职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
2020年职称英语考试《综合类》模拟试题0917
帮考网校2020-09-17 14:55

2020年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Ceasing to Wear TiesIt\'s useless. It\'s dirty. It spreads disease. That\'s why the British Medical Association in the UK recently called for hospital doctors to stop wearing ties.That leads to another question. Why does anyone wear a tie? Ties serve no purpose. They do not cover any part of your body and keep you warm. They always seem to get covered in food stains. Perhaps that is the purpose of the tie. It lets everyone know what you just ate.Ties have an odd history. Soldiers from Croatia, in Eastern Europe, served as mercenaries (雇佣军) in various conflicts in the 17th century. They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck. Known as cravats(围巾), these became a popular fashion item in France and eventually evolved into the tie.It\'s an interesting story, but it doesn\'t tell us why men want to put useless pieces of cloth or silk around their necks. The answer seems to be about identification(身份证明 ). In the 19th-century Britain, ties were used by universities, military regiments (团), sports clubs, schools and gentleman\'s clubs. Each tie was in a particular set of colors which identified the wearer as a member of that organization. Wearing ties was also the mark of Britain\'s most powerful classes. That made the tie itself a symbol of power and respect. And that led it to be adopted by a much larger class-the business class.You cannot wear a tie if you work with machinery, so wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living, rather than his hands. It showed you were serious. It showed you were a professional. It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one. It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck. This is how millions of people came to wear ties across the world.Is there a future for ties? The signs are not promising. Many political leaders, including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.British Prime Minister Tony Blair is a man________.【单选题】

A.they were workmen

B.they were members of different organizations

C.hospital doctors stop wearing ties

D.who does not always wear a tie

E.who served as mercenaries in many conflicts in the 20th century

F.who does not want to live like a king

正确答案:D

答案解析:根据题干中的线索词Tony Blair可定位到最后一段最后一句:Many political leaders,including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.该句说英国首相布莱尔外出时经常不打领带。D选项who does not always wear a tie与其意思一致,故D为正确答案。

2、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!How do most men feel in their marriage life? ____【单选题】

A.They feel much stronger than before.

B.They don\'t feel as lonely as before.

C.They suffer more than before.

D.They feel more satisfied than being single.

正确答案:D

答案解析:本题难度也不大,文章后半部分提到And it is also true that married couples have a healthier life than single people. 所以不难确定答案D。

3、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was -91℃ which occurred in Antarctica in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to -120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight or shade, Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science for well-designed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our area of the solar system . Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about -210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is -273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 for their work not a discovery in this car.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting _____ about particles we now call photons. Bose had trouble convincing Other scientists to believe so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize would behave as Bose thought but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra-cold atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time(d=vxt). With the long distances involved in space travel to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.invention

B.theory

C.paper

D.experiment

正确答案:B

答案解析:本段第2句说,Bose没有办法使其他的科学家believe his theory,所以第1句的studying an mterestmg之后缺失的词应该是theory。

4、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve Celebrations. Also days are common in honor of love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, to mark important events in its history. Schools, banks, and government offices all close on days like these. Some of the days people celebrate, however, are less serious. A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, for example. No one knows when or why it began. Today it is celebrated in many countries-France, England, and Australia, etc. On this day, people play practical jokes. ____ The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange, too. On this day, it is traditional for boys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part: they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city or town. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world\'s biggest food fight. For two hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king for three days.There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea for a new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 9. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【单选题】

A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king for three days.

B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.

C.That is supposed to be Toothache Day.

D.Then begins the world\'s biggest food fight.

E.Some people have fun imagining new holidays.

F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.

正确答案:F

答案解析:本题难度也不大,看完文章后,快速浏览选项。只有F项一开始就明确提到了jokes,把F代入到原文中,符合上下文逻辑,所以是答案。

5、Woman workThough some people have suggested that women should return to housework in order to leave more jobs for men, the idea has been rejected by both women and men in public opinion polls.Lately some union officials have suggested that too many women are employed in types of work more suitable for men and that women should step aside to make way for unemployed young men. They argue that women, especially women in their childbearing years,actually delay economic development and result in productivity, poor quality and inefficiency.To solve the problem, they suggested that working women stay at home while their husbands or brothers were given double wages. They argue that under these circumstances, families would remain their same level of income, and women could run the house and raise children much better,The suggestion, however , has been flatly rejected by 9 0ut of 10 people polled .Some other people have suggested another way called "phased employment" theory. The theory suggests that a woman worker take leave from her job when she is seven months pregnant and stay off the job ____ her baby reaches the age of 3. It suggested that women on leave receive 75 percent of their normal salary and be allowed to return to work after the three-year period. This will benefit children, women, their families and the society and it definitely seems to be more acceptable than the suggestion that women return to their homes forever.【单选题】

A.when

B.until

C.after

D.while

正确答案:B

答案解析:文中的意思是“休假直到宝宝三岁再上班”,因此要用until。

6、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than they are now.But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy (黑暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands--as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves. more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships! (2011年)Which of the following about marriage is NOT mentioned in the passage?【单选题】

A.There will be more relationships outside marriage.

B.Marriage has long been partly an economic need.

C.It is a fact that most people choose to get married

D.Many people went abroad after divorce.

