职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《卫生类》模拟试题1021
帮考网校2024-10-21 13:39
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Last winter, she bought a pair of beautiful boots.【单选题】

A.gloves

B.shoes

C.trousers

D.sunglasses

正确答案:B

答案解析:shoes:各种鞋的总称,可以和boots(靴子)互换;glove:手套;trousers:裤子,通常用这个词的复数形式;sunglasses:太阳眼镜、墨镜。

2、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, ____ When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 装货箱 fortransporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) fortransporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了这次活动要像其他欧洲国家学习,按照叙述逻辑,可以推断,此处可能举例说明,回来看选项,可以发现B项合适,把B项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

3、Surprised by a MiracleI had been working in the trauma unit at a local hospital forabout a year. You get used to families thinking that a "coma" patient is moving their hand ordoing something that they were asked to do. "Following commands" is what we call it. Often it\'s "wishful thinking" on the Families\' part. Nurses can easily become callous to it.On this particular night during visiting hours, my patient\'s wife came in. I had taken care of him forseveral nights. I was very familiar with his care and what he was able to do. Actually, he didn\'t do anything. He barely moved at all, even when something would obviously hurt him, such as suctioning.His wife was very short, about 5 feet tall. She had to stand on a stool to lean over him, so that she could see his face and talk to him. She climbed up on the stool. I spoke to her fora few minutes, and then stepped out to tend to my other patient. A few minutes later, she came running out of the room. In an excited voice, she said, "Donna, he\'s moving his hand!"I immediately thought that it was probably her imagination, and that he had not actually done it on purpose. He had been there about a month at the time and had never made any movements on purpose. I asked her what had happened and she said, "I asked him to squeeze my hand and he did!"This led me to another train of questioning. "But, did he let go when you asked him to?" She said yes, that he had done exactly what she asked.I went into the room with her, not really believing that I would see anything different than I had always seen. But I decided that it would be better to pacify her than to make her think I didn\'t believe her orthat she was somehow mistaken.She asked him to squeeze her hand, which he did. I said, "Well, ask him to let go. " He continued to squeeze fora moment, so that when he finally did let go, I really still didn\'t believe that he had done it on purpose. So, I said, "Ask him to hold up one finger. " He did as asked.Well, hmm, this was starting to get my attention. I looked at him, his face still somewhat swollen and his eyes still closed. "Stick out your tongue!" I said. He did it. I almost fell on the floor. It was the first time I had ever seen anyone "wake up. "How did the authorfeel upon first hearing what the excited wife said?【单选题】

A.She was amused.

B.She was doubtful.

C.She was scared.

D.She was shocked.

正确答案:B

答案解析:短文的第三段的头一句话表明,作者开始基本上不相信病人家属所说的话。

4、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Obesity and alcohol consumption may also lead to some other diseases.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,关键在吃透句意。答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据在文章最后一段这一句:The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity and alcohol consumption.谈到乳腺癌确诊率上升和肥胖、过度饮酒有关,但并没有提及肥胖和过量饮酒是否会引发其他疾病,因此本题未提及,答案是C。

