职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》模拟试题1115
帮考网校2025-11-15 17:34
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governorboth hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons. Strictly speaking, the US is not the only country where gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter ____ control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professorin Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument formore people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas every American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection. " 【单选题】

A.rifle

B.knife

C.bullet

D.gun

正确答案:D

答案解析:由于前后文的关系,应选择D,它也是本文的核心词。gun control就是枪支管理。

2、Computer crimesMore and more, the operations of our business, governments, and financial institutions are controlled by information that exists only inside computer memories. Anyone clever enough to modify this information forhis own purposes can reap substantial rewards. Even worse, a number of people who have done this and been caught at it have managed to get away without punishment.It\'s easy forcomputer crimes to go undetected if no one checks up on what the computer is doing, but even if the crime is detected, the criminal may walk away not only unpunished but with a glowing recommendation from his former employers. Of course, we have no statistics on crimes that go undetected but it\'s disturbing to note how many of the crimes we do know about were detected by accident, not by systematic inspections orother security procedures. The computer criminals who have been caught may have been the victims of uncommonly bad luck.Forexample, a certain keypunch operatorcomplained of having to stay overtime to punch extra cards. Investigation revealed that the extra cards she was being asked to punch were fordishonest transactions. In another case, dissatisfied employees of the thief tipped off the company that was being robbed unlike other lawbreakers, who must leave the country, commit suicide, orgo to jail, computer criminals sometimes escape punishment, demanding not only that they not be charged but that they be given good recommendations and perhaps other benefits. All too often, their demands have been met.Why? Because company executives are afraid of the bad publicity that would result if the public found out their computer had been misused. They hesitate at the thought of a criminal boasting in open court of how he juggled the most confidential records right under the noses of the company\'s executives, accountants, and security staff. and so another computer criminal departs with just the recommendations he needs to continue his crimes elsewhere.The underlying reason forthe computer criminals to get recommendations he needs is that ____.【单选题】

A.they have skills formidably difficult forothers to master

B.the employers are afraid that they would take avenge if punished

C.the employers are much afraid of bringing the public into disbelief towards them through the criminals words in open court

D.those who commit crimes do not mean bad

正确答案:C

答案解析:雇主对计算机犯罪者的宽容可能有各种原因。A、B、C、D所说的情形,在现实中都可以出现,但文中提到的只有C项,参见末段。

3、Would you please help me fix their watch?【单选题】

A.prepare

B.mend

C.clean

D.arrange

正确答案:B

答案解析:fix和mend都表示“修理、修补”;prepare:准备、预备;clean:打扫、清洁;arrange:安排、排列。

4、The document was compiled by the Department of Health.【单选题】

A.written

B.printed

C.attached

D.sent

正确答案:A

答案解析:此文件由卫生部编制。compiled指是“编辑”,和written“写下”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

5、Gun Rights in the US Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn the dead. The president and the state governorboth hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to ____ weapons. Strictly speaking, the US is not the only country where gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seems unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it. In countries like Britain and Canada. The government adopted stricter gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby and the electoral system. The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun controls anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both; they prefer power. According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So, although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves. Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said. "If one professorin Virginia incident had been carrying a legal weapon they might have been able to stop all this. " In his opinion, the massacre is an argument formore people to carry, weapons, not fewer. But at the root of Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government , commented UK\'s Guardian newspaper. One Virginia resident, who had a permit to carry; a concealed firearm, told the Guardian thin itwas every American\'s responsibility to have a gun. "Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection. " 【单选题】

A.make

B.own

C.destroy

D.trade

正确答案:B

答案解析:单纯从四个所给答案和weapon的关系来说,都可以构成搭配,但一定要注意文章的内容。尤其是but,尽管由于拥有枪支而发生这些令人伤心的事件,但是大多数美国人仍然不愿意放弃拥有武器的权利,所以应选择填own。

