beats

B.maintains

C.matches

D.tries

正确答案:A

答案解析:运动员在奥运会上打破记录时总让人兴奋。本题有一定难度,考察的是引申意义,beat的基本意义是“击打”,引申意义有“打破记录”的意思,和break是近义词,其他选项都是常用词汇,和答案意义差异大,最佳答案是A。

8、Surprised by a MiracleI had been working in the trauma unit at a local hospital for about a year. You get used to families thinking that a "coma" patient is moving their hand or doing something that they were asked to do. "Following commands" is what we call it. Often it\'s "wishful thinking" on the Families\' part. Nurses can easily become callous to it.On this particular night during visiting hours, my patient\'s wife came in. I had taken care of him for several nights. I was very familiar with his care and what he was able to do. Actually, he didn\'t do anything. He barely moved at all, even when something would obviously hurt him, such as suctioning.His wife was very short, about 5 feet tall. She had to stand on a stool to lean over him, so that she could see his face and talk to him. She climbed up on the stool. I spoke to her for a few minutes, and then stepped out to tend to my other patient. A few minutes later, she came running out of the room. In an excited voice, she said, "Donna, he\'s moving his hand!"I immediately thought that it was probably her imagination, and that he had not actually done it on purpose. He had been there about a month at the time and had never made any movements on purpose. I asked her what had happened and she said, "I asked him to squeeze my hand and he did!"This led me to another train of questioning. "But, did he let go when you asked him to?" She said yes, that he had done exactly what she asked.I went into the room with her, not really believing that I would see anything different than I had always seen. But I decided that it would be better to pacify her than to make her think I didn\'t believe her or that she was somehow mistaken.She asked him to squeeze her hand, which he did. I said, "Well, ask him to let go. " He continued to squeeze for a moment, so that when he finally did let go, I really still didn\'t believe that he had done it on purpose. So, I said, "Ask him to hold up one finger. " He did as asked.Well, hmm, this was starting to get my attention. I looked at him, his face still somewhat swollen and his eyes still closed. "Stick out your tongue!" I said. He did it. I almost fell on the floor. It was the first time I had ever seen anyone "wake up. "How did the author feel upon first hearing what the excited wife said?【单选题】

A.She was amused.

B.She was doubtful.

C.She was scared.

D.She was shocked.

正确答案:B

答案解析:短文的第三段的头一句话表明,作者开始基本上不相信病人家属所说的话。

9、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year for the first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.Professor Peter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management for women with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.The rate of breast cancer diagnosis in the UK has been dropping.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据在文章第四段这一句:It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now that at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.谈到,尽管乳腺癌病例被越来越多地诊断出来,但令人鼓舞的是死于乳腺癌的患者比以往40年里任何时候都少,很明显,题干和原文句意相反,所以本题错误,答案是B。

10、Egypt Felled by Famine Even ancient Egypt\'s mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilization around 2180 BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blame and the same or worse could happen today. The ancient Egyptians depended on the Nile\'s annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods. Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to stablize the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile. The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of Leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypt\'s Old Kingdom. The weakened waters would have been catastrophic for the Egyptians. " Changes that affect food supply don\'t have to be very large to have a ripple effect in societies," says Bill Ryan of the Lamont Doberty Earth Observatory in New York. "Similar events today could be even more devastating," says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D C. " Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system today because the populations have increased dramatically. " Which of the following factors was ultimately responsible for the fall of the civilization of ancient Egypt? 【单选题】

A.Change of climate.

B.Famine.

C.Flood.

D.Population growth.

正确答案:A

答案解析:A:气候的变化。第一段中有这样一个子句… a shift in climate… was ultimately to blame…最终须归咎于气候的变化。在第一题的题解中,我们提到了“饥荒”与“古埃及文明毁灭”的关系。但“饥荒”是表层的因素,“气候的变化”才是古埃及文明毁灭的深层的因素。因此A是正确的答案。B:饥荒。C:水灾。D:人口增长。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!