职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
2020年职称英语考试《理工类》模拟试题1006
帮考网校2020-10-06 11:18

2020年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Cell Phone Lets Your Secret OutYour cell phone holds secrets about you. Besides the names and numbers that you\'ve programmed into it, traces of your DNA linger on the device, according to a new study.DNA is genetic material that appears in every cell. Like your fingerprint, your DNA is unique to you- because you have an identical twin. Scientists today routinely analyze DNA in blood, saliva, or hair left behind at the scene of a crime. The results often help detectives identify criminals and their victims. Your cell phone can reveal more about you than you might think.Meghan J. McFadden, a scientist at McMaster University in Hamilton, Ontario, heard about a crime in which the suspect bled onto a cell phone and later dropped the ______. This made her wonder whether traces of DNA lingered on cell phones even when no blood was involved. So she and colleague Margaret Wallace of the City University of New York analyzed the flip open phones of 10 volunteers. They used swabs to collect invisible traces of the users from two parts of the phone: the outside, where the user holds it, and the speaker, which is placed at the user\'s ear.The scientists scrubbed the phones using a solution made mostly of alcohol. The aim of washing was to remove all detectable traces of DNA. The owners got their phones back for another week. Then the researchers collected the phones and repeated the swabbing of each phone once more.The scientists discovered DNA that belonged to the phone\'s speaker on each of the phones. Better samples were collected from the outside of each phone, those swabs also picked up DNA that belonged to other people who had apparently also handled the phone. Surprisingly, DNA showed up even in swabs that were taken immediately after the phones were scrubbed. That suggests that washing won\'t remove all traces of evidence from a criminal\'s device. So cell phones can now be added to the list of clues that can clinch a crime scene investigation.【单选题】

A.device

B.paper

C.file

D.document

正确答案:A

答案解析:定冠词the说明该选项所指内容在前面已经提到,即cell phone。除了device,其他选项均不能指代cell phone。

2、I\'m working with a guy from London.【单选题】

A.teacher

B.student

C.friend

D.man

正确答案:D

答案解析:我正和一个伦敦人一起工作。本题难度不大,干扰项干扰不强。guy和man都可指“人”,其他项和答案意义差异较大,最佳答案是D。

3、Seeing Red Means Danger AheadThe color red often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the color red also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports or other kinds of materials could one day contain a color switching material. It will turn red before a structure collapses or falls apart. The secret behind the color switching material is a particular type of molecule. A molecule is a group of atoms held together by chemical bonds. Molecules come at all shapes and sizes, and make up everything. You can see, touch or feel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains, and how they\'re held together. When a polymer (聚合物) containing a color switching molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) which is about to break, it produce a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" or weak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method. "says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color switching polymers in their lab. The test results proved encouraging. There is a way to get rid of the color light when a bright light is shone on the mechanophore. The broken bond is fixed and the red color disappears. This "self-healing" may be a problem for engineers. They need to use the color changer in big construction projects that will be outside in sunlight. And sunlight will make the mechanophore\'s warming system ______. Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color switching molecules can be used outside the lab. 【单选题】

A.dangerous

B.useless

C.helpful

D.important

正确答案:B

答案解析:前后文是转折关系,前面说到是问题,又有warning system的说法,应该是使之失效的意思,选useless。

4、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 year old Pete Barth was in college, shopping at second hand clothing stores was just something he did- "like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping for clothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons for shopping for second - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop for a crazy - looking shirt. And some shop as a mean conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, for her, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said. "Also, why pay 30 dollars for a new coat when you can get another one for a lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US- "some as big as department stores. All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have" stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes for only 5 or 10 dollars.Julia Slocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works for a pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent that waste from going to landfills (垃圾填埋场). They give clothing a second life, provide cheaper clothing for those who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income for charities. They also provide a way for the wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt for their level of consumption.What does Akins do? ______【单选题】

A.She is a soldier.

B.She is an accountant.

C.She is a saleswoman.

D.She is a road sweeper.

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据不难找到。带着题干信息到文章定位,认真阅读文章第四段。第四段第一句话谈到,Akins是旧货店的一名会计,所以答案是B。

5、Looking to the FutureWhen a magazine for high-school students asked its readers what life would be like in twenty years, they said: Machines would be run by solar power. Buildings would rotate so they could follow the sun to take maximum advantage of its light and heat. Walls would "radiate light" and "change color with the push of a buttons." Food would be replaced by pills. School would be taught "by electrical impulse while we sleep." Cars would have radar. Does this sound like the year 2000? Actually, the article was written in 1958 and the question was, "what will life be like in 1978?". The future is much too important to simply guess about, the way the high school students did. So experts are regularly asked to predict accurately. By carefully studying the present, skilled businessmen, scientists, and politicians are supposedly able to figure out in advance what will happen. But can they? One expert on cities wrote: Cities of the future would not be crowded but would have space for farms and fields. People would travel to world in "airbuses" all-weather helicopters carrying up to 200 passengers. When a person left the airbus station he could drive a coin-operated car equipped with radar. The radar equipment of cars would make traffic accidents "almost unheard off\'. Does that sound familiar? If the exert had been accurate it would, because he was writing in 1957. His subject was "The city of 1982". If the professionals sometimes sound like high-school students, it\'s probably because future study is still a new field. Here is an example for future study. Economic forecasting, or predicting what the economy will do, has been around for a long time. But there have been some big mistakes in this field, too. ______ In October of that year, the stock market had its worst losses ever, ruining thousands of investors who had put their faith in financial foreseers. One forecaster knew that predictions about the future would always be subject to significant errors. In 1957, H. J. Rand of the Rand Corporation was asked about the year 2000, "Only one thing is certain," he answered. " Children born today will have reached the age of 43."【单选题】

A.In early 1929, most forecasters saw an excellent future for the stock market.

