职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》模拟试题0924
帮考网校2025-09-24 12:12
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、One-Room SchoolsOne-room schools are part of the heritage of the United States, and the mention of them makes people feel a longing for"the way things were." One - room schools are an endangered species (种类), however. Formore than a hundred years, one - room schools have been systematically shut down and their students were sent away to centralized schools. As recently as 1930 there were 149,000 one - room schools in the United States. By 1970 there were 1,800. Today, of the nearly 800 remaining one - room schools, more than 350 are in Nebraska. The rest are spread through a few other states that have on their road maps wide - open spaces between towns.Now that there are hardly any left, educators are beginning to think that maybe there is something yet to be learned from one - room schools, something that served the pioneers that might serve as well today. Progressive educators have come up with new names like "peer -groupteaching" and "multi - age grouping" foreducational procedures that occur naturally in the one - room schools. In a one - room school the children teach each other because the teacher is busy part of the time teaching someone else. The fourth grader can work at the fifth grade level in math and the third grade level in English without the bad name associated with being left back orthe pressures of being skipped (超过) ahead. A youngster with a learning disability can find his orher own level without being separated from other pupils. A few hours in a small school that has only one classroom and it becomes clear why so many parents feel that one of the advantages of living in Nebraska is that their children have to go to a one - room school.We learn from the first paragraph that one - room schools ____. 【单选题】

A.are the best in Nebraska

B.are becoming more and more centralized

C.have had a strong influence on American people

D.need to be shut down

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度.考生需要有很强的概括能力和近义转化能力。做本题时,不要先看选项。第一段开头谈到,大教室学校已经成为美国遗产的一部分,一提到它就会使人们渴望回到过去,换句话说,这种学校对美国人影响至深,回来看选项,C项是近义解释,答案是C。

2、March MadnessForthe rest of the month, an epidemic (流行病) will sweep across the US. It will keep kids stay home from school. College students will ignore piles of homework. Employees will suddenly lose their abilities to concentrate.The disease, known as "March Madness", refers to the nearly 65 teams in US men\'s college basketball tournament, it begins on March 15 and lasts through the beginning of April. Teams compete against each other in a single elimination tournament that eventually crowns a national champion.Nearly 20 million Americans will become the prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners forevery game. Friends compete against friends, husbands against wives, and colleagues against bosses.Big name schools are usually favored to advance into the tournament. But each year there are dark horses from little - known universities.This adds to the madness. Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000, formany Americans, is an exciting experience. Last year the little - known George Mason University was one of the final four teams. Many people had never even heard of the university before the tournament.College basketball players are not paid, so the game is making a name fortheir university and themselves. But ft doesn\'t mean money isn\'t involved. About $ 4 billion will be spent gambling on the event. According to Media Life magazine, the event will draw over $ 500 million in advertising revenue this year, topping the post - season revenue, including the NBA (全国篮球协会).Which statement about the epidemic is NOT true? ____【单选题】

A.It occurs every fourth year.

B.It starts on March 15.

C.It is known as "March Madness".

D.It lasts through the beginning of April.

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显。第二段第一句出现了关键词yearly,指“每年地”,即比赛是每年举办一次,所以正确答案是A。

3、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they ____ to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.hide

B.buy

C.keep

D.sell

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,理解好句意。文章此处是说“虽然美国人希望有比较严格的枪支管制法律,但又不想放弃持有枪支保护自己的权力”,应选择“持有”的意思,最佳答案是C。

4、African wild dogFinding a babysitter while you go out to work is, forexample, an inconvenience. Forthe African wild dog, one of the continent\'s most endangered carnivores (食肉动物), it\'s a matter of life and death. A new research shows that once packs (兽群) fall below a certain size, they are not enough animals to both hunt food and stay at home protecting the young.The African wild dog has declined drastically over the past century. Habitual loss (栖息地的丧失), persecution and unexplained outbreaks of disease have all been blamed. Only 3, 000 to5,000 animals remain, and the species is expected to go extinct within decades if the trend continues.Other large carnivores such as the spotted hyena (鬣狗) face similar pressures, yet are not declining. Now Franck Courchamp of Cambridge University has found a reason why. The dog\'s weakness lies in its social organization.Within each pack of up to 20 adults and pups, only the dominant male and female breed. The remaining animals help raise the pups, cooperating to hunt prey and defend the kill from other carnivores.Because pups can\'t keep up on a hunt, large packs leave an adult behind to protect them from predators (捕猎者), which include lions and hyenas. But leaving a babysitter also carries costs. A smaller hunting party is less able to tackle large prey and to defend the kill. There is also one less stomach in which to carry food back to the den, and one more mouth to feed when they get there.Courchamp investigated this awkward trade-off (权衡) by modeling how the costs of a babysitter change with decreasing pack size. This showed that packs of more than five adults should be able to feed all the pups and still spare a babysitter. But with smaller packs, either the hunting orthe babysitting suffers, orthe animals have to compensate by increasing the number of hunting excursions which itself carries a cost to the pack.Field observations in Zimbabwe supported the model. Packs of five animals orfewer left pups unguarded more frequently than larger packs did. There was also evidence that when they did leave a babysitter, they were forced to hunt more often.A pack which drops below a critical size becomes caught in a vicious circle (恶性循环), says Courchamp, who is now at Paris-Sud University. "Poorreproduction and low survival further reduces pack size, culminating in (最终造成) failure of the whole pack. " and deaths caused by human activity, says Courchamp, may be what reduce pack numbers to below the sustamable threshold. Mammal ecologist Chris Carbone at London\'s Institute of Zoology agrees. Maintaining the integrity of wild dog packs will be vitalin preserving the species, he says.There is a tension between babysitting and hurting.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:答案的依据是第5段的第2句和第3句话。