5、The chemical is lethal to rats but safe to cattle.【单选题】

A.toxic

B.harmful

C.deadly

D.contagious

正确答案:C

答案解析:lethal:致命的,与deadly(致命的)是同义词;toxic:有毒的;harmful:有害的;contagious:传染的。

6、SemcoAt 21, Ricardo Semler became boss of his father-s business in Brazil, Semco, which sold parts forships. Semler Juniorworked like a madman, from 7:30 am. , until midnight every day. One afternoon, while touring a factory in New York, he collapsed. The doctorwho treated him said, "There\'s nothing wrong with you. But if you continue like this, you\'ll find a new home in our hospital." Semler got the message. He changed the way he worked. In fact, he changed the way his employees worked too.He let his workers take more responsibility so that they would be the ones worrying when things went wrong. He allowed them to settheir own salaries, and he cut all the jobs he thought were unnecessary, like receptionists and secretaries. This saved money and brought more equality to the company. "Everyone at Semco, even top managers, meets guests in reception, does the photocopying, sends faxes, types letters and dials the phone."He completely reorganized the office, instead of walls, they have plants at Semco, so bosses can\'t shut themselves away from everyone else. ____ As foruniforms, some people wear suits and others wear T - shirts.Semler says, "We have a sales manager named Rubin Agater who sits there reading the newspaper hour after hour. He doesn\'t even pretend to be busy. But when a Semco pump an the other side of the world fails and millions of gallons of oil are about to spill into the sea, Rubin springs into action.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them. That\'s when he earns his salary. No one cares if he doesn\'t look busy the rest of the time."Semco has flexible working hours, the employees decide when they need to arrive at work, The employees also evaluate their bosses twice a year. Also, Semco lets its workers use the company\'s machines fortheir own projects, and makes them take holidays forat least thirty days a year.It sounds perfect, but does it work? The answer is in the numbers. In the last six years, Semco\'s revenues have gone from $ 35 million to $ 212 million. The company has grown from eight hundred employees to 3,000, Why?Semler says it\'s because of "peer pressure". Peer pressure makes everyone work hard foreveryone else. doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue. In other words, Ricardo Semler treats his workers like adults and expects them to act like adults, and they do. 【单选题】

A.Also, Semco lets its workers use the company\'s machines fortheir own projects, and makes them take holidays forat least thirty days a year.

B.Most managers spend their time making it difficult forworkers to work.

C.This saved money and brought more equality to the company.

D.and the workers are free to decorate their workspace as they want.

E.He knows everything there is to know about our pumps and how to fix them.

F.If someone isn\'t doing his job well, the other workers will not allow the situation to continue.

正确答案:D

答案解析:本题难度也较大,需要认真阅读文章,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了新老板重新布置了办公室,下文转到谈论工作制服,可以推断,本题会接着办公室工作环境谈,回来找选项,D谈到了员工办公室,把D代入原文中,符合上下文逻辑,是答案。

7、Last week, I called on my teacher. 【单选题】

A.telephoned

B.rang

C.visited

D.saw

正确答案:C

答案解析:callon和visit意思相同,表示“拜访”;telephone:打电话;ring也有“打电话”的意思,或者是“鸣、按铃”的意思;see:看见。

8、 More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing 1 Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences. 2 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying asleep, as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night. People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep arid feeling refreshed after a night\'s sleep than 8-hour sleepers. 3 These findings, which Dr. Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine, demonstrate that people who want to get a good night\'s rest may not need to setaside more than 8 hours a night. He added that "it might be a good idea" forpeople who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed, but cautioned that more research is needed to confirm this. 4 Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep, forinstance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more. 5 Forthe current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep questionnaires, in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems. Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall hack to sleep, and having fatigue interfere with day-to-day functioning. 6 Kripke found that people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 8 hours. In an interview, Kripke noted that long sleepers may struggle to get rest at night simply because they spend too much time in bed. As evidence, he added that one way to help insomnia is to spend less time in bad. "It stands to reason that if a person spends too long a time in bed, then they\'ll spend a higher percentage of time awake," he said. Paragraph 5____ 【单选题】

