职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题1011
帮考网校2025-10-11 18:20
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help ______ danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials could one day contain a colorswitching material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart. The secret behind the colorswitching material is a particular type of molecule. A molecule is agroupof atoms held together by chemical bonds. Molecules come at all shapes and sizes, and make up everything. You can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains, and how they\'re held together. When a polymer (聚合物) containing a colorswitching molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) which is about to break, it produce a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method. "says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the colorswitching polymers in their lab. The test results proved encouraging. There is a way to get rid of the colorlight when a bright light is shone on the mechanophore. The broken bond is fixed and the red colordisappears. This "self-healing" may be a problem forengineers. They need to use the colorchanger in big construction projects that will be outside in sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warming system useless. Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the colorswitching molecules can be used outside the lab. 【单选题】

A.throw

B.prevent

C.create

D.keep

正确答案:B

答案解析:原文中用also may help,说明应填与上文prevent相似的词句。throw:投掷;create:创造;keep:保持,都与之不符,所以是prevent。

2、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your _____. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.education

B.status

C.knowledge

D.location

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,但干扰项干扰不大。可以先看选项得到信息提示。根据上下文逻辑,文章此处是说“宇宙最低温度取决于我们所处的位置”,答案是D。

3、About one million Americans are diagnosed annually with skin cancer.【单选题】

A.every year

B.severely

C.actively

D.every month

正确答案:A

答案解析:题干大意:每年大约有100万美国人被诊断为皮肤癌。画线词annually:每年。选项中,every year:每年。severely:严重的。如:The report says the drugs had meaningful results only in the most severely depressed patients. 这个报告指出药物只是对于最严重的抑郁症患者有显著效果。actively:积极地。如:Just as a rider\'s weight shifts can help sustain the equilibrium of a wobbly bicycle, actively balancing the lift forces on each wingtip is key to aircraft roll control. 骑自行车的人移动重心有助于稳定摇晃的自行车,就飞机而言也一样,要控制转动动作,关键就在于主动平衡左右翼尖的升力。

4、Meet Your Memory1. Memory is something that cannot be seen, touched orweighed. It is thought to be abstract. It is a setof skills rather than an object. Neither is there a single standard forjudging a good orpoormemory. There are a number of different ways in which a person may have a good memory.2. Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the brain until it is needed; (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed:3. Memory consists of at least two different processes: short - term memory and long - term memory. Short - term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (组成大块), orgrouping separate bits of information into larger chunks. Long - term memory has an almost unlimited capacity.4. One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory forit. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free - recall learning you recall the material in any order. In serial learning you recall it in the orcerit was presented and in paired - associate learning you learn pairs of words so that when the first word is given you can recall the second word. A second measure of memory is recognition, in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.Paragraph 3 ______【单选题】

A.Why do we forget things?

B.How do we measure memory?

C.What are the stages memory consists of?

D.What is the difference between short - term memory and long - term memory?

E.What is memory?

F.Who may have a poormemory?

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,主旨句比较明显,是文章第三段的第一句,谈到记忆力包括两种不同的过程,短期记忆和长期记忆,回来看选项,D项What\'s the difference between short - term memory and long - term memory?是对本段主旨句的近义替换,是答案。

5、Meet Your Memory1. Memory is something that cannot be seen, touched orweighed. It is thought to be abstract. It is a setof skills rather than an object. Neither is there a single standard forjudging a good orpoormemory. There are a number of different ways in which a person may have a good memory.2. Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the brain until it is needed; (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed:3. Memory consists of at least two different processes: short - term memory and long - term memory. Short - term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (组成大块), orgrouping separate bits of information into larger chunks. Long - term memory has an almost unlimited capacity.4. One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory forit. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free - recall learning you recall the material in any order. In serial learning you recall it in the orcerit was presented and in paired - associate learning you learn pairs of words so that when the first word is given you can recall the second word. A second measure of memory is recognition, in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.Paragraph 2 ______【单选题】

A.Why do we forget things?

B.How do we measure memory?

C.What are the stages memory consists of?

D.What is the difference between short - term memory and long - term memory?

E.What is memory?

F.Who may have a poormemory?

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,主旨句比较明显,是文章第二段第一句前半部分:Memory is generally viewed as consisting of three stages…回来看选项,C项What are the stages memory consists of?是对本段主旨句的近义替换,是答案。

6、The Book of LifeSo far, scientists have named about 1.6 million living species, and that\'s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.A soon - to - be - started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy - to - use reference guide.To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. and eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird - watchers, forexample, will be able to input which bird they\'ve seen and where. The technology forthis kind of tool has only become available.As the EOL develops, you might find it useful forschool projects. The site will feature special pages forkids who are studying ecosystems (生态系统) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven\'t been reviewed.Another convenient feature of the EOL is that you\'ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age and knowledge. If you wanted to learn about bears fora science class report, forexample, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature and exploration of bears.It now takes years forscientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creatorof the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.At the starting stage, the EOL will get information from ______. 【单选题】

A.all the Web sites available

B.databases built up by its creators

C.Nonscientist with specialized knowledge

D.the existing scientific databases

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显。带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第三段第一句:To get the encyclopedia started,the creators will use information from scientific databases that already exist.谈到了主要从现有的科学数据库获取信息,回来看选项,D项和原文句意相近,是答案。

7、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.The half - life of C - 14 is about 25 ,000 years.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有较大难度,答案依据不明显,需要通读全文作出判断。通读全文后可以发现文章并未提及碳的半衰期是25,000年,所以本题是未提及的,答案是C。

