职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类章节练习正文
2020年职称英语考试《卫生类》章节练习题精选0912
帮考网校2020-09-12 12:42

2020年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理历年真题5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Cancer1. Cancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor(肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致症物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 2 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:F

答案解析:本题难度也不大,段落主旨句比较明显,是文章第二段的第一句,谈到科学家已查明癌症是由基因变化引起的,基因通常控制着细胞的生长和死亡,回来看选项,F项What causes cancer?简单概括了本段意思,是答案。

2、Nurse! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or sofa on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不赞同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upset when their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (儿科的) nursing.Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital.""The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upset and inconsolable (无法安慰的) for hours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at ____ the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back.""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit.""But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (开创性的)."Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward.""As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care." 【单选题】

A.all

B.large

C.will

D.it

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,考查固定搭配not at all,指“根本不”,答案是A。

3、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem for children and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, a group of more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Oral problems in children can develop into more severe problems.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带者题干信息词回文章定位,答案依据在文章第四段第二句:When these problems are not caught early and treated,they can develop into more severe problem and cause unnecessary suffering谈到这些问题如果没能及早发现和治疗,会发展成更严重的问题,所以本题和原文句意相符,答案是A。

4、There was a profound silence after his remark.【单选题】

A.proud

B.short

C.sudden

D.deep

正确答案:D

答案解析:他讲完后现场一片沉寂。本题考察的是引申意义。profound指“深刻的”,引申意义是“深度的,完全的”和deep“深的”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异大,干扰性不强。

5、Online Cancer Chat with a Safety NetCancer Research UK has launched an online chat forum for cancer patients to swap (变换) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" or scientifically unsound information.Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.And Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support for the new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. And with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments for different types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.For those who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity\'s team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients\' concerns on the phone.Which statement about the CancerHelp UK website is NOT true?【单选题】

A.It offers lots of information on cancer treatment and clinical trials.

B.It attracts numerous visitors.

C.It has won an award.

D.It is accessible only to British citizens.

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要认真吃透原文句意,找出判断依据。认真阅读文章可以发现,选项里A,B,C三项在文中都提到了,第四段第一句,谈到任何人都可以上该论坛的网站浏览消息,Cancer Help UK是其子网站,但并没有提到只有英国公民才能登陆该网站,答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间348天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!