职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《理工类》模拟试题0226
帮考网校2024-02-26 16:05
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Orlando and German have been ______.【单选题】

A.to Mexico together

B.deaf since they were born

C.to different high schools

D.friends since they were very young

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,本题针对文章开头第一句出题,找到答案依据很容易。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章开头第一句,这一句谈到,Orlando和German从上幼儿园时就是好朋友,回来看选项,很明显,D项是近义解释,是答案。

2、Storms Sink ShipsRescuers have found the bodies of over 130 people killed in two ferry disasters in Bangladesh. The accidents happened during a storm that hit the country on April 21. Hundreds more are missing orfeared dead. The two ferries sank in different rivers near the capital city of Dhakfi as strong winds and rain hit the South Asian country. The government has since banned all ferries and other boats from traveling at night during the April-May stormy season. One of the ferries, MV Mitali, was carrying far more people than it was supposed to. About 400 passengers fitted into a space made forjust 300, police said. The second ferry carried about 100 passengers. "The number of deaths is certain to rise." said an official in charge of the rescue work. "No one really knows how many people were on board the ferry orhow many of them survived. Ferries in Bangladesh don\'t always keep passenger lists, making it difficult to determine the exact number of people on board. Besides the ferry accidents, at least 40 people were killed and 400 injured by lightning strikes, falling houses and trees and the sinking of small boats. Storms are common this time of year in Bangladesh, as are boating accidents. Ferry disasters take away hundreds of lives every year in a nation of 130 million people. Officials blame these river accidents on a lack of safety measures too many passengers in boats and not enough checks on weather conditions. Ferries are a common means of transport in Bangladesh. It is a country covered by about 230 rivers. Some 20,000 ferries use the nation\'s Waterways every year. and many of them are dangerously overcrowded. Since 1977, more than 3,000 people have died in some 260 boating accidents.Which of the following statements is NOT true ofthe two ferry disasters?【单选题】

A.They were overcrowded.

B.They sank on April 21.

C.The exact number of deaths could be easily determined.

D.They sank somewhere near Dhaka.

正确答案:C

答案解析:第5段有这样一句话:“没有人真正知道当时有多少人在船上,也不知道有多少人还活着”,第6段说“孟加拉国的渡船不是总能留下乘客的名单,这使得确认船上确切的人数很困难”。

3、Shopping at Second - hand Clothing StoresWhen 33 year old Pete Barth was in college, shopping at second hand clothing stores was just something he did- "like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping forclothes at thrift shops."Even new clothes are fairly disposable (用后即丢掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons forshopping forsecond - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop fora crazy - looking shirt. and some shop as a mean conserving energy and helping the environment.Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世军) thrift shop, said that, forher, shopping at thrift shops is a way to help the environment."When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said. "Also, why pay 30 dollars fora new coat when you can get another one fora lot less?"Akins said that the SA has shops all over the US- "some as big as department stores. All of the clothes are donated (捐赠), and when they have a surplus (盈余), they\'ll have" stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes foronly 5 or10 dollars.Julia Slocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness."I\'d say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works fora pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent that waste from going to landfills (垃圾填埋场). They give clothing a second life, provide cheaper clothing forthose who can\'t afford to buy new ones and generate (创造) income forcharities. They also provide a way forthe wealthy and middle classes to shed (摆脱) the guilt fortheir level of consumption.Thrift shops can do everything EXCEPT ______. 【单选题】

A.give clothing a second life

B.generate income forcharities

C.provide cheaper clothes forthe poor

D.stop rich people from wasting money

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章最后一段。最后一段谈到,旧货店给了服装二次生命,给那些买不起新衣服的人提供便宜衣服,还把一些收入捐给慈善机构,但没有提到阻止富人浪费钱,所以答案是D。

4、Stress Lessen CourseDoreen Sykora is now a juniorat McGill University. She had a difficult time when she first began college. She said, "I was always well prepared formy examinations. But I would go in to class to take the exam, and I would fall apart. I could not answer the questions correctly-even though I knew the answers! I would just blank out because of nervousness and fear". Histoshi Sakamoto, an anthropology student at Temple University in Tokyo reports similar experiences. These two young students were experiencing something called test anxiety. Because when a student worries and is stressed about a test, his orher mind does not work as well as it usually does. The student cannot write orthink clearly because of the severe tension and nervousness. Now there are special university courses to help students. In these courses, advisors and psychologists try to help students by teaching them to manage test anxiety. Such a course helps students learn to live with stress and not fail because of it. First students take a practice test to measure their worry level. If the tests show that their stress level is high, the students can take a short course to manage the fear. These courses teach students how to relax their bodies. They get training to become calm in very tense situations. By controlling their nervousness, they can let their minds work more easily. Learned information then comes out without difficulty on a test. Doreen Sykora saw immediate results after taking such a course. She now has enthusiasm about the relaxation methods. "Mostly, what I do is imagine myself in a very calm place. Then I imagine myself picking up a pencil. I move slowly and carefully. I breathe easily and let all the tension out. With each breath, more worry leaves me. It really works too. My grades have improved greatly! I\'m really doing well at McGill now. This relaxation method works not only on examinations, but it has improved the rest of my life as well". ForHistoshi in Tokyo, the results were much the same. He is enjoying school a lot more and learning more. What\'s the meaning of "blank out" in Paragraph one?【单选题】

A.To be like a blanket.

