职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》章节练习题精选1023
帮考网校2025-10-23 11:40
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Egypt Felled by Famine Even ancient Egypt\'s mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilization around 2180 BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blame and the same orworse could happen today. The ancient Egyptians depended on the Nile\'s annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods. Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to stablize the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile. The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of Leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypt\'s Old Kingdom. The weakened waters would have been catastrophic forthe Egyptians. " Changes that affect food supply don\'t have to be very large to have a ripple effect in societies," says Bill Ryan of the Lamont Doberty Earth Observatory in New York. "Similar events today could be even more devastating," says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D C. " Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system today because the populations have increased dramatically. " The word "devastating" in the last paragraph could be best replaced by____. 【单选题】

A. "frustrating".

B."damaging".

C."defeating".

D."worrying".

正确答案:B

答案解析:devastate:使荒芜、破坏;devastating:破坏性的。frustrate:使受挫、受挫,frustrating:令人失望的。damage: 破坏、毁灭;damaging:破坏的或毁灭的,跟devastating意思相近,是合适的选择。defeat:击败;worry:担忧、发愁;worrying:令人担忧的、令人发愁的。

2、Flu doesScratchy throats, stuffy noses and body aches all spell misery, but being able to tell if the cause is a cold orflu may make a difference in how long the misery lasts.The American Lung Association (ALA) has issued new guidelines on combating colds and the flu, and one of the keys is being able to quickly tell the two apart. That\'s because the prescription drugs available forthe flu need to be taken soon after the illness sets in. As forcolds, the sooner a person starts taking over-the-counter remedy, the sooner relief will come.The common cold and the flu are both caused by viruses. More than 200 viruses can cause cold symptoms, while the flu is caused by three viruses-flu A, B and C. There is no cure foreither illness, but the flu can be prevented by the flu vaccine (疫苗), which is, formost people, the best way to fight the flu, according to the ALA.But if the flu does strike, quick action can help. Although the flu and common cold have many similarities, there are some obvious signs to look for.Cold symptoms such as stuffy nose, runny nose and scratchy throat typically develop gradually, and adults and teens often do not get a fever. On the other hand, fever is one of the characteristic features of the flu forall ages. and in general, flu symptoms including fever and chills, sore throat and body aches come on suddenly and are more severe than cold symptoms.The ALA notes that it may be particularly difficult to tell when infants and preschool age children have the flu. It advises parents to call the doctorif their small children have flu-like symptoms.Both cold and flu symptoms can be eased with over-the-counter medications as well. However, children and teens with a cold orflu should not take aspirin forpain relief because of the risk of Reye syndrome (综合症), a rare but serious condition of the liver and central nervous system.There is, of course, no vaccine forthe common cold but frequent hand washing and avoiding close contact with people who have colds can reduce the likelihood of catching one.According to the passage, to combat the flu effectively, ____.【单选题】

A.one should identify the virus which causes it

B.one should consult a doctoras soon as possible

C.one should take medicine upon catching the disease

D.one should remain alert when the disease is spreading

正确答案:C

答案解析:第二段都是在讲及时服药的重要性。A选项是不现实的;B选项文中只有提及婴儿和学前儿童时才适用;D项“在疾病扩散蔓延时保持机敏”文中没有直接体现。

3、Smart Window Windows not only let light in to cut down an electricity use forlighting, but the light coming through the window also provides heat. However, windows are not something people typically associate with being a cutting edge technology. Researchers are now working on new technologies that enable a window to quickly change from clear to dark and anywhere in between with a flip of a switch. "It took us a long time to figure out what a window really is," says Claes Granqvist. He\'s a professorof solid-state physics at Uppsala University in Sweden. "It\'s contact with the outside world. You have to have visual contact with the surrounding world to feel well. " So, windows and natural light are important forimproving the way people feel when they\'re stuck indoors. Yet, windows are the weak link in a building when it comes to energy and temperature control. In the winter, cold air leaks in. When it\'s hot and sunny, sunlight streams in. All of this sunlight carries lots of heat and energy. and all of this extra heat forces people to turn on their air conditioners. Producing blasts of cold air, which can feel so refreshing, actually suck up enormous amounts of electricity in buildings around the world. Windows have been a majorfocus of energy research fora long time. Over the years, scientists have come up with a variety of strategies forcoating, glazing, and layering windows to make them more energy efficient. Smart windows go a step further. They use chromogenic technologies which involve changes of color. Electrochromic windows use electricity to change color. Forexample, a sheet of glass coated with thin layers of chemical compound such as tungsten oxide works a bit like a battery. Tungsten oxide is clear when an electric charge is applied and dark when the charge is removed, that is, when the amount of voltage is decreased, the window darkens until it\'s completely dark after all electricity is taken away. So applying a voltage determines whether the window looks clear ordark. One important feature that makes a smart window so smart is that it has a sort of "memory. " All it takes is a small jolt of voltage to turn the window from one state to the other. Then, it stays that way. Transitions take anywhere from 10 seconds to a few minutes, depending on the size of the window. The development of smart windows could mean that massive air conditioning systems may no longer need. "In the future," Granqvist says, "our buildings may look different. What will be the benefit if the research on smart windows turns out to be successful, according to the last paragraph? 【单选题】

A.The buildings will look different.

