职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题1019
帮考网校2025-10-19 18:20
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、The Book of LifeSo far, scientists have named about 1.6 million living species, and that\'s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.A soon - to - be - started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy - to - use reference guide.To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. and eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird - watchers, forexample, will be able to input which bird they\'ve seen and where. The technology forthis kind of tool has only become available.As the EOL develops, you might find it useful forschool projects. The site will feature special pages forkids who are studying ecosystems (生态系统) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven\'t been reviewed.Another convenient feature of the EOL is that you\'ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age and knowledge. If you wanted to learn about bears fora science class report, forexample, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature and exploration of bears.It now takes years forscientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creatorof the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.At the starting stage, the EOL will get information from ______. 【单选题】

A.all the Web sites available

B.databases built up by its creators

C.Nonscientist with specialized knowledge

D.the existing scientific databases

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显。带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第三段第一句:To get the encyclopedia started,the creators will use information from scientific databases that already exist.谈到了主要从现有的科学数据库获取信息,回来看选项,D项和原文句意相近,是答案。

2、Will We Take Vacation in Spaces?When Mike Kelly first setout to build his own private space-ferry service, he figured his bread-and-butter business would be lofting (发射) satellites into high-Earth orbit. Now he thinks he may have figured wrong. "People were always asking me when they could go," says Kelly, who runs Kelly Space & Technology out of San Bemardino, California. "I realized that real market is in space tourism."According to preliminary market surveys, there are 10,000 would-be-space-tourists willing to spend $1 million each to visit the final frontier. Space Adventure in Arlington, Virginia, has taken more than 130 deposits fora two-hour, $98, 000 space tour tentatively and somewhat dubiously (可疑地) setto actorby 2005. Gene Meyers of the space Island Group says: "Space is the next exotic(风光奇特的) vacation spot. "This may all sound great, but there are a few hurdles (困难). Putting a simple satellite into orbit with no oxygen, life support orreturn trip necessary already costs an astronomical (天文数字) $ 22,OOO/kg. and that doesn\'t include the oust of insuring rich and possibly litigious passenger. John Pike of the Federation of American Scientists acerbically (尖刻地) suggests that the entiregroupof entrepreneurs trying to corner (垄断) the space-tourism market have between them "just enough money to blow up one rocket."The U. S. space agency has plenty of money but zero interest in mailing space less expensive forthe little guys. So the little guys are racing to do what the government has failed to do: design a reusable launch system that is inexpensive, safe and reliable. Kelly Space\'s prototype looks like a plane that has sprouted rocket engines. Rotary Rocket in Redwood City, California, has a booster with rotors to make a helicopter-style return to Earth; Kistler Aero-space in Kirkland, Washington, is piecing together its versions from old Soviet engines, shuttle-style thermal protection tiles and an elaborate parachute system. The first passenger countdowns are still years away, but bureaucrats at the Federal Aviation Administration in Washington are already informally discussing flight regulations. After all, you can\'t be too prepared, fora trip to that galaxy far, far away. Forthose who are intent on joining the 100-mile high club, Hilton and Budget are plotting to build space hotels. Before the Russian spaceship Mir came down, some people were talking about using it as a low-rent space hotel to reduce the cost. If a space hotel is finally built in space, and if you are thinking of staying in it, you may want to check the Michelin ratings before booking yourself a suite. Kelly hoped to develop space tourism, which he thought would be a good market. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正确答案:A