正确答案:D

答案解析:三正一误的细节考查题。题干问“关于婚姻的叙述,下列哪个选项在文中并未提及”。选项A在第一段最后一句中提到了,选项B和C分别在第二段和第四段中提到了。只有选项D未在原文中提及,故正确答案为D。

7、Ceasing to Wear TiesIt\'s useless. It\'s dirty. It spreads disease. That\'s why the British Medical Association in the UK recently called for hospital doctors to stop wearing ties.That leads to another question. Why does anyone wear a tie? Ties serve no purpose. They do not cover any part of your body and keep you warm. They always seem to get covered in food stains. Perhaps that is the purpose of the tie. It lets everyone know what you just ate.Ties have an odd history. Soldiers from Croatia, in Eastern Europe, served as mercenaries (雇佣军) in various conflicts in the 17th century. They were identified by brightly colored pieces of silk worn around the neck. Known as cravats(围巾), these became a popular fashion item in France and eventually evolved into the tie.It\'s an interesting story, but it doesn\'t tell us why men want to put useless pieces of cloth or silk around their necks. The answer seems to be about identification(身份证明 ). In the 19th-century Britain, ties were used by universities, military regiments (团), sports clubs, schools and gentleman\'s clubs. Each tie was in a particular set of colors which identified the wearer as a member of that organization. Wearing ties was also the mark of Britain\'s most powerful classes. That made the tie itself a symbol of power and respect. And that led it to be adopted by a much larger class-the business class.You cannot wear a tie if you work with machinery, so wearing a tie became a sign that you were a man who used his brain to make a living, rather than his hands. It showed you were serious. It showed you were a professional. It meant that everyone who wanted a job in business had to wear one. It was just impossible to take seriously a man who did not wear a piece of colored silk around his neck. This is how millions of people came to wear ties across the world.Is there a future for ties? The signs are not promising. Many political leaders, including British Prime Minister Tony Blair, now go without ties.Paragraph 6 ________.【单选题】

A.Origin of the tie

B.British ties

C.Uselessness of the tie

D.Old-fashioned ties

E.Role of the tie

F.Signs of a tieless era

正确答案:F

答案解析:第六段的主题句是第二句:The signs are not promising.这里the signs后边省略了of the future of ties。该句说明领带的前景不是很好。比如在后一句中讲到英国首相布莱尔等政治家经常在公共场合不再戴领带,这进一步说明了以后人们可能不再打领带。F选项Signs of a tieless era与其表达相符,故F为正确答案。

8、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping for clothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons for shopping for second - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop for a crazy - looking shirt. And some shop as a means of conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, for her, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars for a new coat when you can get another one for a lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes for only 5 or 10 dollars.Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works for a pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋场), They give clothing a second life and provide cheaper clothing for those who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income for charities. They also provide a way for the wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt for their level of consumption."The word "thrift" in paragraph 1 could be best replaced by【单选题】

A.charity.

B.one dollar.

C.first class.

D.two dollars.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据主要在文章第六段。本题不能靠查词典查单词意思来确定答案。第六段谈到旧货店的所有衣服均为捐赠所得,最后一段有谈到了旧货店所得的收入都捐赠给慈善机构,所以答案是A。

9、Fighting for a Brighter Future for WomenWhen I was asked what it means to be a woman running for president, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable for a woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. And this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. And when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t or shouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton will support Obama in the upcoming presidential election campaign.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。通读全文可以发现,全文始终没有提到奥巴马,所以本题是未提及的,答案是C。

10、RobotsThe most sophisticated (先进的) Japanese robots, which have vision systems and work at very high speeds, are still based on American designs. Studies of robots, particularly computer control software, are considered to be generally less advanced in Japan than in America or Europe.Although industrial robots were originally developed as devices for simply handling objects, today their commonest uses are for more skilled work like welding (焊接), spray-painting and assembling components.In Britain robot sales appropriately peaked in 1984, but have been declining ever since. This is partly because British wage rates are too low to make robots financially attractive and partly because engineers now have more experience with robots and are more aware of the difficulties of introducing them effectively.It has been calculated that a robot uses on average about 100 times more energy than a human to do an equivalent job.It is estimated that 20% of all comic book heroes in Japan are robots. This is an enormous number because comics are so popular that they make up a third of all material published in Japan. The reliability of robots is measured in their MTBF or mean time between failures. This has risen from about 250 hours in the mid-1970s to about 10,000 hours today (equivalent to working 18 hours a day for two years). One way robot manufacturers have increased reliability is to test every single component they buy, instead of the normal procedure of just testing a small .sample.The biggest single benefit of introducing robots claimed by Japanese companies is that they increase quality control. One programmed robots can work more accurately and consistently than humans, who can get tired and bored.Even the most sophisticated Japanese robots are________.【单选题】

A.too much energy

B.based on American designs

C.they are too costly

D.they are not reliable

E.quality control

F.free of charge

正确答案:B

答案解析:根据题干中的线索词the most sophisticated Japanese robots可定位到第一段第一句话:The most sophisticated(先进的)Japanese robots,which have vision systems and work at very high speeds, are still based on American designs. B选项“based on American designs”是原句复现。显然B为正确答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间348天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!