职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》每日一练0919
帮考网校2025-09-19 18:54
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、One-Room SchoolsOne-room schools are part of the heritage of the United States, and the mention of them makes people feel a longing for"the way things were." One - room schools are an endangered species (种类), however. Formore than a hundred years, one - room schools have been systematically shut down and their students were sent away to centralized schools. As recently as 1930 there were 149,000 one - room schools in the United States. By 1970 there were 1,800. Today, of the nearly 800 remaining one - room schools, more than 350 are in Nebraska. The rest are spread through a few other states that have on their road maps wide - open spaces between towns.Now that there are hardly any left, educators are beginning to think that maybe there is something yet to be learned from one - room schools, something that served the pioneers that might serve as well today. Progressive educators have come up with new names like "peer -groupteaching" and "multi - age grouping" foreducational procedures that occur naturally in the one - room schools. In a one - room school the children teach each other because the teacher is busy part of the time teaching someone else. The fourth grader can work at the fifth grade level in math and the third grade level in English without the bad name associated with being left back orthe pressures of being skipped (超过) ahead. A youngster with a learning disability can find his orher own level without being separated from other pupils. A few hours in a small school that has only one classroom and it becomes clear why so many parents feel that one of the advantages of living in Nebraska is that their children have to go to a one - room school.One - room schools are in danger of disappearing because ____. 【单选题】

A.there has been a trend towards centralization

B.they cannot get top students

C.they exist only in one state

D.children have to teach themselves

正确答案:A

答案解析:本题有一定的难度,考生不太好定位,需要认真读第一段找答案。第一段第三句谈到,一百多年来,大教室学校逐渐被关闭,学生被统一分到政府的集中化学校,回来看选项,A是近义解释,是最佳答案。做本题时可以先看选项,得到信息提示。

2、Migrant (移民的) WorkersIn the past twenty years, there has been an increasing tendency forworkers to move from one country to another. While some countries have restricted most jobs to local people, others have attracted and welcomed migrant workers. This is particularly the case in the Middle East, where increased oil incomes have enabled many countries to call in outsiders to improve local facilities. Thus the Middle East has attracted oil workers from the USA and Europe. It has brought in workers from many countries, including South Korea and Japan.In view of the difficult living and working conditions in the Middle East, it is not surprising that the pay is high to attract suitable workers. Many engineers and technicians can earn at least twice as much money in the Middle East as they can in their own country, and this is a majorattraction .Sometimes a disadvantage has a compensating (补偿的) advantage. Forexample, the difficult living conditions often lead to increased friendship when workers have to depend on each other forsafety and comfort. In a similar way, many migrant workers can save large sums of money partly because of the lack of entertainment facilities. The work is often complex and full of problems but this merely presents challenge to engineers who prefer to find solutions to problems rather than do routine work in their home country.One majorproblem which affects migrant workers in the Middle East is that their jobs are temporary ones. They are nearly always on contract, so it is not easy forthem to plan ahead with great confidence. This is to be expected since no country welcomes a large number of foreign workers as permanent residents. In any ______, migrant workers accept this disadvantage, along with others, because of the considerable financial benefits which they receive.【单选题】

A.time

B.attempt

C.way

D.case

正确答案:D

答案解析:文章的最后一个句子表明迁移来的工人显得很无奈。整个句子的意思是:不管怎么样,迁移来的工人只能接受这一缺点以及其他方面的不利之处,因为他们得到的经济利益是诱人的。“不管怎么样”英文用“in any case”表达。

3、Ants as a Barometer of Ecological ChangeAt picnics, ants are pests. But they have their uses. In industries such as training, farming and forestry, they can help gauge the health of the environment by just crawling around and being antsy.It has been recognized fordecades that ants-which are highly sensitive to ecological change can provide a near-perfect barometer of the state of an ecosystem. Only certain species, forinstance, will continue to thrive at a forest site that has been cleared of trees. Others will die out forlack of food. and still others will move in and take up residence.By looking at which species populate a deforested area, scientists can determine how "stressed" the land is. They do this by sorting the ants, counting their numbers and comparing the results with those of earlier surveys. Ants are used simply because they are so common and comprise so many species.Where mine sites are being restored, forexample, some ant species will recognize the stripped land more quickly than others. This allowed scientists to gauge the pace and progress of the ecological recovery. Australian mining company Capricorn Coal Management has been successfully using ant surveys foryears to determine the rate of recovery of land that it is replanting near its German Creek mine in Queensland.Ant surveys also have been used with mine-site recovery projects in Africa and Brazil, where warm climates encourage dense and diverse ant populations. "We found it worked extremely well there," says Jonathan Majer, a professorof environmental biology. Yet the surveys are perfectly suited to climates throughout Asia, he says, because ants are so common throughout the region. As Majer puts it: "That\'s the great thing about ants. "Ant surveys are so highly-regarded as ecological indicators that governments worldwide accept their results when assessing the environmental impact of mining and tree harvesting. Yet in other businesses, such as farming and property development, ant surveys aren\'t used widely.Why not? Because many companies can\'t afford the expense orthe laboratory time needed to sift results fora comprehensive survey. The cost stems, also, from the scarcity of ant specialists. _____.【单选题】

A.This allowed scientists to gauge the pace and progress of the ecological recovery.

B.Yet in other businesses, such as farming and property development, ant surveys aren\'t used widely.

C.Employing those people are expensive.

D.They do this by sorting the ants, counting their numbers and comparing the results with those of earlier surveys.

E.The evolution of ant species may have a strong impact on our ecosystem.

F.Others will die out forlack of food.

正确答案:C

答案解析:本题的答案很自然是C,因为scarcity,当然就贵了。此外those指的是前一句的 specialists,进一步证明选C是正确的。

4、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun ____ in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.fire

B.attacks

C.violence

D.rights

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,根据文章句意,此处是指“持枪权利”,gun rights,所以最佳答案是D。

5、Houses of the FutureWhat will houses be like after thirty years? No one really knows, but architects are trying to predict. ____Future houses will have to be flexible. some of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that after 30 years we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this: "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal and each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily. You won\'t have to paint them and you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colortoday, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:D

答案解析:本题的难度较大。需要认真阅读文章,特别是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了没有人会知道30年后房子是什么样子,但建筑家们正在努力地预测。开头第一句用的是疑问句,下文的第一句就谈到未来的房子要十分灵活,用的是陈述句,可以推测此处很可能继续对未来房屋进行发问来展开文章的叙述,回来看选项,可以先排除A,B,C,F项,把D,E代人文章里,可以发现,D更能符合上下文语境和逻辑,是最佳答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!