职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题1010
帮考网校2025-10-10 13:35
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Singing Alarms Could Save the BlindIf you cannot see, you may not be able to find your way out of a burning building and that could be fatal. A company in Leeds could change all that with directional sound alarms capable of guiding you to the exit. Sound Alert, a company run by the University of Leeds, is installing the alarms in a residential home forblind people in Sommersetand a resource centre forthe blind in Columbia. The alarms produce a wide range of frequencies that enable the brain to determine where the sound is coming from. Deborah Withington of Sound Alert says that the alarms use most of the frequencies that can be ______ by humans. "It\'s a burst of white noise that people say sounds like static on the radio," she says. "Its life-saving potential is great."She conducted an experiment in which people were filmed by thermal-imaging cameras trying to find their way out of a large smoke-filled room. It took them nearly four minutes to find the doorwithout a sound alarm, but only 15 seconds with one. Withington studies how the brain processes sounds at the university. She says that the source of a wide band of frequencies can be pinpointed more easily than the source of a narrow band. Alarms basedon the same concept have already been installed on emergency vehicles. The alarms will also include rising orfalling frequencies to indicate whether people should go up ordown stairs. They were developed with the aid of a large grant from British Nuclear Fuels. 【单选题】

A.watched

B.produced

C.learnt

D.heard

正确答案:D

答案解析:文章一直在讨论警报器、声音,因此很容易推断应该是被人听到。

2、There is always excitement at the Olympic Games when an athlete breaks a record.【单选题】

A.beats

B.maintains

C.matches

D.tries

正确答案:A

答案解析:运动员在奥运会上打破记录时总让人兴奋。本题有一定难度,考查的是引申意义,beat的基本意义是“击打”,引申意义有“打破记录”的意思,和break是近义词,其他选项都是常用词汇,和答案意义差异大,最佳答案是A。

3、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart.The secret _____ the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test results proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red colordisappears. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【单选题】

A.on

B.behind

C.under

D.down

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,考查介词behind的用法,文章此处是说,“材料颜色可以变化其背后的秘密是……”,只有behind可以表示“背后的”意思,答案是B。

4、English and English Community1 There is no doubt that English is a useful language. The people who speak English today make up the largest speech community in the world with the exception of speakers of Chinese. 2 A speech community is similar to other kinds of communities. The people who make up the community share a common language. Often they live side by side, as they do in a neighborhood, a village, ora city. More often they form a whole country. National boundaries, however, are not always the same as the boundaries of a speech community. A speech community is anygroupof people who speak the same language no matter where they happen to live. 3 We may say that anyone who speaks English belongs to the English speech community. Forconvenience, we may divide the speakers into two groups: one in which the speakers use English as their native language, the other in which the speakers learn English as a second language forthe purpose of education, commerce, and so on. 4 Learning a second language extends one\'s vision and expands the mind. The history and literature of a second language record the real and fictional lives of people and their culture; a knowledge of them adds to our ability to understand and to feel as they feel. Learning English as asecond language provides another means of communication through which the window of the entire English speech community becomes a part of our heritage. Overall there are more speakers of Chinese than of____. 【单选题】

