职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《综合类》模拟试题1006
帮考网校2023-10-06 13:10
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、I\'d very much like to know what your aim in life is.【单选题】

A.thought

B.idea

C.goal

D.plan

正确答案:C

答案解析:我很想知道你的人生目标是什么。本题有一定难度,虽然选项都是常用词汇,但干扰项干扰较大。aim和goal都有“目标”的意思,是近义词,A项指“思想”,B项指“想法”,D项指“计划”,最佳答案是C。

2、The Beginning of American LiteratureAmerican has always been a land of beginnings. After Europeans "discovered" America in the fifteenth century, the mysterious New World became formany people a genuine hope of a new life, an escape from poverty and persecution, a chance to start again. We can say that, as nation, America begins with that hope. When, however, does American literature begin?American literature begins with American experiences. Long before the first colonists arrived, before Christopher Columbus, before the Northmen who "found" America about the year 1,000, Native Americans lived here. Each tribe\'s literature was tightly woven into the fabric of daily life and reflected the unmistakably American experience of lining with the land. Another kind of experience, one filled with fear and excitement, found its expression in the reports that Columbus and other explorers sent home in Spain, French and English. In addition, the journals of the people who lived and died in the New England wilderness tell unforgettable tales of hard and sometimes heartbreaking experiences of those early years.Experience, then, is the key to early American literature. The New World provided a great variety of experiences, and these experiences demanded a wide variety of expressions by an even wider variety of early American writers. These writers included John Smith, who spent only two-and-a-half years on the American continent. They included Jonathan Edwards and William Byrd, who thought of themselves as British subjects, never suspecting a revolution that would create a United States of America with a literature of its own. American Indians, explorers, Puritan ministers, frontier wives, plantation owner-they are all the creators of the first American literature.The main purpose of the last paragraph is to tell the readers that .【单选题】

A.in the early days most American writers were from Great Britain

B.people with rich life experiences became writers

C.there were many writers in the early days of American history

D.early-day experience provided the foundation forAmerican literature

正确答案:D

答案解析:这一段的第1句是本段的主题句,而D则是该主题句的释义。

3、Making Yourself a Good RecordIf you are an American and you think you might need to borrow money someday, the best thing to do is to start early.That\'s because just as many employers want to hire only people with experience, banks and other creditors are usually reluctant to lend to those without a proven track record of paying back, on time, the money they have borrowed.But if you need experience just to get a start, how do you get that start in the first place?With a little help from your parents usually, while you are still financially dependent on them. It is easy to get a credit card orstudent loan when you are in college, because banks figure your parents will bail you out if you fail to pay.So just as students take on internships to build up their resumes, one s university time can be a good time to work on another important personal record: the credit reportCredit reports are a summary of one\'s personal credit history, gathered by a credit reporting agency, orCRA.Banks, and companies including hospitals, landlords and insurance companies-regularly report to the three main CRAs in the US on how their customers are doing at paying back the money they ______.Anyone with a "legitimate business need" has the right to orcerindividuals\' reports from the CRAs. Potential creditors usually compile the information in the reports into a credit "score", ranking the level of creditworthiness. Lack of experience in borrowing in addition to a bad record of doing so, can result in a low score.Even if you are not considering taking out a loan forsuch a large purchase as a home orcar, your credit report can be important to getting through life. Landlords often ask forthe reports to judge whether a person can be trusted to pay the rent. Credit checks are necessary forgetting a credit card, even forpurchasing a mobile phone calling plan.People can obtain a copy of their own credit report, usually at a cost of around US$ 8-9. Some consumer organizations recommend doing this once a year to allow one to catch any mistakes that have slipped into the records or, even worse, to find out whether any fraud has taken place. Though the system is controlled by laws meant to protect people\'s privacy, it isn\'t fool-proof. Sometimes people take out bad loads in others\' names, ruining their records.In a society addicted tocredit, that can be a disaster.【单选题】

A.own

B.lend

C.owe

D.possess

正确答案:C

答案解析:A项和D项是近义词,所以可排除,空格所在的局部结构是:paying back the money they...(偿还他们……的钱),故C项为正确答案。

4、G8 SummitLeaders of thegroupof Eight MajorIndustrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German ChancellorGerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, forwhich he will be lobbying (游说) at the summit. and he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.Bush agrees to increase aid to Africa.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:根据主语Bush可以确定答案出自第三段。第三段第二句:But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. (布什不愿意增加对非洲的援助,因为这会加深腐败。)而题干意思是布什愿意增加对非洲的援助,故答案为B。

5、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have become friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was borned deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kindergarten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembers. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try hard to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone. so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket. They got their jobs through a "workability" program designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here have been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better.The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe deaf in New York.Both Orlando and German have found their jobs at ____.【单选题】

A.a fast - food restaurant

B.a supermarket

C.a technical institute

D.a local school

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,针对第六段出题,但只要回文章定好位,找到答案依据不难。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第六段。第六段开头谈到了Orlando和German两个小伙在当地一家超市找到了工作,回来看选项,很明显,答案是B。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

