职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《卫生类》模拟试题0924
帮考网校2023-09-24 11:07
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 3 ______【单选题】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正确答案:D

答案解析:本题难度较大,没有明显的段落主旨句,需要较强的归纳概括能力。通读第三段可以发现,第三段主要讨论了颤抖、难以吞咽食物和便秘等帕金森病的几个症状,回来看选项,D项Typical Symptoms of the Disease,帕金森病的典型症状,简单概括了本段主要意思,是答案。

2、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (劝诱) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不稳定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社会学家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家务) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.The phrase "wary of" in paragraph 8 could be best replaced by ______.【单选题】

A.tired of

B.afraid of

C.worried about

D.cautious about

正确答案:D

答案解析:本题是词义题,难度不大,第八段谈到,西班牙的父母可以接受孩子们的深夜聚会,小心翼翼地制定睡觉时间,D是“小心谨慎…”,答案是D。

3、CancerCancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor. Benign (良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致癌物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy (化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health, and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighing the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease, and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover-the-counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 3____.【单选题】

A.Does cancer always cause pain

B.Can cancer be prevented

C.What is cancer

D.How common is cancer

E.What causes cancer

F.How is cancer treated

正确答案:F

答案解析:第三段没有主题句,但浏览该段会发现其中的高频词treatment,由此推断,该段讲述了癌症的治疗方法。段中详细介绍了癌症的治疗方法,如手术切除、放射治疗、化疗、生物学治疗等,但这些治疗方法会产生副作用。由此推断,该段回答了F选项“How is cancer treated?”所提出的问题,故F为正确答案。

4、PopulationThe advantages and disadvantages of large population have long been a subject of discussion among economists. It has been argued that the supply of good land is limited . To feed a large population, inferiorland must be cultivated and the good land worked intensively. ____. Other economists have argued that a large population gives more scope forspecialization and the development of facilities such as ports, roads and railways, which are not likely to be built unless there is a big demand to justify themOne of the difficulties in carrying out a worldwide birth control program lies in the fact that official attitudes to population growth vary from country to country depending on the level of industrial development and the availability of food and raw materials. In the developing country where a vastly expanded population is pressing hard upon the limits of food, space and natural resources, concern of government to plane a limiton the birth rate, whatever the consequences may be. In a highly industrialized society the problem may be more complex. A decreasing birth rate may lead to unemployment it results in a declining market formanufactured goods. When the pressure of population on housing declines, prices also decline and the building industry is weakened. Faced with considerations such as these, the government of a developed country may well prefer to see a slowly increasing population, rather than one which is stable orin decline.【单选题】

A.which are not likely to be built unless there is a big demand to justify them

B.It has been argued that the supply of good land is limited

C.it will be the first concern of government to plane a limiton the birth rate, whatever the consequences may be

D.Thus, each person produces less and this means a lower average income than could be obtained with a smaller population

E.A small population may mean lower productivity, but a higher average income

F.because it results in a declining market formanufactured goods

正确答案:D

答案解析:选项D中所说的“人均产出少”正是前文中“土地问题”的结果,更明确地说明了有限的土地和庞大的人口数量之间的矛盾。另外,该题也可以用排除法选出正确答案。

5、Cancer1. Cancer is agroupof many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth ortumor肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control ororder.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, orexposure to carcinogens (致症物) in the workplace orin the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctormay use one method ora combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment forcancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance forpain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, ornerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved orreduced with prescription medicines orover - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 3 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:A

答案解析:本题难度也不大,段落主旨句比较明显,是文章第三段的第一句,谈到癌症治疗包括手术疗法,放射线疗法,化疗,激素疗法和生物疗法。回来看选项,A项How is cancer treated?,癌症如何治疗?简单概括了本段意思,是答案。

6、There was a profound silence after his remark.【单选题】

A.proud

B.short

C.sudden

D.deep

正确答案:D

答案解析:他讲完后现场一片沉寂。本题考察的是引申意义。profound指“深刻的”,引申意义是“深度的,完全的”和deep“深的”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异大,干扰性不强。

7、Online Cancer Chat with a Safety NetCancer Research UK has launched an online chat forum forcancer patients to swap (变换) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" orscientifically unsound information.Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.and Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support forthe new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. and with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments fordifferent types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.Forthose who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity\'s team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients\' concerns on the phone.Which statement about the CancerHelp UK website is NOT true?【单选题】

A.It offers lots of information on cancer treatment and clinical trials.