A. Kripke\'s Research Tool

B.Dangers of Habitual Shortages of Sleep

C. Criticism on Kripke\'s Report

D.A Way of Overcoming Insomnia

E.Sleep Problems of Long and Shoat Sleepers

F.Classification of Sleep Problems

正确答案:A

答案解析:第五段介绍了Kripke的调查工具(tool),用的是有关睡眠的问卷,问卷包括两大内容:睡眠时间及睡眠困扰问题。

9、A Tale of Scottish Rural LifeLewis Grassic Gibbon\'s SunsetSong (1932) was voted "the best Scottish novel of all time" by Scottish\'s reading public in 2005. Once considered shocking forits frank description of aspects of the lives of Scotland\'s poorrural farmers, it has been adapted forstage, film, TV and radio in recent decades.The novel is seton the fictional estate of Kinraddie, in the farming country of the Scottish northwest in the years up to and beyond World War I. At its heart is the story of Chris, who is both part of the community and a little outside it.Grassic Gibbon gives us the most detailed and intimate account of the life of his heroine. We watch her grow through a childhood dominated by her cruel but hard-working father; experience tragedy (her mother\'s suicide and murder of her twin children); and learn about her feelings as she grows into woman. We see her marry, lose her husband, then marry again. Chris has seemed so convincing a figure to some female readers that they cannot believe that she is the creation of a man.But it would be misleading to suggest that this book is just about Chris. It is truly a novel of a place and its people. Its opening section tells of Kinraddie\'s long history, in a language that imitates the place\'s changing patterns of speech and writing.The story itself is amazingly full of characters and incidents. It is told from Chris\' point of view but also from that of the gossiping community, a community where everybody knows everybody else\'s business and nothing is ever forgotten.SunsetSong has a social theme too. It is concerned with what Grassic Gibbon perceives as the destruction of traditional Scottish rural life first by modernization and then by World War I. Gibbon tried hard to show how certain characters resist the war. Despite this, the war takes the young men away, a number of them to their deaths. In particular, it takes away Chris\' husband, Ewan Tavendale. The war finally kills Ewan, but not in the way his widow is told In fact, the Germans aren\'t responsible forhis death, but his own side. He is shot because he is said to have run away from a battle.If the novel is about the end of one way of life it also looks ahead, it is a "SunsetSong" but is concerned too with the new Kinraddie, indeed of the new European world Grassic Gibbon went on to publish two other novels about the place that continue its story.What is the opening section of the novel mainly concerned with?【单选题】

A.The climate of Kinraddie.

B.The history of Kinraddie.

C.The geography of Kinraddie.

D.The language spoken in Kinraddie.

正确答案:B

答案解析:A: Kinraddie的气候;B: Kinraddie的历史;C: Kinraddie的地理;D: Kinraddie说的语言。看看下面这句话:Its opening section tells of Kinraddie\'s long history,in a language that imitates the place\'s changing patterns of speech and writing. 小说的开头部分讲述了Kinraddie的悠久历史,讲述时模仿了该地方变化着的口语和书面语的表达方式。可以看出B是对的。

10、Smart Window Windows not only let light in to cut down an electricity use forlighting, but the light coming through the window also provides heat. However, windows are not something people typically associate with being a cutting edge technology. Researchers are now working on new technologies that enable a window to quickly change from clear to dark and anywhere in between with a flip of a switch. "It took us a long time to figure out what a window really is," says Claes Granqvist. He\'s a professorof solid-state physics at Uppsala University in Sweden. "It\'s contact with the outside world. You have to have visual contact with the surrounding world to feel well. " So, windows and natural light are important forimproving the way people feel when they\'re stuck indoors. Yet, windows are the weak link in a building when it comes to energy and temperature control. In the winter, cold air leaks in. When it\'s hot and sunny, sunlight streams in. All of this sunlight carries lots of heat and energy. and all of this extra heat forces people to turn on their air conditioners. Producing blasts of cold air, which can feel so refreshing, actually suck up enormous amounts of electricity in buildings around the world. Windows have been a majorfocus of energy research fora long time. Over the years, scientists have come up with a variety of strategies forcoating, glazing, and layering windows to make them more energy efficient. Smart windows go a step further. They use chromogenic technologies which involve changes of color. Electrochromic windows use electricity to change color. Forexample, a sheet of glass coated with thin layers of chemical compound such as tungsten oxide works a bit like a battery. Tungsten oxide is clear when an electric charge is applied and dark when the charge is removed, that is, when the amount of voltage is decreased, the window darkens until it\'s completely dark after all electricity is taken away. So applying a voltage determines whether the window looks clear ordark. One important feature that makes a smart window so smart is that it has a sort of "memory. " All it takes is a small jolt of voltage to turn the window from one state to the other. Then, it stays that way. Transitions take anywhere from 10 seconds to a few minutes, depending on the size of the window. The development of smart windows could mean that massive air conditioning systems may no longer need. "In the future," Granqvist says, "our buildings may look different. What will be the benefit if the research on smart windows turns out to be successful, according to the last paragraph? 【单选题】

A.The buildings will look different.

B.Windows can be as large as you want.

C.We may not need air conditioners any more.

D.They are less expensive than traditional windows.

正确答案:C

答案解析:被选项中出现了大量的修饰词,段落最后一段的倒数第2句是直接答案相关句,根据该句内容判断C是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!