公共英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页公共英语考试PETS三级章节练习正文
2020年公共英语考试章节练习阅读C5
帮考网校2020-10-28 13:51
2020年公共英语考试章节练习阅读C5

小伙伴们,公共英语考试大家复习的怎么样了呢?下面是帮考网分享一些公共英语考试三级部分的复习资料,一起来看看吧!

公共英语三级模拟试题阅读C5

Catastrophic earthquakes and tsunamis have resulted in a response to atomic energy, and one of the most earthquake prone countries has a leading position in geothermal technology and exports.

text

The forces that make Japan one of the world’s most earthquake­prone countries could become part of its long­term energy solution.

Water from deep below the ground at Japan’s tens of thousands of hot springs could be used to produce electricity.

Although Japanese high­tech companies are leaders in geothermal(地热的)technology and export itits use is limited in the nation.

“Japan should no doubt make use of its resources of geothermal energy”said Yoshiyasu Takefujia leading researcher of thermal­electric power production.

The disastrous earthquake and tsunami on March 11,2011 caused a reaction against atomic powerwhich previously made up 30 percent of Japan’s energy needsand increased interest in alternative energieswhich accounted for only 8 percent.

Artist Yoko Ono has called on Japan to explore its natural energyfollowing the example of Iceland which uses renewable energy for more than 80 percent of its needs.

For nowgeothermal energy makes up less than 1 percent of the energy needs in Japanwhich has for decades relied heavily on fossil fuels and atomic power.

The biggest problem to geothermal energy is the high initial cost of the exploration and constructing the factories.Another problem is that Japan’s potentially best sites are already being developed for tourism or are located within national parks where construction is forbidden.

“We can’t even dig 10 cm inside national parks.”said Shigeto Yamada of Fuji Electricadding that regulations protecting nature would need to be relaxed for geothermal energy to grow.

Researcher Hideaki Matsui said“Producing electricity using hot springs is a decades­long project.We also have to think about what to do for now as energy supplies will decline in the short term.”

The Earth Policy Institute in WashingtonUSbelieved Japan could produce 80 000 megawatts(兆瓦)and meet more than half its electricity needs with geothermal technology.

Japanese giants such as Toshiba are already global leaders in geothermal technologywith a 70 percent market share.In 2010Fuji Electric built the world’s largest geothermal factory in New Zealand.

1What would be the best title for the text?

A.Alternative energies in Japan

B.World’s largest geothermal plant

C.Japan takes the lead in geothermal technology

D.Japan thinks of geothermal energy

答案:D

解析:根据文章第三段的导入和倒数第三段最后一句“We also have to think about what to do for now as energy supplies will decline in the short term”,以及对全文的整体理解可知,本文主要讲的日本正在考虑如何使用地热的问题,所以D项最适合做文章的标题。

2What percentage of Japan’s energy needs is geothermal energy?

A.About 8%.

B.Below 1%.

C.Around 30%.

D.Over 80%.

答案:B

解析:根据文章第七段“For nowgeothermal energy makes up less than 1 percent of the energy needs in Japan...”可知,答案B符合文意。

3Geothermal energy is considered as a long­term program by________.

A.Yoshiyasu Takefuji

B.Hideaki Matsui

C.Shigeto Yamada

D.Yoko Ono

答案:B

解析:根据文章倒数第三段“Researcher Hideaki Matsui saidProducing electricity using hot springs is a decades­long project...”可知,答案B符合文意。

4According to Shigeto Yamadathe growth of geothermal power in Japan needs________.

A.a change of rules

B.financial support

C.local people’s help

D.high technology

答案:A

解析:根据文章倒数第四段中的“adding that regulations protecting nature would need to be relaxed for geothermal energy to grow”可推知,答案A符合文意。

5It can be learned from the last two paragraphs that________.

A.the world’s biggest geothermal plant was built by America

B.Japan will not export its geothermal technology

C.the potential of Japan’s geothermal energy is great

D.it is hard to find geothermal energy in Japan

答案:C

解析:根据对文章最后两段的整体理解可知,日本的地热能源潜力巨大。

好了,各位小伙伴根据自己的情况进行查阅,希望本文对各位有所帮助,预祝各位取得满意的成绩,如需了解更多相关内容,请关注帮考网!

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
公共英语考试百宝箱离考试时间535天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!