6、The Need to RememberSome people say they have no memory at all: "I just can\'t remember a thing!" But of course we all have a memory. Our memory tells us who we are. Our memory helps U. S. to make use in the present of what we have learnt in the past.In fact we have different types of memory. Forexample, our visual memory helps us recall facts and places. Some people have such a strong visual memory that they can remember exactly what they have seen, forexample, pages of a book, as a complete picture.Our verbal memory helps us remember words and figures we may have heard but not seen orwritten: items of a shopping list, a chemical formula, dates, ora recipe.With our emotional memory, we recall situations orplaces where we had strong feelings, perhaps of happiness orunhappiness. We also have special memories forsmell, taste, touch and sound, and forperforming physical movements.We have two ways of storing any of these memories. Our short-term memory stores items forup to thirty seconds-enough to remember a telephone number while we dial. Our long-term memory, on the other hand, may store items fora lifetime. Older people in fact have a much biter long-term memory than short-term. They may forget what they have done only a few hours ago, but have the clearest remembrance of when they were very young.Psychologists tell us that we only remember a few facts about our past, and that we invent the rest. It is as though we remember only the outline ofa story. We then make up the details. We often do this in the way we want to remember them, usually so that we appear as the heroes of our own past, ormaybe victims needing sympathy.Long-term memory is more important than short-term memory.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:和上一题一样,我们在第五段中没有看到相关的信息,所以应属“没提到”类型。

7、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, ____ When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 装货箱 fortransporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) fortransporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了这次活动要像其他欧洲国家学习,按照叙述逻辑,可以推断,此处可能举例说明,回来看选项,可以发现B项合适,把B项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

8、TV Games Shows One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best sellers" list with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything oranyone well known overnight. This is the principle behind "quiz" or"game" shows, which put ordinary people on TV to play a game forthe prize and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars just forfun. But all of this money can create problems. Forinstance, in the 1950s, quiz shows were very popular in the U. S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show\'s producers, who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn\'t like the person who won the game, they turned the show off. Based on his story, a movie under the title " Quiz Show" is on 40 years later. Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren\'t taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, orthat try to cause newly-married couples to fight on TV, orthat punish losers by humiliating them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions. Winners of present-day TV shows no longer get money from the shows. 【单选题】

A. Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:答案查找的线索词:get money from the shows(从节目中得到钱)。从第三段开始查找,不难在第三段的最后一句中找到与get money from the shows语义相近的词:win money. 对照原句和问题句,原句说人们仍然可以赢得钱,所以问题句的大意与原句不符。

9、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except fora wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder forarrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, orhe may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.All the following are assumptions once made about the Iceman EXCEPT ______.【单选题】

A.he was a soldier in World War I

B.he was a Swiss woman\'s long - lost father

C.he was born about a thousand years ago

D.he came from Italy

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,首先要读懂题干,好多考生因为没有读懂而做错。第三段谈到了对冰人的各种猜测:有人认为他是一战的士兵;一位瑞士女人坚信冰人是她二十年前死在山里的父亲,科学家们认为他大概有一千年的历史了,惟独没有提到冰人是意大利人的猜测,所以答案是D。

10、TV Games Shows One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best sellers" list with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything oranyone well known overnight. This is the principle behind "quiz" or"game" shows, which put ordinary people on TV to play a game forthe prize and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars just forfun. But all of this money can create problems. Forinstance, in the 1950s, quiz shows were very popular in the U. S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show\'s producers, who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn\'t like the person who won the game, they turned the show off. Based on his story, a movie under the title " Quiz Show" is on 40 years later. Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren\'t taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, orthat try to cause newly-married couples to fight on TV, orthat punish losers by humiliating them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions. TV can make a beggar world-famous overnight. 【单选题】

A. Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:答案查找的线索词:world-famous overnight(一夜成名)或beggar(乞丐)。从第一段开始查找,不难在第一段的最后一句中找到含有world-famous overnight的相关句,于是对照原句和问题句,原句说电视可让anything(一切)和anyone(一切人)一夜成名,所以当然包括beggar,这句话正确。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!