答案解析:选A的依据是第1段最后一句话,这句话表明Kelly认识到真正的市场是太空旅行,作为一个商人,他理所当然会致力于开发真正的市场。

3、Inventorof LEDWhen Nick Holonyak setout to create a new kind of visible lighting using semiconductoralloys, his colleagues thought he was unrealistic. Today, his discovery of light-emitting diodes, orLEDs, are used in everything from DVDs to alarm clocks to airports. Dozens of his students have continued his work, developing lighting used in traffic lights and other everyday technology. On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington. This marks the lOth year that the Lemelson-MIT Program at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) has given the award to prominent inventors. "Anytime you get an award big orlittle. It\'s always a surprise. " Holonyrak said. Holonyak, 75, was a student of john Bardeen, an inventorof the transistor, in the early 1950s. After graduate school, Holonyak worked at Ben Labs. He later went to General Electric, where he invented a switch now widely used in house dimmer switches. Later, Holonyak started looking into how semiconductors could be used to generate light. But while his colleagues were looking at how to generate invisible light, he wanted to generate visible light. The LEDS he invented in 1962 now last about 10 times longer than incandescent bulbs, and are more environmentally friendly and effective. Holonyak, now a professorof electrical and computer engineering and physics at the University of Illinois, said he suspected that LEDs would become as commonplace as they are today, but didn\'t realize how many uses they would have. "You don\'t know in the beginning. You think you\'re doing something important. You think it\'s worth doing, but you really can\'t tell what the big payoff is going to be, and when, and how. You just don\'t know, "he said. The Lemelson. MIT Program also recognized Edith Flanigen, 75, with the $100,000 Lemelson-MIT Lifetime Achievement Award forher work on a new generation of "molecular sieves", that can separate molecules by size. Holonyak was the inventorof the transistorin the early 1950s.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:答案相关句:Holonyak, 75,was a student of John Bardeen,an inventorofthe transistor,in the early 1950s(该句所反映的内容是:John Bardeen是20世纪50年代初期晶体管的发明者),问题句的内容与原文的内容不一致,因此选B。

4、Lakes, Too, Feel Global WarmingThere\'s no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.That\'s going to be useful, since no matter the country is too big ortoo small can\'t ignore climate changes. Scientists aren\'t the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(温室) gases we put into the air.That\'s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, orUNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.Scientists generally focus on air temperatures when studying global warming.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,在文章第四段第二句This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming.谈到科学家在研究地球变暖问题时需要测量空气的温度,题干和原文句意相符,答案是A。

5、About one million Americans are diagnosed annually with skin cancer.【单选题】

A.every year

B.severely

C.actively

D.every month

正确答案:A

答案解析:题干大意:每年大约有100万美国人被诊断为皮肤癌。画线词annually:每年。选项中,every year:每年。severely:严重的。如:The report says the drugs had meaningful results only in the most severely depressed patients. 这个报告指出药物只是对于最严重的抑郁症患者有显著效果。actively:积极地。如:Just as a rider\'s weight shifts can help sustain the equilibrium of a wobbly bicycle, actively balancing the lift forces on each wingtip is key to aircraft roll control. 骑自行车的人移动重心有助于稳定摇晃的自行车,就飞机而言也一样,要控制转动动作,关键就在于主动平衡左右翼尖的升力。

6、How to Interview PeopleInterviewing (采访) is one of those skills that you can only get better at. You will never again feel so ill at ease when you try it forthe first time, and probably you\'ll never feel entirely comfortable trying to get from another person answers that he orshe may be too shy to reveal. But at least half of the skill is mechanical. The rest is instinct, which can all be learned with experience.The basic tools foran interview are paper and two orthree well-sharpened pencils. But keep your notebook orpaper out of sight until you need it. There\'s nothing less likely to relax a person than the arrival of someone with a note-taking pad. ______ Take a while just to chat, judging what sort of person you\'re dealing with, getting him orher to trust you.Never go into an interview without doing whatever homework you can. If you are interviewing a town official, know his voting record. If it\'s an actor, know what plays he has been in. You will not be liked if you inquire about facts that you could have learned in advance.Many beginning interviewers are afraid that they are forcing the other person to answer questions and have no right to inquire about his personal secrets. This fear is almost 103 percent unnecessary. Unless the person really hates being interviewed, he is delighted that somebody wants to interview him. Most men and women lead lives that are uninteresting, and they grasp any chance to talk to an outsider who seems eager to listen.This doesn\'t necessarily mean that it will go well. In general you will be talking to people who have never been interviewed before, and they will get used to the process awkwardly, perhaps not giving you anything that you can use. Come back another day; it will go better. You will both even begin to enjoy it-proof that you aren\'t forcing your victim to do something he doesn\'t really want to.【单选题】

A.Come back another day; it will go better.

