职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》每日一练1103
帮考网校2025-11-03 10:35
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、The carCars are an important part of life in the United States. Without a car most people feel that they are poor. and even if a person is poorhe doesn\'t feel really poorwhen he has a car. Henry Ford was the man who first started making cars in large numbers. He probably didn\'t know how much the car was going to affect American culture. The car made the United Stated a nation on wheels. and it helped make the United States what it is today. There are three main reasons why the car becomes so popular in the United States. First of all, the country is a huge one and Americans like to move around in it. The car provides the most comfortable and cheapest form of transportation. With a car people can go anylace without spending a lot of money. The second reason cars are popular is the fact that the United States never really developed an efficient and inexpensive form of public transportation. Long-distance trains have never been as common in the country as they are in other parts of the world. Nowadays there is a good system of air-service provided by planes. But it is too expensive to be used frequently. The third reason is the most important one, though. The American spirit of independence is what really made cars popular. Americans don\'t like to wait fora bus, ora train oreven a plane. They don\'t like to have to follow an exact schedule. A car gives them the freedom to schedule their own time. and this is the freedom that Americans want most to have. The gas shortage has caused a big problem forAmericans. But the answer will not be a bigger system of public transportation. The real solution will have to be a new kind of car, one that does not use so much gas. The real solution to the gas shortage problem is【单选题】

A.to make less cars

B.to develop a public transportation system

C.to make gas-saving cars

D.to develop train service

正确答案:C

答案解析:文章最后一句“The real solution will have to be a new kind ofcar, one that does not use so much gas”,不使用很多汽油的车,当然就是gas-saving cars(节能汽车)了。

2、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their ______. Two million people die of it. The disease has increased with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop as soon as they feel better. Doing that can lead to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how effective it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients cured. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research into new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【单选题】

A.kidneys

B.lungs

C.bones

D.livers

正确答案:B

答案解析:结核病多发于肺部,这是一般的常识。

3、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. What will our home be like then?Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" _____. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:C

答案解析:本题的难度不大,考生只要认真阅读文章,不难确定答案。可用排除法和代入法。本题的上文谈到,未来的房子将智能化,例如我们可以跟厨房电器聊天,问如果要举行一个晚会,该做什么饭菜,下文谈到我们将把做菜的大部分任务交给厨房电器,可以推断此处继续围绕厨房电器来谈,回来看选项,使用排除法和代入法,可以确定C是正确答案。

4、How to Be a Successful BusinesspersonHave you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here\'s a story about one successful businessperson. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.Zubair Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working fora company that rented cars.While Mr. Kazi was working at the car rental(租赁的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. Fortwo months, he worked as a cook\'s assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn\'t like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could."One day, Mr. Kazi\'s two co - workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.A few months later, the owners needed a manager fora new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit.A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. Forthe first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 a. m. to 10 p. m. , seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. If someone had to wait more than ten minutes fortheir food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.A year later, Mr. Kazi sold his restaurant fora profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too.Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn\'t planning to stop there. He\'s looking formore poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it\'s a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up. "To save a failing restaurant, Mr. Kazi did all the following things, EXCEPT to ______.【单选题】

A.clean it up

B.improve the food

C.retrain the employees

D.advertize forit

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,仔细通读文章后半部分可以发现文章没有提到做广告的事情,所以不难确定答案D。

5、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!Walking regularly helps elderly people ______.【单选题】

A.lose weight

B.become happier

C.concentrate better

D.look younger

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,找到答案依据不难。答案依据在文章第二段。第二段谈到新的研究表明,相对于不锻炼,经常散步有助于帮助老年人更好集中精力,回来看选项,很明显,C是近义解释,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!