B.It attracts numerous visitors.

C.It has won an award.

D.It is accessible only to British citizens.

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要认真吃透原文句意,找出判断依据。认真阅读文章可以发现,选项里A,B,C三项在文中都提到了,第四段第一句,谈到任何人都可以上该论坛的网站浏览消息,Cancer Help UK是其子网站,但并没有提到只有英国公民才能登陆该网站,答案是D。

8、The Process of AgeingAt the age of twelve years, the human body is at its most vigorous. It has yet to reach its full size and strength, and its owner his orher full intelligence; but at this age the likelihood of death is the least. Earlier, we were infants and young children, and consequently more vulnerable; later, we shall undergo a progressive loss of our vigorresistance which, though imperceptible (察觉不出的) at first, will finally become so steep that we can live no longer, however well we look after ourselves, and however well society, and our doctors, look after us This decline in vigorwith the passing of time is called ageing. If we escape wars, accidents and diseases, we shall eventually "die of old age", and this happens at a rate which differs little from person to person. Some of us will die sooner, a few will live longer. But there is a virtual limiton how long we can hope to remain alive, however lucky and robust we are.Normal people tend to forget this process until they are reminded of it. We are so familiar with the fact that man ages, that people have foryears assumed that the process of losing vigorwith time was something self-evident, like the cooling of a hot kettle orthe wearing-out of a pair of shoes. "They have also assumed that all animals, and probably other organisms such as trees, oreven the universe itself, must in the nature of things "wear out". Most animals we commonly observe do in fact age as we do; ____. But these are not analogous to what happens when man ages. A run-down watch is still a watch and can be rewound. and old watch, by contrast, becomes so worn and unreliable that it eventually is not worth mending. But a watch could never repair itself it does not consist of living parts, only of metal, which wears away by friction (摩擦). We could, at one time tune, repair ourselves well enough, at least to overcome all but the most instantly fatal illnesses and accidents. Between twelve and eighty years we gradually lose this power.an illness which at twelve would knock us over, at eighty can knock us out, and into our grave. If we could stay as vigorous as we are at twelve, it would take about 700 years forhalf of us to die, and another 700 of the survivors to be reduced by half again.【单选题】

A. Some old people are oppressed by the fear of death

B. an illness which at twelve would knock us over, at eighty can knock us out, and into our grave

C. and mechanical systems like a wound watch, orthe sun, do in fact run out of energy

D.This decline in vigorwith the passing of time is called ageing

E.and old watch, by contrast, becomes so worn and unreliable that it eventually is not worth mending

F.and this happens at a rate which differs little from person to person

正确答案:C

答案解析:上文提到了人们设想所有的动物和其他有机体,甚至宇宙自身都会衰老。空白处前一句说,大多数动物“的确”会像人一样衰老(do age,此处的do起强调作用,age为动词),而选项C也是一个相似的结构(do run out of energy)。所选句与其前一句一起,为后一句的转折作了铺垫。

9、Since the 1950\'s, literary critics have attempted to answer the question: When did children\'s literature first emerge as a distinct literary genre? 【单选题】

A.improve

B.appear

C.conform

D.respond

正确答案:B

答案解析:emerge和appear都表示“出现、露面”;improve:增进、改善;conform:符合、顺应;respond:反应、回报。

10、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer Research UK data showed that 11,990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician said, "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often. "Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease."The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed. "Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease, a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer, said, "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. " ."However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year."The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Fewer women died from breast canc\'er in the UK in 2005 than in 2004.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:2005年死于乳腺癌的患者少于2004年。根据倒数第四段中:There was a slight rise in2005,可以推断该论断是错误的。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!