职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》章节练习题精选1015
帮考网校2025-10-15 12:39
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except fora wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder forarrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, orhe may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.The word "bandits" in paragraph 4 could be best replaced by ______. 【单选题】

A.soldiers

B.hunters

C.shooters

D.robbers

正确答案:D

答案解析:本题是词义题,比较容易。文章第四段谈到冰人当时与强盗交战,可以推测他本人有可能是强盗,另外也可以迅速查词典确定含义,答案是D。

2、Surprised by a MiracleI had been working in the trauma unit at a local hospital forabout a year. You get used to families thinking that a "coma" patient is moving their hand ordoing something that they were asked to do. "Following commands" is what we call it. Often it\'s "wishful thinking" on the Families\' part. Nurses can easily become callous to it.On this particular night during visiting hours, my patient\'s wife came in. I had taken care of him forseveral nights. I was very familiar with his care and what he was able to do. Actually, he didn\'t do anything. He barely moved at all, even when something would obviously hurt him, such as suctioning.His wife was very short, about 5 feet tall. She had to stand on a stool to lean over him, so that she could see his face and talk to him. She climbed up on the stool. I spoke to her fora few minutes, and then stepped out to tend to my other patient. A few minutes later, she came running out of the room. In an excited voice, she said, "Donna, he\'s moving his hand!"I immediately thought that it was probably her imagination, and that he had not actually done it on purpose. He had been there about a month at the time and had never made any movements on purpose. I asked her what had happened and she said, "I asked him to squeeze my hand and he did!"This led me to another train of questioning. "But, did he let go when you asked him to?" She said yes, that he had done exactly what she asked.I went into the room with her, not really believing that I would see anything different than I had always seen. But I decided that it would be better to pacify her than to make her think I didn\'t believe her orthat she was somehow mistaken.She asked him to squeeze her hand, which he did. I said, "Well, ask him to let go. " He continued to squeeze fora moment, so that when he finally did let go, I really still didn\'t believe that he had done it on purpose. So, I said, "Ask him to hold up one finger. " He did as asked.Well, hmm, this was starting to get my attention. I looked at him, his face still somewhat swollen and his eyes still closed. "Stick out your tongue!" I said. He did it. I almost fell on the floor. It was the first time I had ever seen anyone "wake up. "How did the authorfeel upon first hearing what the excited wife said?【单选题】

A.She was amused.

B.She was doubtful.

C.She was scared.

D.She was shocked.

正确答案:B

答案解析:短文的第三段的头一句话表明,作者开始基本上不相信病人家属所说的话。

3、Early childhood educationIn a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, forpossible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find in most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents listed "to give children a good start academically" as one of their top three reasons fora society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children forsuccessful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The vast majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents.In the recent comparison of Japanese and American preschool education, 91 percent of Japanese respondents chose providing children with agroupexperience as one of their top three reasons fora society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented (强调个性发展的) Americans listedgroupexperience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of thegroupseen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.Like in America, there is diversity in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training orpotential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children\'s chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out forthe heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.Free play has been introduced in some Japanese kindergartens in orcerto ____.【单选题】

A.broaden children\'s horizon

B.cultivate children\'s creativity

C.lighten children\'s study load

D.enrich children\'s knowledge

正确答案:C

答案解析:此题可以从全文的最后一句话得出答案。其他三个选项“扩大孩子的视野”、“培养孩子的创造力”和“丰富孩子的知识”文中无明确的说明。

4、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.The othergroupwas not as happy because ______.【单选题】

A.they accepted their current situation

B.they were anxious to get better

C.they missed their previous life

D.they refused to play cards

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意。答案依据比较明显,在文章第五段最后一句.谈到,不开心的第一组病人总是把现在的生活和他们想要的生活进行比较,没有很好地适应现在的生活。换句话说,他们很渴望早日恢复。回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

5、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.Onegroupof the patients was happier because ______.【单选题】

A.they made the best of their current situation

B.they were good at playing cards

C.they regained normal bowel function

D.they were promised another operation

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意。答案依据比较明显,在文章第五段最后一句,谈到,不开心的第一组病人总是把现在的生活和他们想要的生活进行比较,没有很好地适应现在的生活。换句话说,另一组病人之所以开心是因为适应了现在生活,回来看选项,A项和原文句意相符,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!