8、How to Interview PeopleInterviewing (采访) is one of those skills that you can only get better at. You will never again feel so ill at ease when you try it forthe first time, and probably you\'ll never feel entirely comfortable trying to get from another person answers that he orshe may be too shy to reveal. But at least half of the skill is mechanical. The rest is instinct, which can all be learned with experience.The basic tools foran interview are paper and two orthree well-sharpened pencils. But keep your notebook orpaper out of sight until you need it. There\'s nothing less likely to relax a person than the arrival of someone with a note-taking pad. Both of you need time to get to know each other. Take a while just to chat, judging what sort of person you\'re dealing with, getting him orher to trust you.Never go into an interview without doing whatever homework you can. If you are interviewing a town official, know his voting record. If it\'s an actor, know what plays he has been in. ______Many beginning interviewers are afraid that they are forcing the other person to answer questions and have no right to inquire about his personal secrets. This fear is almost 103 percent unnecessary. Unless the person really hates being interviewed, he is delighted that somebody wants to interview him. Most men and women lead lives that are uninteresting, and they grasp any chance to talk to an outsider who seems eager to listen.This doesn\'t necessarily mean that it will go well. In general you will be talking to people who have never been interviewed before, and they will get used to the process awkwardly, perhaps not giving you anything that you can use. Come back another day; it will go better. You will both even begin to enjoy it-proof that you aren\'t forcing your victim to do something he doesn\'t really want to.【单选题】

A.Come back another day; it will go better.

B.But at least half of the skill is mechanical.

C.As one philosopher interviewed in the film notes, they lack irony.

D.You will not be liked if you inquire about facts that you could have learned in advance.

E.This fear is almost 102 percent unnecessary.

F.Both of you need time to get to know each other.

正确答案:D

答案解析:空句前一直在说要提前进行准备,If it\'s an actor, know what plays he has been in,当然如果在采访一个人之前对被采访者没有任何了解肯定不会受欢迎。

9、Singing Alarms Could Save the BlindIf you cannot see, you may not be able to find your way out of a burning building and that could be fatal. A company in Leeds could change all that with directional sound alarms capable of guiding you to the exit. Sound Alert, a company run by the University of Leeds, is installing the alarms in a residential home forblind people in Sommersetand a resource centre forthe blind in Columbia. The alarms produce a wide range of frequencies that enable the brain to determine where the sound is coming from. Deborah Withington of Sound Alert says that the alarms use most of the frequencies that can be heard by humans. "It\'s a burst of white noise that people say sounds like static on the radio," she says. "Its life-saving potential is great."She conducted an experiment in which people were filmed by thermal-imaging cameras trying to find their way out of a large smoke-filled room. It took them nearly four minutes to find the doorwithout a sound alarm, but only 15 seconds with one. Withington studies how the brain processes sounds at the university. She says that the source of a wide band of frequencies can be pinpointed more easily than the source of a narrow band. Alarms basedon the same concept have already been installed on emergency vehicles. The alarms will also include rising orfalling frequencies to indicate whether people should go up ordown stairs. They were ______ with the aid of a large grant from British Nuclear Fuels. 【单选题】

A.developed

B.determined

C.discovered

D.delivered

正确答案:A

答案解析:主语they代指the alarms,后半句是说这种设备得到大笔资助。根据上下文,资助是了开发,所以应该选A。

10、Keeping Cut Flowers1 While everybody enjoys fresh cut flowers around his house, few people know how to keep them foras long as possible. This may be done by keeping in mind a few simple fact. 2 An important thing to remember about cut flowers is that they are sensitive to temperature. Forexample, studies have shown that cut carnations (康乃馨) retain their freshness eight times longer when kept at 12℃ than when kept at 26℃. Keeping freshly harvested flowers at the right temperatures is probably the most important aspect of flower care. 3 Flowers are not intended by nature to live very long. Their biological purpose is simply to attract birds orinsects, such as bees, forpollination (粉). After that, they quickly dry up and die. The process by which flowers consume oxygen and produce carbon dioxide, called respiration, generates the energy the flower needs to give the flower its shape and color. The making of seeds also depends on this energy. While all giving things respire, flowers have a high level of respiration. A result of all this respiration is heat, and forflowers the level of heat relative to the mass of the flower is very high. Respiration also brings about the eventual death of the flower. Thus the greater the level of respiration, the sooner the flower dies. 4 How, then, to control the rate at which flowers die? By controlling respiration. How is respiration controlled? By controlling temperature. We know that respiration produces heat, but the reverse is also true. Thus by maintaining low temperatures, respiration is reduced and the cut flower will age more slowly. 5 Another vital factorin keeping cut flowers is the quality of the water in which they are placed. Flowers find it difficult to "drink" water that is dirty orotherwise polluted. Even when water looks and smells clean, it almost certainly contains harmful substances that can endanger the flowers. To rid the water of these unwanted substances, household chlorine bleach (含氯漂白剂) can be used in small quantities. It is recommended that 15 drops of chlorine bleach (at 4% solution) be added to each liter of water. The water and solution should also be replaced each day. The aging of cut flowers can be slowed down____. 【单选题】

A.by keeping its original shape and color

B.in the life ofthe cut flower

C.to produce carbon dioxide

D.foras long as possible

E.by controlling temperature

F.to replace the water and solution every day

正确答案:E

答案解析:本题的答案可以在第4段最后一句中找到,把选项E填入空格中,该题几乎是第4段最后一句的完整重现,故选E。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!