职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《综合类》模拟试题0919
帮考网校2023-09-19 09:12
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Desirable Qualities in a TeacherHere I want to try to give you an answer to the question: What personal qualities are desirable in a teacher? Probably no two people would draw up exactly similar lists, but I think the following would be generally _____.First, the teacher\'s personality should be pleasantly live and attractive. This does not rule out people who are physically plain, oreven ugly, because many such have great personal charm. I would say that excludes all of dull orpurely negative personality. I still stick to what I said in my earlier book: that school children probably suffer more from bores than from brutes.Secondly, it is not merely desirable but essential fora teacher to have a great capacity forsympathy in the literal meaning of that word; a capacity to tune in to the minds and feelings of other people, especially, since most teachers are school teachers, to the minds and feelings of children. Closely related with this is the capacity to be tolerant not indeed, of what is wrong, but of frailty (脆弱) and immaturity of human nature which induce people, and again especially children, to make mistakes.Thirdly, I hold it essential fora teacher to be both intellectually and morally honest. This does not mean being a plaster saint. It means that he will be aware of his intellectual strengths.【单选题】

A.accepted

B.agreed

C.approved

D.admitted

正确答案:A

答案解析:选项B和C都是不及物动词,而选项D意为“承认”,不符合文意.

2、Money orFriendship orBoth1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him orher some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money foremergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favorand say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (忧伤), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two orthree times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money oris unwilling, then what kind of friend is that?Before you lend money to your friend ____.【单选题】

A.you can remind your friend of it via E - mail

B.you can lend more money to him orher

C.you must get to know why he orshe needs that money

D.if you should lend money to your friend

E.you can call the police to settle the issue

F.there is no need to maintain a friendly relation with him orher

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,答案依据不难找到。答案依据在第二段。读懂题干意思后,认真阅读第二段。第二段第二句话,Think about why this person needs to borrow in the first place,是主要依据,再回来看选项,C项符合文章句意,是答案。

3、Robotic Highway ConesA University of Nebraska professorhas developed robotic cones and barrels. ____They can even be programmed to move on their own at any particular part of the day, said Shane Farritor, an assistant professorof mechanical engineering at Nebraska.Forexample, if workers arrived at 6 am, the cones could move from the side of the highway to block off the lane at that time. and they can return to the original place at the end of the day. "It just seems like a very good application forrobots," Farritorsaid. "The robotic cones would also help remove people from hazardous jobs on the highway putting barrels and cones into place," Farritorsaid in a report on his creation. Word on the idea began in 2002 using a National Academy of Sciences grant . The fund allowed Farritorto work on the project with graduate students at Nebraska and his assistant Steve Goddard.The robots are placed at the bottom of the cones and barrels and are small enough not to greatly change the appearance of the construction aides. "It would look exactly the same," Farritorsaid. "Normally there\'s a kind of rubbery, black base to them. We replace that with a robot. .Farritorhas talked with officials from the Nebraska Department of Roads about how the robots would be most useful to what they might needThe robots could come in handy following a slow-moving maintenance operation, like painting a stripe on a road ormoving asphalt, where now the barrels have to be picked up and moved as the operation proceeds. "That way you don\'t have to block off a l0-mile strip forthe operation. " Farritorsaid.While prototypes have been made, they are not in use anywhere. Farritorsaid he has applied fora patent and is considering what to do next. He is thinking about starting a small business. . He is also thinking about marketing the robots to roads departments and others across the country which may benefit from them.【单选题】

A.and they can return to the original place at the end of the day.

B.He is thinking about starting a small business.

C.Farritorwas "Inventorof the Year" in 2003.

D.Word on the idea began in 2002 using a National Academy of Sciences grant

E.We replace that with a robot.

F.These robotic cones and barrels can move out of the way, orinto place, from computer commands made miles away.

正确答案:F

答案解析:第1段要恢复的句子的内容应该与robotic cones and barrels有关。F句中的“These robotic cones and barrels”正好说明F句是第1句的后续句. these这个代词把第1、2句连接起来。第1、2句内容上是连贯的,证实第2句是第1句的后续句。

4、Mr. Stephen used to smoke a pack of cigarettes a day, but now he has decreased to ha【单选题】

A.cut off

B.cut in

C.cut down

D.cut across

正确答案:C

答案解析:decrease:减少,和cut down(削减、减少)同义;cut off:(突然)中止、切断;cut in:插话、插入,其后通常跟介词on: cut across:抄近路穿过。

5、Intelligent Machines1. Medical scientists are already putting computer chips (芯片) directly into the brain to help people who have Parkinson\'s disease, but in what other ways might computer technology be able to help us? Ray Kurzweil is authorof the successful book The Age of Intelligent Machines and is one of the world\'s best computer research scientists. He is researching the possibilities.2. Kurzweil gets computers to recognize voices. An example of this is Ramona; the virtual (虚拟的) hostess of Kurzweil\'s homepage, who is programmed to understand what you say. Visitors to the site can have their conversations with her, and Ramona also dances and sings.3. Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities. One of his ideas is a "seeing machine". This will be "like a friend that could describe what is going on in the visible world", he explains. Blind people will use a visual sensor(探测器) which will probably be built into a pair of sunglasses. This sensorwill describe to the person everything it sees.4. Another idea, which is likely to help deaf people, is the "listening machine". This invention will recognize millions of words and understand any speaker. The listening machine will also be able to trans late into other languages, so even people without hearing problems are likely to be interested in using it.5. But it is not just about helping people with disabilities. Looking further into the future, Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer. This technology probably won\'t be ready forat least 50 years, but when it arrives, it means our minds will be able to live forever.Ray Kurzweil works with computers to help people ____.【单选题】

