职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》每日一练0102
帮考网校2025-01-02 17:25
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Breastfeeding Can Cut Cardiovascular RiskBreastfeeding can reduce the risk of a heart attack orstroke later in life and could prevent hundreds of thousands of deaths each year, researchers said on Friday. Babies who are breastfed have fewer childhood infections and allergies and are less prone to obesity. British scientists have now shown that breastfeeding and slow growth in the first weeks and months of life has a protective effect ______ cardiovascular disease. "Diets that promote more rapid growth put babies at risk many years later in terms of raising their blood pressure, raising their cholesterol and increasing their tendency to diabetes and obesity-the four main risk factors forstroke and heart attack." said ProfessorAlan Lucas of the Institute of Child Health in London. "Our evidence suggests that the reason why breast-fed babies do better is because they grow more slowly in the early weeks."Lucas said the effects of breastfeeding on blood pressure and cholesterol later in life are greater than anything adults can do to control the risk factors forcardiovascular disease, other than taking drugs. An estimated 17 million people die of cardiovascular disease, particularly heart attack and strokes, each year, according to the World Health Organization. Lucas and his colleagues compared the health of 216 teenagers who as babies had either been breastfed orgiven different nutritional baby formulas\' They reported their findings in The Lancet medical journal. The teenagers who had been breastfed had a 14 percent lower ratio of bad to good cholesterol and lower concentrations of a protein that is a marker forcardiovascular disease risk. The researchers also found that regardless of the child\'s weight at birth, the faster the infants grew in the early weeks and months of life, the greater was their later risk of heart disease and stroke. The effect was the same forboth boys and girls. "The more human milk you have in the newborn period, the lower your cholesterol level is, the lower your blood pressure is 16 years later, "Lucas said. 【单选题】

A.against

B.towards

C.onto

D.upon

正确答案:A

答案解析:各选项是介词,因此注意搭配结构:effect通常是和介词on搭配,但被选项中没有该介词。再注意搭配结构语意:心血管疾病具有保护性的影响。因此判断A(预防)合适。

2、Animal\'s "Sixth Sense"A tsunami was triggered by an earthquake in the Indian Ocean in December, 2004. It killed tens of thousands of people in Asia and East Africa, Wild animals, however, seem to have escaped that terrible tsunami. This phenomenon adds weight to notions that they possess a "sixth sense" fordisasters, experts said.Sri Lankan Wildlife officials have said the giant waves that killed over 24,000 people along the Indian Ocean island\'s coast clearly missed wild beasts, with no dead animals found."No elephants are dead, not even a dead rabbit. I think animals can sense disaster. They have a sixth sense. They know when things are happening" H. D. Ratnayake, deputy directorof Sri Lanka\'s Wildlife Department, said about one month after the tsunami attack. The waves washed floodwaters up to 2 miles inland at Yala National Park in the ravaged southeast, Sri Lanka\'s biggest wildlife reserve and home to hundreds of wild elephants and several leopards."There has been a lot of scientific evidence about dogs barking orbirds migrating before volcanic eruptions orearthquakes. But it has not been proven," said Matthew van Lierop, an animal behaviorassistant at Johannesburg Zoo. "There have been no specialist studies because you can\'t really test it in a lab orfield setting," he told Reuters. Other authorities concurred with this ______."Wildlife seem to be able to pick up certain phenmenon, especially birds. There are many reports of birds detecting impending disasters," said Clive Walker, who has written several books on African wildlife.Animals certainly rely on the known senses such as smell orhearing to avoid danger such as predators. The notion of an animal "sixth sense" -orsome other mythical power-is an enduring one which the evidence on Sri Lanka\'s ravaged coast is likely to add to. The Romans saw owls as omens of impending disaster and many ancient cultures viewed elephants as sacred animals endowed with special powers orattributes.【单选题】

A.modification

B.detection

C.assessment

D.value

正确答案:C

答案解析:concurred with(同意)支配的宾语应该是view,opinion,judgment这一类词。前面句子说的是某位科学家指出无法验证动物遇见灾难的第六感觉的困难所在,其他专家也同意这一看法,所以选assessment是正确的。

3、The Hurricane1. A hurricane (飓风) is a tropical storm with winds that have reached a constant speed of 74 miles per hour. Hurricane winds blow in a large spiral(螺旋) around a relative calm center known as the "eye". The "eye" is generally 20 to 30 miles wide, and the storm may extend outward 400 miles. As a hurricane nears land, it can bring heavy rains, high winds and storm surges(风暴潮). The storm surges and heavy rains can lead to flooding.2. Hurricanes are given a different label, depending on where they occur. If they begin over the North Atlantic Ocean, the Caribbean Sea, The Gulf of Mexico, orthe Northeast Pacific Ocean, they are called hurricanes. Similar storms that occur in the Northwest Pacific Ocean west of the Internaional Date Line are called typhoons near Australia and in the Indian Ocean, they are referred to as tropical cyclones(龙卷风).3. When a hurricane hits land, it can do great damage through its fierce winds, heavy rains, inland(内陆的) flooding and huge waves crashing on to the shore. During a hurricane, homes, businesses and public buildings may be damaged ordestroyed, roads and bridges can be washed away. A powerful hurricane can kill more people and destroy more property than any other natural disaster. Fishermen are at special risk from hurricanes as they may be at sea when a hurricane arrives and not be able to get to a safe harborif they do not receive adequate warning.4. If a hurricane is comming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately. Go to your safe room. If you do not have one, stay indoors during the hurricane and go to a safer place near the center of your home. Cover yourself with a blanket and be sure to keep away from windows and glass doors, because if the glass breaks it’s really dangerous. Do not be fooled if there is lull(暂停), it could be the eye of the storm—winds will pick up again.Depending on where they occur, hurricanes have ______.【单选题】

A.different labels

B.window and glass doors

C.inland flooding

D.early warning

E.natural disaster

F.a constant speed

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,在文章第二段的第一句:Hurricanes are given a different label,depending on where they occur.回来看选项,A项符合原文句意,是答案。

4、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help _____ danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart.The secret behind the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test results proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red colordisappears. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【单选题】

A.throw

B.prevent

C.create

D.keep

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,考查的是动词的词义辨析,干扰项干扰不大,此处是说,“在未来,红色可以帮助建筑场所阻止危险的发生”,答案是B。

5、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神经科学家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧运动) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韵律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!After taking exercise fora few weeks, the mice were found to have ______.【单选题】

A.higher blood pressure

B.faster heartbeat

C.more blood flow to the brain

D.better appearance

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,找到答案依据不难。答案依据在文章第三段。带着题干信息词回到文章定位。第三段第二句谈到运动老鼠大脑中的血液流量大于不运动的,回来看选项,很明显,C是近义解释,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!