5、They cheated the old woman out of her house and stole her money.【单选题】

A.decipher

B.charged

C.betrayed

D.fooled

正确答案:D

答案解析:cheat和fool都表示“欺骗”;decipher:辨认;charge:索要费用;betray:背叛。

6、Obviously these people can be relied on in a crisis.【单选题】

A.lived on

B.depended on

C.believed in

D.joined in

正确答案:B

答案解析:显然这些人在危机关头值得依靠。本题有一定难度,考查的是基本意义,C项的干扰最大,有些考生因受汉语思维影响而选了C,rely on和depend on都有“依靠”意思,是近义词,常用过去式,C项believe in指“相信”,和答案意义有差异,最佳答案是B。

7、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton will support Obama in the upcoming presidential election campaign.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文。通读全文可以发现,全文始终没有提到奥巴马,所以本题是未提及的,答案是C。

8、March MadnessForthe rest of the month, an epidemic (流行病) will sweep across the US. It will keep kids stay home from school. College students will ignore piles of homework. Employees will suddenly lose their abilities to concentrate.The disease, known as "March Madness", refers to the nearly 65 teams in US men\'s college basketball tournament, it begins on March 15 and lasts through the beginning of April. Teams compete against each other in a single elimination tournament that eventually crowns a national champion.Nearly 20 million Americans will become the prisoners of basketball festival madness.The fun comes partly from guessing the winners forevery game. Friends compete against friends, husbands against wives, and colleagues against bosses.Big name schools are usually favored to advance into the tournament. But each year there are dark horses from little - known universities.This adds to the madness. Watching a team from a school with 3,000 students beat a team from a school with 30,000, formany Americans, is an exciting experience. Last year the little - known George Mason University was one of the final four teams. Many people had never even heard of the university before the tournament.College basketball players are not paid, so the game is making a name fortheir university and themselves. But ft doesn\'t mean money isn\'t involved. About $ 4 billion will be spent gambling on the event. According to Media Life magazine, the event will draw over $ 500 million in advertising revenue this year, topping the post - season revenue, including the NBA (全国篮球协会).What will happen in the remaining part of the month? ____【单选题】

A.Many Americans will be sent to madhouses.

B.Great excitement will spread across the US.

C.About 20 million Americans will be put in prison.

D.A deadly epidemic will break out in the US.

正确答案:B

答案解析:本题有一定的难度,答案依据不明显,需要认真阅读文章做出判断。文章的第一段和第二段谈到,“这个月的剩余时间,包括少年、大学生和成人,一场流行病将席卷美国,而这场病指的是每年65个队的美国男子大学生篮球锦标赛”,可以判断这场比赛让美国人很兴奋,所以最佳答案是B,本题也可以先看选项,得到信息提示。

9、Why People Use Pseudonyms (假名字)?You can\'t choose the name you are given at birth, but in many countries you can change it legally when you reach adulthood. Of course, most people never change their names even if they feel unhappy about them. However some people do take this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it\'s forpurely personal reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile, Neftalf Reyes. He didn\'t want his father to know he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man. At other times the reason may appear strange, take the case of the Portuguese poet Femando Pessoa, who wrote under 75 different names. The reason? "When I use a different name, I always write in a different way," he explained. In most cases, ____ , people change their names forsocial, historical, political, orcultural reasons. Here are some of the most common: reason. The person\'s real name is just too long and difficult to remember. Let\'s be honest, Madonna Louise Ciccone is not as easy to remember as just plain Madonna. and short names are much easier to remember: William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele.Sometimes names are changed formarketing purposes. Forexample, if a name sounds too foreign, it may be changed to something that is more recognizable in a market. So in the film world, Ramon Estsvez adopted the name Martin Sheen. ormaybe the artist\'s real name doesn\'t sound attractive-Chad Everett does sound a lot better than Raymond Cramton.Artists sometimes choose the name of someone they admire. Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration forthe Welsh poet, Dylan Thomas.Another reason may be practical: in the past, women found it very difficult to get published. To avoid this situation, they sometimes gave themselves men\'s names, so the English authorMary Ann Evans became George Eliot, and she did get her books published!【单选题】

A.but

B.although

C.however

D.and

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,从文中可知,此处要表达转折的意思,在句中表达转折,选项里只能使用however,答案是C。

10、Storms are frequent, here during summer.【单选题】

A.rare

B.never stopped

C.terrible

D.constant

正确答案:D

答案解析:constant和frequent都表示“经常发生的”,rare:稀少的、稀薄的、极好的、珍贵的; never stopped:永不停止;terrible:可怕的、很糟的、极坏的。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!