职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类章节练习正文
2021年职称英语考试《卫生类》章节练习题精选0222
帮考网校2021-02-22 18:14

2021年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理历年真题5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、SemcoAt 21, Ricardo Semler became boss of his father-s business in Brazil, Semco, which sold parts for ships. Semler Junior worked like a madman, from 7:30 am. , until midnight every day. One afternoon, while touring a factory in New York, he collapsed. The doctor who treated him said, "There\'s nothing wrong with you. But if you continue like this, you\'ll find a new home in our hospital." Semler got the message. He changed the way he worked. In fact, he changed the way his employees worked too.He let his workers take more responsibility so that they would be the ones worrying when things went wrong. He allowed them to set their own salaries, and he cut all the jobs he thought were unnecessary, like receptionists and secretaries. This saved money and brought more equality to the company. "Everyone at Semco, even top managers, meets guests in reception, does the photocopying, sends faxes, types letters and dials the phone."He completely reorganized the office, instead of walls, they have plants at Semco, so bosses can\'t shut themselves away from everyone else. And the workers are free to decorate their workspace as they want. As for uniforms, some people wear suits and others wear T - shirts.Semler says, "We have a sales manager named Rubin Agater who sits there reading the newspaper hour after hour. He doesn\'t even pretend to be busy. But when a Semco pump an the other side of the world fails and millions of gallons of oil are about to spill into the sea, Rubin springs into action.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them. That\'s when he earns his salary. No one cares if he doesn\'t look busy the rest of the time."Semco has flexible working hours, the employees decide when they need to arrive at work, The employees also evaluate their bosses twice a year. Also, Semco lets its workers use the company\'s machines for their own projects, and makes them take holidays for at least thirty days a year.It sounds perfect, but does it work? The answer is in the numbers. In the last six years, Semco\'s revenues have gone from $ 35 million to $ 212 million. The company has grown from eight hundred employees to 3,000, Why?Semler says it\'s because of "peer pressure". Peer pressure makes everyone work hard for everyone else. ____ In other words, Ricardo Semler treats his workers like adults and expects them to act like adults, And they do. 【单选题】

A.Also, Semco lets its workers use the company\'s machines for their own projects, and makes them take holidays for at least thirty days a year.

B.Most managers spend their time making it difficult for workers to work.

C.This saved money and brought more equality to the company.

D.And the workers are free to decorate their workspace as they want.

E.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them.

F.If someone isn\'t doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue.

正确答案:F

答案解析:本题的难度不大,因为已经剩下两个选项,采用排除法和代入法,能很快确定答案。可以分别把B,F两项代入文章里,可以发现,B可以排除掉,而F完全符合上下文句意,前一句谈到了同事之间的心理压力会让每个人都为了别人而努力工作,F是对这一句的进一步阐述,所以答案是F。

2、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure than unhappily married people or singles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit for singles or unhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named ____ benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy marriage," study author Julianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for 24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one or two readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波动) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctor visits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【单选题】

A.which

B.that

C.this

D.what

正确答案:B

答案解析:本题有点难度,考查强调句的用法,It is+被强调的部分+that/who+…,此处是强调事物,所以用代词that,答案是B。

3、SemcoAt 21, Ricardo Semler became boss of his father-s business in Brazil, Semco, which sold parts for ships. Semler Junior worked like a madman, from 7:30 am. , until midnight every day. One afternoon, while touring a factory in New York, he collapsed. The doctor who treated him said, "There\'s nothing wrong with you. But if you continue like this, you\'ll find a new home in our hospital." Semler got the message. He changed the way he worked. In fact, he changed the way his employees worked too.He let his workers take more responsibility so that they would be the ones worrying when things went wrong. He allowed them to set their own salaries, and he cut all the jobs he thought were unnecessary, like receptionists and secretaries. This saved money and brought more equality to the company. "Everyone at Semco, even top managers, meets guests in reception, does the photocopying, sends faxes, types letters and dials the phone."He completely reorganized the office, instead of walls, they have plants at Semco, so bosses can\'t shut themselves away from everyone else. ____ As for uniforms, some people wear suits and others wear T - shirts.Semler says, "We have a sales manager named Rubin Agater who sits there reading the newspaper hour after hour. He doesn\'t even pretend to be busy. But when a Semco pump an the other side of the world fails and millions of gallons of oil are about to spill into the sea, Rubin springs into action.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them. That\'s when he earns his salary. No one cares if he doesn\'t look busy the rest of the time."Semco has flexible working hours, the employees decide when they need to arrive at work, The employees also evaluate their bosses twice a year. Also, Semco lets its workers use the company\'s machines for their own projects, and makes them take holidays for at least thirty days a year.It sounds perfect, but does it work? The answer is in the numbers. In the last six years, Semco\'s revenues have gone from $ 35 million to $ 212 million. The company has grown from eight hundred employees to 3,000, Why?Semler says it\'s because of "peer pressure". Peer pressure makes everyone work hard for everyone else. doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue. In other words, Ricardo Semler treats his workers like adults and expects them to act like adults, And they do. 【单选题】

A.Also, Semco lets its workers use the company\'s machines for their own projects, and makes them take holidays for at least thirty days a year.

B.Most managers spend their time making it difficult for workers to work.

C.This saved money and brought more equality to the company.

D.And the workers are free to decorate their workspace as they want.

E.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them.

F.If someone isn\'t doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue.

正确答案:D

答案解析:本题难度也较大,需要认真阅读文章,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了新老板重新布置了办公室,下文转到谈论工作制服,可以推断,本题会接着办公室工作环境谈,回来找选项,D谈到了员工办公室,把D代入原文中,符合上下文逻辑,是答案。

4、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, ____ When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 装货箱 for transporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid for reusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic or glass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) for transporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了这次活动要像其他欧洲国家学习,按照叙述逻辑,可以推断,此处可能举例说明,回来看选项,可以发现B项合适,把B项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

5、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder for arrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.The scientists made the deduction that the Iceman ______.【单选题】

A.was probably in some kind of a battle

B.was hit in the shoulder by an arrowhead

C.had got a wound on the back of his head

D.had a tiny hole in his skin causing his death

正确答案:A

答案解析:本题有一定的难度,需要认真阅读文章第四段。答案依据在第四段,第四段谈到,通过X光检查出在他的肩膀处有个箭头,……this means that he was probably in some kind of a battle,这说明他当时极有可能是处在一场战争中,选项A和文中几乎是一模一样,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!