A.a second language

B.the same language

C.the same speech community

D.any other language

E.national boundaries

F.a part ofone\'s heritage

正确答案:D

答案解析:从文章第1段可知,说汉语的人比说任何其他语言的人都要多。

5、Animal\'s "Sixth Sense"A tsunami was triggered by an earthquake in the Indian Ocean in December, 2004. It killed tens of thousands of people in Asia and East Africa, Wild animals, ______, seem to have escaped that terrible tsunami. This phenomenon adds weight to notions that they possess a "sixth sense" fordisasters, experts said.Sri Lankan Wildlife officials have said the giant waves that killed over 24,000 people along the Indian Ocean island\'s coast clearly missed wild beasts, with no dead animals found."No elephants are dead, not even a dead rabbit. I think animals can sense disaster. They have a sixth sense. They know when things are happening" H. D. Ratnayake, deputy directorof Sri Lanka\'s Wildlife Department, said about one month after the tsunami attack. The waves washed floodwaters up to 2 miles inland at Yala National Park in the ravaged southeast, Sri Lanka\'s biggest wildlife reserve and home to hundreds of wild elephants and several leopards."There has been a lot of scientific evidence about dogs barking orbirds migrating before volcanic eruptions orearthquakes. But it has not been proven," said Matthew van Lierop, an animal behaviorassistant at Johannesburg Zoo. "There have been no specialist studies because you can\'t really test it in a lab orfield setting," he told Reuters. Other authorities concurred with this assessmetn."Wildlife seem to be able to pick up certain phenmenon, especially birds. There are many reports of birds detecting impending disasters," said Clive Walker, who has written several books on African wildlife.Animals certainly rely on the known senses such as smell orhearing to avoid danger such as predators. The notion of an animal "sixth sense" -orsome other mythical power-is an enduring one which the evidence on Sri Lanka\'s ravaged coast is likely to add to. The Romans saw owls as omens of impending disaster and many ancient cultures viewed elephants as sacred animals endowed with special powers orattributes.【单选题】

A.therefore

B.however

C.although

D.whatever

正确答案:B

答案解析:第一句说的是海啸造成了巨大的人员伤亡,第二句说的是动物能逃脱海啸的袭击。两句的意思相反,所以要用however以承接上文。

6、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Both boys are happy to ______.【单选题】

A.design programs torthe deaf

B.work at the National Technical Institute forthe Deaf

C.help students with learning disabilities

D.have the opportunity to earn money

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,到文章里定好位,考生会很快确定答案依据。找到文章第六段,最后一段开头谈到,两个小伙都说有机会赚钱是让人兴奋。回来看选项,D项是近义解释,是答案。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

7、The minimum age of Chinese citizens who are eligible to vote is eighteen. 【单选题】

A.encouraged

B.enforced

C.entitled

D.expected

正确答案:C

答案解析:encouraged:被鼓励的、受到鼓舞的;enforced:受强迫的、被迫的;entitled:授权的、有资格的,和句子中的eligible意思相同;expected:受到期待的、被期望的、所预期的。

8、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!In spite of many benefits, cell phones have brought fortheir owners ______.【单选题】

A.a necessity

B.an emergency

C.a number of new headaches

D.family arguments

E.big and light palm - sized models

F.countless new facilities

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是第四段第二句:They have brought with them a number of new headaches fortheir owners.很明显答案是C。

9、A lot of people could fall ill after drinking contaminated water.【单选题】

A.muddled

B.polluted

C.mixed

D.troubled

正确答案:B

答案解析:题干大意:很多人喝过受污染的水生病了。画线词contaminated是动词contaminate的过去分词,这里作形容词用,contaminated:受到污染的,故和polluted同义。muddled water和troubled water:混浊的水。mixed water:混合水。故答案选B。

10、The SmogForover a month, Indonesia was in crisis. Forest fires raged out of control as the country suffered its worst drought for50 years. Smoke from the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog. This pollution quickly spread and within days it was hanging over neighboring countries including Malaysia, Singapore and Thailand. When the smoke combined with pollution from factories and cars, it soon became poisonous. Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose. People wheezed (喘息) and coughed as they left the house and their eyes watered immediately. The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(烟灰) covered everything. In some areas, water was hosed (用胶管浇) from high-rise city buildings to try and break up the smog. Finally, heavy rains, which came in November. Put out the fires and clear the air. But the environmental costs and health problems will remain. Many people from South-Eastern Asian cities already suffer from breathing huge amounts of car exhaust fumes and factory pollution Breathing problems could well increase and many non-sufferers may have difficulties forthe first time. Wildlife has suffered too. In lowland forests, elephants, deer, and tigers have been driven out of their homes by smog. But smog is not just an Asian problem. In fact. was world was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog. Fog often hung over the capital. Sometimes the smog was so thick and poisonous that people were killed by breathing problems orin accidents. About 4, 000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952. The forest animals haven\'t been affected by the smog. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:题句的意思是“森林里的动物未曾受到烟雾的影响”。文中第4段最后一句提到一些动物由于烟雾逃出了森林。题句意思与原文有出入,故选B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!