B.But at least half of the skill is mechanical.

C.As one philosopher interviewed in the film notes, they lack irony.

D.You will not be liked if you inquire about facts that you could have learned in advance.

E.This fear is almost 101 percent unnecessary.

F.Both of you need time to get to know each other.

正确答案:F

答案解析:前面提到不要使用a note-taking pad,后面Take a while just to chat,很显然作者强调的是不要开门见山地拿出小本开始记录,要花时间chat以增进相互之间的了解。所以选F。

7、If we leave now, we should miss the traffic.【单选题】

A.direct

B.stop

C.mix

D.avoid

正确答案:D

答案解析:我们现在走,应能避开交通高峰。本题考查引申意义,miss指“想念”,引申意思是“错过,避开”,和avoid“避免”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

8、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Both Orlando and German have found their jobs at ______.【单选题】

A.a fast - food restaurant

B.a supermarket

C.a technical institute

D.a local school

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,针对第六段出题,但只要回文章定好位,找到答案依据不难。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第六段。第六段开头谈到了Orlando和German两个小伙在当地一家超市找到了工作,回来看选项,很明显,答案是B。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

9、If headaches only occur at night, lack of fresh air is often the cause.【单选题】

A.deliver

B.fall

C.happen

D.arrive

正确答案:C

答案解析:题干大意:如果只是晚上头疼,那是因为缺氧。画线词occur:发生。选项中,happen:发生,和画线词一样都是不及物动词,因此可替换。deliver:传递。如:No time to chat. Urgent messages to deliver. 没有时间闲聊。有紧急信息要传送。fall:落下,跌倒。如:They might bump into things orfall over objects. 他们有可能撞到或跌倒在某些物体上。arrive:到达。如:Remember to call us when you arrive. 记得到达后给我们打电话。

10、The Value of AdvertisementMoney spent on advertising is worth spending. It serves directly to bring about a rapid sale of goods at reasonable prices, so setting up a firm home market and making it possible to provide forexport at good price. By drawing attention to new ideas it helps greatly to raise standards of living. By helping to increase demand it causes an increased need forlabor, and is therefore a nice way to fight unemployment. It lowers the costs of many services: without advertisements your daily newspaper would cost four times as much, the price of your television program would need to be doubled, and travel by bus orsubway would cost more. and perhaps most important of all, advertising provides a promise of reasonable value in the products and services you buy. Besides the fact that twenty-seven Acts of Parliament govern the terms of advertising, no regular advertiser dare produce anything that fails to live up to the promise of his advertisements. He might fool some people fora little while through misleading advertising. He will not do so forlong, forthe public has the good sense not to buy the poorgoods more than once. If you see a product frequently advertised, it is the proof I know that the product does what is promised forit, and that it has good value. Advertising does more forthe good of the public than any other force I can think of. There is one more point I feel I ought to touch on. Recently I heard a well-known television person declare that he was against advertising because it persuades rather than informs. He was telling us the real difference. Of course advertising tries to persuade. If its messages were nothing but information, that would be difficult to get more people to buy, foreven the choice of the colorof a shirt is a bit persuasive-advertising would be so boring that no one would pay any attention. But perhaps that is what the well-known television person wants.From the first paragraph we can see the writer believes that____.【单选题】

A.advertisements are worth reading

B.money spent on advertising is worthless

C.it is worthwhile spending money on a lot of things

D.to spend money on advertising is worthwhile

正确答案:D

答案解析:第1句是主题句,花在广告上的钱是值得花的。接下的句子对是这一句的进一步阐述。因此答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!