B.Windows can be as large as you want.

C.We may not need air conditioners any more.

D.They are less expensive than traditional windows.

正确答案:C

答案解析:被选项中出现了大量的修饰词,段落最后一段的倒数第2句是直接答案相关句,根据该句内容判断C是答案。

4、A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grassic Gibbon\'s SunsetSong (1932) was voted "the best Scottish novel of all time" by Scottish\'s reading public in 2005. Once considered shocking forits frank description of aspects of the lives of Scotland\'s poorrural farmers, it has been adapted forstage, film, TV and radio in recent decades.The novel is seton the fictional estate of Kinraddie, in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I. At its heart is the story of Chris, who is both part of the community and a little outside it.Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine. We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father; experience tragedy (her mother\'s suicide and murder of her twin children); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry, lose her husband, then marry again. Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris. It is truly a novel of a place and its people. Its opening section tells of Kinraddie\'s long history, in a language that imitates the place\'s changing patterns of speech and writing.The story itself is amazingly full of characters and incidents. It is told from Chris\' point of view but also from that of the gossiping community, a community where everybody knows everybody else\'s business and nothing is ever forgotten.SunsetSong has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite this, the war takes the young men away, a number of them to their deaths. In particular, it takes away Chris\' husband, Ewan Tavendale. The war finally kills Ewan, but not in the way his widow is told In fact, the Germans aren\'t responsible forhis death, but his own side. He is shot because he is said to have run away from a battle.If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead, it is a "SunsetSong" but is concerned too with the new Kinraddie, indeed of the new European world Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.Who are responsible forEvan\'s death, according to Chris?【单选题】

A.The Germans.

B.The French army.

C.The British troops.

D.The Russian soldiers.

正确答案:A

答案解析:A:德国人;B:法国军队;C:英国部队;D:俄罗斯士兵。B是正确的。倒数第二段有这么两句话: 战争最后杀死了Ewan,但不是他的寡妇说的那样。事实上,德国人没有杀他,是他自己一边的人杀的。

5、 Happiness If your sense of well-being fluctuates with stock market, you might be comforted to know that money can\'t buy you happiness anyway. In one American study conducted in 1993, level of income was shown to have an inverse relation to happiness: Thegroupwhose income had declined was happier overall than thegroupwhose income had increased. A soon-to-be published review of the hundreds of studies on this subject supports the 1993 findings. In developed countries, the correlation between income and happiness is close to zero and sometimes negative. With a correlation between level of income and happiness somewhere between 0.12 and 0.18, the United States is near the bottom of the list; that factors other than income are overwhelmingly more important in explaining happiness. Also, as our material wealth increases, the gap between income and satisfaction with life seems to be widening. Predictably, money has its most positive effect on the poor, but once a person has achieved a minimal standard of living level of income has almost nothing to do with happiness. Close relationship, rather than money, is the key to happiness. Indeed, the number of one\'s personal friends is a much better indicatorof overall satisfaction with life than personal wealth. One stands a better chance of achieving a satisfying life by spending time with friends and family than by striving forhigher income. Incidentally, in the US, as people become richer, the probability of divorce increases. Our need forcompanionship is partly biological. All primates respond with pleasure to demonstrations of affection and with pain to loss of companionship. Isolated monkeys will sacrifice food just forthe glimpses of another monkey. By ignoring our biologically programmed need foreach other, we risk physical and mental distress. A recent cross-national study of mental depression in the US found that in advanced countries, there is a rising tide of majordepression. Teenage suicides have increased in recent decades in almost all advanced countries. Moreover, in the US since World War Ⅱ, there has been an actual decline in the proportion of people who report themselves to be "very unhappy. " You can easily test the claim that companionship exceeds wealth as a source of happiness. Ask yourself which has a greater influence on your satisfaction with life: your income orthe affection of your intimate companions and the well-being of your children? Conversely, which would make you more depressed: a reduction in salary ora divorce and isolation from your friends? Capitalism succeeds in creating material riches, but it is less successful in building companionable societies and protecting family integrity. But developing countries still have much work to do in pursuing material wealth, where a rise in productivity still greatly increases happiness. Forpoorer countries, the time is not yet ripe fora shift in priorities from wealth accumulation to companionship. Can we afford to believe that the pursuit of material gain will lead to self-fulfillment? We should continue to enjoy our wealth in good company, orelse we may find that it is not satisfying. Which of the following statements best describes the situation in the US, according to the 1993 study? 【单选题】

A.Most people think personal wealth can make them happy.

B.Most people do not think wealth has much to do with happiness.

C.Money is an important factorin making one happy.

D.Happiness can only be explained in terms of income.

正确答案:B

答案解析:选项中B的内容与文章主题贴近(大多数人不认为财富与快乐有很大的关系),因此推测B很可能是答案。在文章中找到答案相关句: (第2段)In one American study conducted in 1993, level of income was shown to have an inverse (A relation to happiness: thegroupwhose income had declined was happier overall than thegroupwhose income had increased. 根据这句话的内容可以否定A、C和D,因此与文章主题内容一致的B是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!