A.what you say

B.a pair of sunglasses

C.the listening machine

D.a visual sensor

E.who have disabilities

F.living forever in a computer

正确答案:E

答案解析:本题难度不大,是针对第三段的开头的主旨句出题,考生可根据题干提示词回到文章定位,找到这个主旨句,Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities,再结合选项,不难发现,E项who have physical disabilities就是对这个主旨句的近义改写,是答案。

6、EducationWhen a teacher finds a way to make a real difference in the students\' lives that\'s what education is all about. Let me tell you a story. Back in 1944 we had a new student named Roger, he was the first black student in our school, and everyone had some pretty ignorant views on the subject of black people . The other kids weren\'t bad children; they were just copying their parents, and well, I\'m afraid most of their parents had some pretty ignorant views on the subject of black people . But as you know, when you\'re twelve years old, you\'re just starting to have your own opinions about things, and I knew this could be a very important moment in their education. I knew I could make a real difference, not only to little Roger , but to all the other kids, too, if just handled it the right way.I decided I had to try to make Roger into someone special. Not like a teacher\'s pet, I wanted the other children to start seeing him as a human being , not just a dark shape in the back of the room. So I went after him with questions in every class. He was a bright little boy, so it was easy enough forme to establish him as a smart person with real value. I was pretty pleased, because I could see Roger becoming more confident, and although the other kids were still not very friendly, at least they stopped being so nasty to him.But you know what really changed everything? One day I could see Roger\'s mind was wandering: and without thinking I threw an eraser in his direction. I only meant to get his attention, but the eraser hit his hand and sent his pencil flying. The whole class roared! and afterwards, of course, ____ . That\'s how he became an individual, someone special, to talk to and make friends with and that\'s how I became "Dead - Eye Bean".【单选题】

A.was giving him a hard time

B.had some pretty ignorant views on the subject of black people

C.while they were enjoying the same class

D.not only to little Roger

E.start seeing him as a human being

F.all the kids went up to Roger to laugh with him about it

正确答案:F

答案解析:此处需要填一个完整的句子。只有F满足条件。根据上下文,我们知道,老师的这一举动无意间使得同学们下课后跟Roger -起大笑起来,同学们把他看成了一个“和大家同样的”人了。

7、Travel Across AfricaForsix hours we shot through the barren (荒芜的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I\'d bought in a market in Mozambique.Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.and then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn\'t seen another car forhours. and as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn\'t know how long they had been there next to us.I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car fora few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened."Wild horses?" he said. "Why didn\'t you wake me up, Sophia?""I tried, but they were gone after a few seconds.""Are you sure you didn\'t dream it?""You were the one who was sleeping!""Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.Sophia woke Daniel up so that he could take photos of the horses.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题难度也不大,认真阅读文章最后部分也不难找到答案。答案依据是: When Daniel woke up an hour later I told him what had happened. "Wild horses?" he said: "Why didn\'t you wake me up, Sophia?" "I tried. But they were gone after a few seconds."

8、The Race into SpaceAmerican millionaire Dennis Tito will always be famous. He was the first tourist in space. "I spent sixty years on Earth and eight days in space and from my viewpoint, it was two separate lives," Tito explained. He loved his time in space. "Being in space and looking back at earth is one of the most rewarding experiences a human being can have."This kind of experience isn\'t cheap. It cost $ 20 million. However, Tito achieved his dream, so he was happy. "Forme it was a life dream. It was a dream that began when didn\'t have any money," he told reporters.On 30 April 2002, Mark Shuttleworth became the world\'s second space tourist. Shuttleworth is a South African businessman. At the age of twenty - eight, he also paid $ 20 million forthe eight - day trip.Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures. The company has around 100 people already on their waiting list forflights into space. The spaceship to take them doesn\'t exist yet.Many of the customers are people who like adventure. They are the kind of people who also want to climb Mount Qomolangma. Other customers are people who love space. However, these people are worried. Because it’s so expensive, only very rich people can go into space. They want space travel to be available to more people.That day may soon be here. Inter Orbital Systems (IOS) plans to send up to four tourists a week into space. The tours will depart from an island in Tonga. The company promises a package that includes forty-five days of astronaut training in Russia and California, seven days in space, and a vacation in Tonga, for$2 million.However, space flight is still very dangerous. Bill Readdy is NASA\'s deputy assistant administratorforspace flight. He says that the chances of dying are about 1 in 500. Because of this, it may take time before space tourism really takes off. You might be able to go up, but will you come down?Space Adventures already has a spaceship.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,本题又回到第四段出题,考生需要从第四段寻找答案依据。带着题干提示词Space Adventures迅速回到文章定位。第四段最后一句谈到,运载他们的太空飞船还不存在,所以本题错误,答案是B

9、We had a long conversation about her parents.【单选题】

A.speech

B.question

C.talk

D.debate

正确答案:C

答案解析:关于她父母我们谈了很久。本题难度不大,考查的是基本意义,干扰项干扰不大。conversation和talk都有“谈话”的意思,是近义词,A项指“讲话”,D项指“辩论”,和答案意义差异大,最佳答案是C。

10、I was shocked when I saw the size of the telephone bill.【单选题】

A.excited

B.angry

C.lost

D.surprised

正确答案:D

答案解析:当看到电话账单的长度时我很震惊。本题难度不大,shocking指“震惊的”,和surprised“吃惊的”是同义词,B项“生气的”有一定的干扰性,其他干扰不大,最佳答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!