职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》章节练习题精选0728
帮考网校2025-07-28 15:42
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Citizen ScientistsUnderstanding how nature responds to climate change will require monitoring key life cycle event-flowering, the appearance of leaves, the first frog calls of the spring all around the world. But ecologists can\'t be everywhere so they\'re turning to non-scientists, sometimes called citizen scientists, forhelp. Climate scientists are not present everywhere. Because there are so many places in the world and not enough scientists to observe all of them, they\'re asking foryour help in observing signs of climate change across the world. The citizen scientist movement encourages ordinary people too observe a very specific research interest-birds, trees, flowers budding, etc. and send their observations to a giant database to be observed by professional scientists. This helps a small number of scientists track a large amount of data that they would never be able to gather on their own. Much like citizen journalists helping large publications cover a hyper-local beat, citizen scientists are ready forthe conditions where they live. All that\'s needed to become one is a few minutes each day oreach week to gather data and send it in. Agroupof scientists and educators launched an organization last year called the National Phenology Network. "Phenology" is what scientists call the study of the timing of events in nature. One of the group\'s first efforts relies on scientists and non-scientists alike to collect data about plant flowering and leafing every year. The program, called Project BudBurst, collects life cycle data on a variety of common plants from across the United States. People participating in the project which is open to everyone record their observations on the Project BudBurst website. "People don\'t have to be plant experts, they just have to look around and see what\'s in their neighborhood," says Jennifer Schwartz, an education consultant with the project. "As we collect this data, we\'ll be able to make an estimate of how plants and communities of plants and animals will respond as the climate changes. "What is the final purpose of Project BudBurst?【单选题】

A.To study when plants will have their first buds.

B.To find out the types ofplants in the neighborhood.

C.To collect life cycle data on a variety of common plants from across the United States.

D.To investigate how plants and animals will respond as the climate changes.

正确答案:D

答案解析:问题为final purpose,所以选D,跳过C。

2、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!The first study on 41 elderly people found ______.【单选题】

A.the less - fit participants did arrow tasks faster

B.the fitter participants did arrow tasks faster

C.the less - fit participants gave more accurate answers

D.the fitter participants gave more accurate answers

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章。答案依据在文章第五段。带着题干信息词回到文章定位。第五段第一句谈到,研究者发现身体健康的成年人完成箭头测试的速度更快,回来看选项,很明显,B是近义解释,是答案。

3、The orangutanAmong all the animals, the ape is most like human beings. Both people and apes have the similar brain structure, the similar nerve system, and the similar kind of blood. There are four kinds of apes: the chimpanzee (黑猩猩), the orangutan (猩猩), the gorilla (大猩猩), and the gibbon (长臂猿). They live in the deep forests and warm tropical regions of Africa and of Southeast Asia, including Indonesia. All apes are covered with brown, reddish-brown, orblack hair everywhere on their bodies except their faces, feet, and hands. Their hands each have four fingers and a thumb that helps them grip things the way our thumbs help us. But they also have a thumb on each foot instead of a big toe. Thus they can hold things with their feet also. Having short, weak legs, apes do not walk on the ground very much. However, their arms are very strong. This enables them to swing from branches and travel very quickly from tree to tree. These animals live in small family groups that move from place to place in search of vegetables and fruits. They also eat eggs, small animals, nuts, and insects. When they are tired, they build nests in the trees. But they rarely sleep there formore than a night ortwo. Then they move on to look formore food. There are some differences among the following three kids of apes. The gibbon is never more than three feet high and weight only about fourteen pounds. The gorilla grows to be six feet tall and weight up to 600 pounds. The orangutan is smaller than the gorilla. It stands three to five feet tall and weight up to 200 pounds. Chimpanzees are the smartest of all apes. They can be taught to sit at a table and eat, to dress themselves, and to do things that human children can do. The last paragraph tells us that____. 【单选题】

A.chimpanzees can do better than human children

B.chimpanzees can do many things that human children cannot do

C.human children can do many things that chimpanzees cannot do

D.the intelligence of chimpanzees is similar to that of human children

正确答案:D

答案解析:文章最后一段指出,黑猩猩是所有猿中最聪明的,可以做人类儿童能做的事情,由此推断,黑猩猩的智力与人类儿童的智力相似,故选D。

4、The Book of LifeSo far, scientists have named about 1.6 million living species, and that\'s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.A soon - to - be - started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy - to - use reference guide.To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. and eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird - watchers, forexample, will be able to input which bird they\'ve seen and where. The technology forthis kind of tool has only become available.As the EOL develops, you might find it useful forschool projects. The site will feature special pages forkids who are studying ecosystems (生态系统) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven\'t been reviewed.Another convenient feature of the EOL is that you\'ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age and knowledge. If you wanted to learn about bears fora science class report, forexample, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature and exploration of bears.It now takes years forscientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creatorof the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.The goal of the creation of the EOL is to ______.【单选题】

A.collect enough data to analyze the living species on Earth

B.work out an easy -to - use catalog of every living species on Earth

C.enlarge an existing Web site of the living species on Earth

D.add new information to the existing databases of the living species on Earth

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要读懂句意。带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第二段后面两句:An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single,easy - to - use reference guide.谈到了物种百科网站创建的目的,回来看选项,B项和原文句意相近,是答案。

5、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!After taking exercise fora few weeks, the mice were found to have ______.【单选题】

A.higher blood pressure

B.faster heartbeat

C.more blood flow to the brain

D.better appearance

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,找到答案依据不难。答案依据在文章第三段。带着题干信息词回到文章定位。第三段第二句谈到运动老鼠大脑中的血液流量大于不运动的,回来看选项,很明显,C是近义解释,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!