职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》每日一练1013
帮考网校2025-10-13 09:55
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、G8 SummitLeaders of thegroupof Eight MajorIndustrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German ChancellorGerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, forwhich he will be lobbying (游说) at the summit. and he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.India has accepted the invitation to attend the G8 meeting.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:根据主语India可以确定只有第一段提到了印度,其他段落并未提到,所以题干信息没有在原文中得到体现,故答案为C。

2、A U. N. peacekeeping force was sent to that country.【单选题】

A.power

B.troop

C.arms

D.weapon

正确答案:B

答案解析:force和troops是同义词,意思是“队伍”;power:电力、权利、能力;arms和weapon都表示“武器”。

3、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson forthe National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.But what are the reasons forthis, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based foryears partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲观的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage ordivorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. and it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!What does "this is no longer the case" in paragraph 2 mean? ____【单选题】

A.Women are not economically dependant any more.

B.It is not necessary to get married any more.

C.Women do not need a husband any longer.

D.Many wives do well - paying jobs outside home now.

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,只要认真阅读原文,不难确定答案,答案依据是:Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well - paying jobs, this is no longer the case,很明显这句话是说妇女在经济上已经独立,不再依赖丈夫,所以答案是A。

4、Fermi ProblemOn a Monday morning in July, the world\'s first atom bomb exploded in the New Mexico desert, Forty seconds later, the shook waves reached the base camp where the Italian-American physicist Enrico Fezmi and his team stood. After a mental calculation, Fermi announced to his team that the bomb\'s energy had equated 10,000 tons of TNT. The bomb team was impressed, but not surprised. Fermi\'s genius was known throughout the scientific world. In 1938 he had won a Nobel Prize. Four years later he produced the first nuclear chain reaction, leading us into the nuclear age. Since Fermi\'s death in 1954, no physicist has been at once a master experimentalist and a leading theoretician.Like all virtuosos (大师), Fermi had a distinctive style. He preferred the most direct route to an answer. He was very good at dividing difficult problems into small, manageable bits talent we all can use in our daily lives.To develop this talent in his students, Fermi would suggest a type of question now known as a Fermi problem. Upon first hearing one of these, you haven\'t the remotest notion of the answer, and you feel certain that too little information had been given to solve it, Yet when the problem is broken into sub-problems, each answerable without the help of expert. s orbooks, you can come close to the exact solution.Suppose you want to determine Earth\'s circumference without looking it up. Everyone knows that New York and Los Angeles are about 3,000 miles apart and that the time difference between them is three hours. Three hours is one-eighth of a day, and a day is the time it takes the planet to complete one rotation, so its circumference must be eight times 3000 0r 24000 miles. This answer differs from the true value, 24,902. 45 miles, by less than four percent.Ultimately the value of dealing with everyday problems the way Fermi did lies in the rewards of making independent discoveries and inventions. It doesn\'t matter whether the discovery is as important as determining the power of an atom oras small as measuring the distance between New York and Los Angeles. Looking up the answer, orletting someone else find it deprives you of the pleasure and pride that accompany creativity, and deprives you of an experience that builds up self-confide. Thus, approaching personal dilemmas as Fermi problems can become a habit that enriches your life.Fermi\'s team was impressed by Fermi\'s announcement in the base camp because he could even work out the power of the atom bomb in his mind.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:答案的依据是第1段第3句话:在作了一番心算以后,得出了该原子弹具有相当于10,000吨TNT的爆炸力的结论。

5、Obviously these people can be relied on in a crisis.【单选题】

A.lived on

B.depended on

C.believed in

D.joined in

正确答案:B

答案解析:显然这些人在危机关头值得依靠。本题有一定难度,考查的是基本意义,C项的干扰最大,有些考生因受汉语思维影响而选了C,rely on和depend on都有“依靠”意思,是近义词,常用过去式,C项believe in指“相信”,和答案意义有差异,最佳答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!