职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《卫生类》模拟试题0912
帮考网校2025-09-12 17:50
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、TV Games Shows One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best sellers" list with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything oranyone well known overnight. This is the principle behind "quiz" or"game" shows, which put ordinary people on TV to play a game forthe prize and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars just forfun. But all of this money can create problems. Forinstance, in the 1950s, quiz shows were very popular in the U. S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show\'s producers, who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn\'t like the person who won the game, they turned the show off. Based on his story, a movie under the title " Quiz Show" is on 40 years later. Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren\'t taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, orthat try to cause newly-married couples to fight on TV, orthat punish losers by humiliating them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions. TV can make a beggar world-famous overnight. 【单选题】

A. Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:答案查找的线索词:world-famous overnight(一夜成名)或beggar(乞丐)。从第一段开始查找,不难在第一段的最后一句中找到含有world-famous overnight的相关句,于是对照原句和问题句,原句说电视可让anything(一切)和anyone(一切人)一夜成名,所以当然包括beggar,这句话正确。

2、I?enjoyed?the?play?which?had?a?clever?plot?and?funny?dialogues.【单选题】

A.long

B.boring

C.original

D.humorous

正确答案:D

答案解析:题干大意:我喜欢这出有巧妙情节和风趣对话的戏。funny意为“有趣的”,如:a?funny?story(有趣的故事)。long意为“长的”,如:long?hair(长发)。boring意为“枯燥的”,如:a?boring?person(无聊的人)。original意为“最初的”,如:Stick?to?the?original?plan.(坚持原计划。)humorous意为“幽默的”,最符合题意,如:The?film?is?humorous?and?moving.(这部电影既风趣又动人。)

3、Intellectual DisabilityPeople with intellectual disability form one of the largest single disability groups in a community. Intellectual disability refers to a general slowness to learn and function within society, and the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests. An individual\'s level of performance, as assessed, can change with time and circumstances. With skilled training and opportunity fordevelopment, people with intellectual disability have much greater potential foracquiring skills and forparticipation in community life than previously had been thought possible.In many western societies, five categories of intellectual disability have traditionally been used in orcerto indicate the perceived degree of difficulty an individual has with learning. All five may occur in either children, adolescent oradult, and show as mild, moderate, severe, profound ormultiple intellectual disability.Forthe majority of intellectual disabilities, there is no identifiable cause but there are some causes that are well documented. They include: brain damage at birth due to lack of oxygen—prolonged laborduring childbirth; brain damage before birth due to factors such as rubella (风疹), drug ordiet-related problems; damage after birth due to illnesses such as encephalitis(脑膜炎) oraccident; hereditary defects in the genes; abnormal chromosome count resulting in, forexample, Down Syndrome(唐氏综合症).Like everyone else, people with an intellectual disability need a rewarding job, a satisfying place to live and a good social life. But they may need extra support to achieve these things. Good support services are based on the principle of normalization—which means enabling people to be part of the community like everyone else,With the introduction of the intellectually disabled into communities, there is a need to promote awareness of communication. Although many people may have little experience in talking with an intellectually disabled person, there are common guidelines that can simplify the interaction. Firstly, it is useful to remember that people with disabilities have feelings. Speaking in the same friendly manner as you would to anyone else is also recommended. Being prepared to wait a little longer forreplies during a conversation with an intellectually disabled person would undoubtedly benefit the exchange.The causes forintellectual disability can be brain damages before birth due to____.【单选题】

A.assess the degree of difficulty an individual has with learning

B.illnesses such as encephalitis oraccident

C.they also have feelings

D.an assessment of a person\'s performance in a variety of tests

E.factors such as rubella, drug ordiet-related problems

F.benefit the exchange

正确答案:E

答案解析:根据题干线索词cause和brain damages定位原文至第三段第二句“They include … brain damage before birth due to factors such as rubella, drug ordietrelated problem”,句中的they即指前文提到的the causes forintellectual disability。由此推断,句中画线部分即为所需添加成分。E选项属于原文复现,故为正确答案。

4、Why can\'t you stop your eternal complaining?【单选题】

A.long

B.everlasting

C.temporary

D.boring

正确答案:B

答案解析:你为什么不能停止无休无止的牢骚?本题难度不大,考察的是单词的基础含义,干扰项干扰不强,其他选项和答案意义差异较大,eternal指“永久的”,和everlasting“永久的,无休止的”是同义词,最佳答案是B。

5、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齿的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病学) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (龋洞) and gingivitis (龈炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙医) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.The low - income children are very grateful to the dentists.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文,吃透原文句意。主要答案依据在文章第五段:…agroupof more than 120 dentists volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year,谈到志愿者每年给几千个低收入家庭的孩子治疗牙病,但没有提到孩子感激志愿者的问题,因此本题未提及,答案是C。