B.Children born today will have reached the age of 43.

C.Actually, the article was written in 1958 and the question was, "what will life be like in 1978?"

D.So experts are regularly asked to predict accurately.

E.Scientists are 80 percent accurate in predicting the future.

F.The radar equipment of cars would make traffic accidents "almost unheard off\'.

正确答案:A

答案解析:本题前面是主题句:But there have been some big mistakes in this field,too。主题句后面的句子应该是扩展句,点出big mistakes的内容或举例说明big mistakes。选项A就是big nustakes的一个例子。本题后面的句子说许多股票大跌,投资者破产,证明了预测的错误。所以选项A是正确的。

6、Breastfeeding Can Cut Cardiovascular RiskBreastfeeding can reduce the risk of a heart attack or stroke later in life and could prevent hundreds of thousands of deaths each year, researchers said on Friday. Babies who are breastfed have fewer childhood infections and allergies and are less prone to obesity. British scientists have now shown that breastfeeding and slow growth in the first weeks and months of life has a protective effect against cardiovascular disease. "Diets that promote more rapid growth put babies at risk many years later in terms of raising their blood pressure, raising their cholesterol and increasing their tendency to diabetes and obesity-the four main risk factors for stroke and heart attack." said Professor Alan Lucas of the Institute of Child Health in London. "Our evidence suggests that the reason why breast-fed babies do better is because they grow more slowly in the early weeks."Lucas said the effects of breastfeeding on blood pressure and cholesterol later in life are greater than anything adults can do to control the risk factors for cardiovascular disease, other than taking drugs. An estimated 17 million people die of cardiovascular disease, particularly heart attack and strokes, each year, according to the World Health Organization. Lucas and his colleagues compared the health of 216 teenagers who as babies had either been breastfed or given different nutritional baby formulas\' They reported their findings in The Lancet medical journal. The teenagers who had been ______ had a 14 percent lower ratio of bad to good cholesterol and lower concentrations of a protein that is a marker for cardiovascular disease risk. The researchers also found that regardless of the child\'s weight at birth, the faster the infants grew in the early weeks and months of life, the greater was their later risk of heart disease and stroke. The effect was the same for both boys and girls. "The more human milk you have in the newborn period, the lower your cholesterol level is, the lower your blood pressure is 16 years later, "Lucas said. 【单选题】

A.surveyed

B.interviewed

C.handled

D.breastfed

正确答案:D

答案解析:选项D是文章主题词,因此成为答案的可能性较大。从句意看,该句讲述“曾经的青少年中坏胆固醇与好胆固醇的比率要低14%,而且他们的蛋白质积聚也较低,而蛋白质的积聚是患心血管疾病风险高低的标志之一”。文章主题是“母乳喂养能够减少心血管疾病的危险”,由此推测出现这种较好健康情况的人应该是“母乳喂养的人”,因此答案是D。

7、A Star Is Born1 The VLT (Very Large Telescope) is the world\'s largest telescope and is taking astronomers further back to the Big Bang than they ever thought possible. Located 2,600 meters up to the Chilean Andes, it has four huge mirrors, each about the size of a London bus. The VLT is so powerful it can spot a burning match 10, 000 kilometers away. 2 This astonishing power will allow astronomers to see events in space from the birth of stars to the collision of galaxies on the edge of the cosmos. The VLT is giving astronomers their best ever view of the cosmos. The power of the VLT to see the smallest detail at the furthest distances makes its designers amazed. 3 Take the case of Eta Carinae, one of the most explosive stars in the universe. This star produces ultraviolet laser rays (紫外线) and it will destroy itself in a few million years\' time. It is five times brighter than the sun and when it explodes it is going to be a sight worth waiting for. 4 But it is at distances of millions, even billions, of light years that the VLT really shows its power. The VLT can detect light that set out on its journey before the earth even existed. This gives astronomers their first ever detailed views of events that took place in the earliest days of the cosmos. 5 In other words, the VLT is a kind of a time machine. It takes astronomers back to a time when complete galaxies crashed into each other. The effects of these past collisions can now be seen by scientists, and astronomers believe the telescope will reveal more about these exciting events in the years to come. One day, we might be able to say we have traveled back to the beginning of time, and we will have a much clearer picture of how our planet was born. Eta Carinae is taken____. 【单选题】

A.its detecting power

B.millions of light years away in space

C.the location of the VLT

D.as an example

E.the birth of the earth

F.the rotation of the earth

正确答案:D

答案解析:文章第3段谈到Eta Carmae的时候是把它作为一个例子来讲的,故D为答案。

8、Cell Phones1. Believe it or not, cell phones have been around for over a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use for years, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used for essential arrangements, social contact and business. It easier to call for help on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need for family arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late or if there\'s a sudden change of plan or an emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches for their owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor(肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!In spite of many benefits, cell phones have brought for their owners ______.【单选题】

A.a necessity

B.an emergency

C.a number of new headaches

D.family arguments

E.big and light palm - sized models

F.countless new facilities

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是第四段第二句:They have brought with them a number of new headaches for their owners.很明显答案是C。

9、Our English teacher is sick. 【单选题】

A.fat

B.weak

C.ill

D.mad

正确答案:C

答案解析:sick:生病的,ill也有此意;fat:胖的;weak:体弱的;mad:发疯的。

10、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult for the two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "And we can\'t order food in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the Deaf in New York.Both Orlando and German have found their jobs at ______.【单选题】

A.a fast - food restaurant

B.a supermarket

C.a technical institute

D.a local school

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,针对第六段出题,但只要回文章定好位,找到答案依据不难。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第六段。第六段开头谈到了Orlando和German两个小伙在当地一家超市找到了工作,回来看选项,很明显,答案是B。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间348天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!