6、Continuing Education1 People around the world agree that education is not an end, but a means to an end. In other words, we do not educate students only forthe aim of educating them. Our purpose is to fit them forlife. Life is varied; so is education.2 Ideas about education are more specified in the United States. Education today is not just a high school diploma ora college degree. Many adults are not interested in going to college. They are interested in other kinds of learning. Forthem, learning does not end with a diploma.3 Continuing education gives these adults the opportunity to increase their knowledge about their own field orto learn about a new field. It also gives them a chance to improve their old skills orto learn new ones. Scientists, mechanics, secretaries, barbers and cooks can take classes to improve their work skills. If they know more orlearn more, they can get a better job orearn more money.4 Continuing education classes give more adults the chance to learn new skills. There is usually a large variety of classes to choose from: typing, foreign cooking, photography, auto repair, furniture repair, orswimming. There are only some of the classes available.5 Some adults take classes forfun orbecause the class will be useful forthem. Other adults take continuing education classes to improve their own lives because they want to feel better about themselves.6 Almost any community college orpublic school system has a continuing education program. There are classes in schools, community buildings orchurches. Most classes are in the evenings, so working people can attend. The classes are usually small, and they are inexpensive.Paragraph 6 ____【单选题】

A.Ideas bout education in the U. S.

B.Advantages of continuing education

C.Good opportunity to learn new skills

D.Most classes are in the evening

E.Working people have easy access

F.Education helps cooks find a better job

正确答案:E

答案解析:第6段讲到学校、社区的办公楼或教堂都有教室,大多数的课程安排在晚上,这样上班的人就可以参加。班级小又不贵,这一切都说明继续教育对于他们来说是很容易进行的。

7、Your plan about this project is excellent.【单选题】

A.outstanding

B.wonderful

C.rare

D.so-so

正确答案:B

答案解析:excellent和wonderful都表示“极好的”;outstanding:杰出的、著名的;rare:少的、罕见的;so-s0: -般、不好不坏。

8、A small number of firms have ceased trading.【单选题】

A.completed

B.finished

C.fulfilled

D.stopped

正确答案:D

答案解析:题干大意:一小部分公司已经停止贸易。画线词ceased(停止)与选项stop(停止)同义。complete:完成;finish:完成;fulfill:完成。这三个词是可以互相替换的。故答案为D。

9、Houses of the FutureWhat will houses be like after thirty years? No one really knows, but architects are trying to predict. ____Future houses will have to be flexible. some of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that after 30 years we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this: "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal and each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily. You won\'t have to paint them and you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colortoday, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:D

答案解析:本题的难度较大。需要认真阅读文章,特别是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本题的上文谈到了没有人会知道30年后房子是什么样子,但建筑家们正在努力地预测。开头第一句用的是疑问句,下文的第一句就谈到未来的房子要十分灵活,用的是陈述句,可以推测此处很可能继续对未来房屋进行发问来展开文章的叙述,回来看选项,可以先排除A,B,C,F项,把D,E代人文章里,可以发现,D更能符合上下文语境和逻辑,是最佳答案。

10、The Beginning of American LiteratureAmerican has always been a land of beginnings. After Europeans "discovered" America in the fifteenth century, the mysterious New World became formany people a genuine hope of a new life, an escape from poverty and persecution, a chance to start again. We can say that, as nation, America begins with that hope. When, however, does American literature begin?American literature begins with American experiences. Long before the first colonists arrived, before Christopher Columbus, before the Northmen who "found" America about the year 1,000, Native Americans lived here. Each tribe\'s literature was tightly woven into the fabric of daily life and reflected the unmistakably American experience of lining with the land. Another kind of experience, one filled with fear and excitement, found its expression in the reports that Columbus and other explorers sent home in Spain, French and English. In addition, the journals of the people who lived and died in the New England wilderness tell unforgettable tales of hard and sometimes heartbreaking experiences of those early years.Experience, then, is the key to early American literature. The New World provided a great variety of experiences, and these experiences demanded a wide variety of expressions by an even wider variety of early American writers. These writers included John Smith, who spent only two-and-a-half years on the American continent. They included Jonathan Edwards and William Byrd, who thought of themselves as British subjects, never suspecting a revolution that would create a United States of America with a literature of its own. American Indians, explorers, Puritan ministers, frontier wives, plantation owner-they are all the creators of the first American literature.According to the last paragraph, which of the following statements is true about American literature?【单选题】

A.Some British writers started American literature.

B.Early-day American literature is a reflection of the boring life then.

C.Some British writers had doubts about the future of American literature.

D.Some British writers had great confidence in the future of American literature.

正确答案:D

答案解析:本题答案的依据是下面这句话:They included Jonathan Edwards and William Byrd. who thought of themselves as British subjects, never suspecting a revolution that would create a United States of America with a literature of its own(这两位自认为是大英帝国臣民的英国作家对一场将会创造出一个拥有自己文学的美利坚合众国的革命从来没有任何怀疑。)

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!