6、The?company?has?the?right?to?end?his?employment?at?any?time.【单选题】

A.offer

B.stop

C.provide

D.continue

正确答案:B

答案解析:题干大意:公司有权随时解雇他。句中end意为“结束,终止”。四个选项中,stop意为“停止”,与end意义相近。offer意为“提供、提议”,如:We?would?appreciate?it?if?you?could?offer?us?any?help.(如果您能为我们提供帮助的话我们将很感激。)provide意为“提供,准备”;continue意为“继续”。

7、The Process of AgeingAt the age of twelve years, the human body is at its most vigorous. It has yet to reach its full size and strength, and its owner his orher full intelligence; but at this age the likelihood of death is the least. Earlier, we were infants and young children, and consequently more vulnerable; later, we shall undergo a progressive loss of our vigorresistance which, though imperceptible (察觉不出的) at first, will finally become so steep that we can live no longer, however well we look after ourselves, and however well society, and our doctors, look after us This decline in vigorwith the passing of time is called ageing. If we escape wars, accidents and diseases, we shall eventually "die of old age", ____. Some of us will die sooner, a few will live longer. But there is a virtual limiton how long we can hope to remain alive, however lucky and robust we are.Normal people tend to forget this process until they are reminded of it. We are so familiar with the fact that man ages, that people have foryears assumed that the process of losing vigorwith time was something self-evident, like the cooling of a hot kettle orthe wearing-out of a pair of shoes. "They have also assumed that all animals, and probably other organisms such as trees, oreven the universe itself, must in the nature of things "wear out". Most animals we commonly observe do in fact age as we do; and mechanical systems like a wound watch, orthe sun, do in fact run out of energy. But these are not analogous to what happens when man ages. A run-down watch is still a watch and can be rewound. and old watch, by contrast, becomes so worn and unreliable that it eventually is not worth mending. But a watch could never repair itself it does not consist of living parts, only of metal, which wears away by friction (摩擦). We could, at one time tune, repair ourselves well enough, at least to overcome all but the most instantly fatal illnesses and accidents. Between twelve and eighty years we gradually lose this power.an illness which at twelve would knock us over, at eighty can knock us out, and into our grave. If we could stay as vigorous as we are at twelve, it would take about 700 years forhalf of us to die, and another 700 of the survivors to be reduced by half again.【单选题】

A. Some old people are oppressed by the fear of death

B. an illness which at twelve would knock us over, at eighty can knock us out, and into our grave

C. and mechanical systems like a wound watch, orthe sun, do in fact run out of energy

D.This decline in vigorwith the passing of time is called ageing

E.and old watch, by contrast, becomes so worn and unreliable that it eventually is not worth mending

F.and this happens at a rate which differs little from person to person

正确答案:F

答案解析:空白处的前一句说,如果能逃脱战争、事故和疾病,最终我们都会死于衰老。空白处的后一句说,有的人死得早些,有的人活得比较长。六个选项中只有F能够同时与上下两句连接。所选句中的this指前一句中的die of old age。

8、Some students lose marks in their examinations simply because they don\'t read questions carefully.【单选题】

A.easily

B.quickly

C.just

D.frequently

正确答案:A

答案解析:simply和easily都可以表示“容易地、毫不费力地”;quickly:快速地;frequently:经常地、频繁地,强调频率高;just:仅仅、只不过。

9、Human Heart Can Make New CellsSolving a longstanding (为时甚久的) mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac(心脏的 ) cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path forthe treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say."We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes (心肌细胞), are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professorof stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with orif they could be renewed," he said.The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20 - year - old, about I percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover (更替) rate decreases with age to only 0.45 percent by age 75."If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals (药物) that promote this process to stimulate regeneration after, forexample, a heart attack," Frisen said.That could lead to treatment that helps restore damaged hearts."A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co - authorDr. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.With this finding, scientists are "opening the doorto potential therapies (疗法) to having ourselves heal ourselves." Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.Chronic heart failure is attributed to ______.【单选题】

A.the dying heart cells

B.the effect of pharmaceuticals

C.the weight of the patient

D.the life span of a person

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显。带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第七段最后一句,谈到慢性心脏衰竭是由心肌细胞的死亡引起的,回来看选项,A项和原文句意相符,是答案。

10、Nurse ! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orso far on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon, it was actively discouraged. Staff worried that the children were upsetwhen their parents left, and so there was a blanket ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse! I want my mummy" published in 1974 , changed the face of paediatric nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital. ""The idea was that if mum came to visit a small child in hospital the child would be upsetand inconsolable forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was eve coming back. ""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit. ""But children were alone and depressed so Hawthorn said parents should be allowed to visit. ""Dr Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her ____ had been seminal. ""Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward. ""As a result of her work, parents and careers are now recognized as partners and are afforded the opportunity to stay with their children whilst they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care. "【单选题】

A.work

B.condition

C.doubt

D.dream

正确答案:A

答案解析:该篇文章的主题就是护士Parmela的工作(work)所产生的重大影响。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!