职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《卫生类》每日一练1024
帮考网校2023-10-24 15:02
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、 More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing 1 Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences. 2 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying asleep, as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night. People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep arid feeling refreshed after a night\'s sleep than 8-hour sleepers. 3 These findings, which Dr. Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine, demonstrate that people who want to get a good night\'s rest may not need to setaside more than 8 hours a night. He added that "it might be a good idea" forpeople who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed, but cautioned that more research is needed to confirm this. 4 Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep, forinstance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more. 5 Forthe current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep questionnaires, in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems. Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall hack to sleep, and having fatigue interfere with day-to-day functioning. 6 Kripke found that people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 8 hours. In an interview, Kripke noted that long sleepers may struggle to get rest at night simply because they spend too much time in bed. As evidence, he added that one way to help insomnia is to spend less time in bad. "It stands to reason that if a person spends too long a time in bed, then they\'ll spend a higher percentage of time awake," he said. Paragraph 2____ 【单选题】

A. Kripke\'s Research Tool

B.Dangers of Habitual Shortages of Sleep

C. Criticism on Kripke\'s Report

D.A Way of Overcoming Insomnia

E.Sleep Problems of Long and Shoat Sleepers

F.Classification of Sleep Problems

正确答案:E

答案解析:第二段列举了睡眠时间多于或少于8小时而带来的多种sleep problems.

2、Human Heart Can Make New CellsSolving a longstanding (为时甚久的) mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac(心脏的 ) cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path forthe treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say."We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes (心肌细胞), are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professorof stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with orif they could be renewed," he said.The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20 - year - old, about I percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover (更替) rate decreases with age to only 0.45 percent by age 75."If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals (药物) that promote this process to stimulate regeneration after, forexample, a heart attack," Frisen said.That could lead to treatment that helps restore damaged hearts."A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co - authorDr. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.With this finding, scientists are "opening the doorto potential therapies (疗法) to having ourselves heal ourselves." Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.The human heart stops producing cardiac cells ______.【单选题】

A.when a person becomes old

B.as soon as a person gets sick

C.immediately after a person is born

D.once a person dies

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意,答案依据是文章第一段,谈到科学家发现人一生中心脏都会不停地制造新的心肌细胞,尽管新细胞产生的速度随年龄增长而放慢,换句话说,只有人死了,心脏才会停止制造心肌细胞,回来看选项,D项和原文句意相符,是答案。

3、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 2 ______【单选题】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:E

答案解析:本题有一定难度,需要认真寻找段落主旨句,段落主旨句是本段的第三句,谈到科学家在研究包括老龄化和环境毒素在内的多种原因,回来看选项,E项Possible Causes of the Disease,导致帕金森病的可能原因,简单概括了本段主要意思,是答案。

4、Online Cancer Chat with a Safety NetCancer Research UK has launched an online chat forum forcancer patients to swap (变换) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" orscientifically unsound information.Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.and Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support forthe new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. and with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments fordifferent types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.Forthose who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity\'s team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients\' concerns on the phone.Which is true of the messages posted on Cancer Chat? ______【单选题】

A.They are available to all visitors.

B.Their writers get paid forthem.

C.They are only about cancer treatments.

D.Their writers don\'t have to register.

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要认真吃透原文句意,找出判断依据。主要答案依据在文章第四段第一句,谈到任何人都可以上该论坛的网站浏览消息,但如果有人要发布信息,必须先注册,回来看选项,A项和原文句意相符,是答案。

5、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.You\'ll find it hard to move the way you want to ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed orblank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第一段最后一句,Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.谈到如果你没有足够多的多巴胺,行动就会变得困难,答案是A。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!