B.To be sure of an answer.

C.To be relaxed.

D.To be unable to think clearly.

正确答案:D

答案解析:根据前后句,即使知道答案也不能正确回答问题,由于紧张和恐惧就会blank out,因此它的意思一定是不能够清楚地思考。因此选D。

5、Science Fiction1 Amongst the most popular books being written today are those that are usually classified asscience fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people. Furthermore, some of the most successful films of recent years have been based on science fiction stories. 2 It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but its ancestors can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some forms of ideal society, a theme that is still often found in modern stories. 3 Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verve and H. G Wells, to mention just two well known authors, have been translated into many languages. 4 Modern science fiction writers don\'t write about men from Mars orspace adventure stories. They are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; orin imagining future worlds that are a reflection of the world that we live in now. Because of this their writing has obvious political undertones (涵义). 5 In an age where science fact frequently overtakes (超过) science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology. Paragraph 4____【单选题】

A.A Fairly New Development

B.Classics of Science Fiction

C.Difficulty in Keeping ahead of Scientific Advances

D.Origins of Science Fiction

E.Themes of Modern Science Fiction

F.SuccessfulFilms

正确答案:E

答案解析:第4段的起始句说现代科幻小说家们的兴趣不在火星和太空,这其实只是后面句群的铺垫,是为了引起读者对后文的关注,接下来的句子才说出他们真正的兴趣所在。当作家把他们感兴趣的东西写进小说中时,这些也就构成了现代科幻小说的主题,故选E。

6、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully _____ down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.burnt

B.blown

C.cut

D.cooled

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,考查词义辨析,但干扰项干扰不大。可以先看选项得到信息提示。根据上下文逻辑,文章此处是说“……成功将一种气体制冷,使其温度达到……”,答案是D。

7、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.When an organism dies, the C -14 in it begins to decay.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,但答案依据比较明显。带着题干信息词回文章定位,文章最后一段第三句:Once an organism dies it stops taking in carbon in any form,and the C - 14 already present begins to decay谈到一旦有机体死亡,就停止吸收任何形式的碳,现有的碳14也会逐渐衰变,题干是其近义解释,所以正确,答案是A。

8、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve celebrations. Also common are days in honorof love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, often to mark important events in its history. Schools, banks and government offices all close on days like these. Some of the days people celebrate, however, are less serious. A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, forexample. No one knows when orwhy it began. Today it is celebrated in many countries—France, England and Australia, among others. On this day, people play practical jokes. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh. The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange too. On this day, it is traditional forboys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part, they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city ortown. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world-s biggest food fight. Fortwo hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. _____There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea fora new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 29. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【单选题】

A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.

B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.

C.That is supposed to be Toothache Day.

D.Then begins the world-s biggest food fight.

E.Some people have fun imagining new holidays.

F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,文章此处讨论的是爱尔兰一个奇怪的节日,山羊节,回来看选项,只有A符合上下文逻辑,是答案。

9、Why Would They Falsely Confess?Why on earth would an innocent person falsely confess to committing a crime? To most people, it just doesn\'t seem logical. But it is logical, say experts, if you understand what can happen in a police interrogation room.Under the right conditions, people\'s minds are susceptible to influence, and the pressure put on suspects during police grilling is enormous. "It\'s a little like somebody\'s working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professorat the University of California at Berkeley. "The pressure is important to understand, because otherwise it\'s impossible to understand why someone would say he did something he didn\'t do. The answer is: to put an end to an uncomfortable situation that will continue until he does confess."Developmental psychologist Allison Redlich recently conducted a laboratory study to determine how likely people are to confess to things they didn\'t do. In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems. The researchers then intentionally crashed the computers and accused the participants of hitting the "alt" key to see if they would sign a statement falsely taking responsibility.Redlich\'s findings clearly demonstrate how easy it can be to get people to falsely confess: 59 percent of the young adults in the experiment immediately confessed. ______ Of the 15-to 16-year-olds, 72 percent signed confessions, as did 78 percent of the 12-to 13-year-olds."There\'s no question that young people are more at risk," says Saul Kassin, a psychology professorat Williams College, who has done similar studies with similar results, "But adults are highly vulnerable too."Both Kassin and Redlich note that the entire "interrogation" in their experiments consisted of a simple accusation-not hours of aggressive questioning-and still, most participants falsely confessed.Because of the stress of a police interrogation, they conclude, suspects can become convinced that falsely confessing is the easiest way out of a bad situation. "In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."【单选题】

A.In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems.

B."In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."

C."It\'s a little like somebody\'s working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professorat the University of California at Berkeley.

D."But adults are highly vulnerable too."

E.How could an innocent person admit to doing something he didn\'t do?

F.Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession.

正确答案:F

答案解析:分析空缺处前后的句子,得知年龄越小越容易错误地妥协。

10、In a bullfight, it is movement, not the color, of subjects that arouses the bull. 【单选题】

A.confuses

B.excites

C.scares

D.diverts

正确答案:B

答案解析:arouse:引起、鼓励,和excite(刺激、使兴奋、使激动)意思相近;confuse:使……疑惑、使……困惑不解、使……糊涂;scare:惊吓、使……害怕、威吓;divert:转移、转向。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!