职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《综合类》章节练习题精选0917
帮考网校2023-09-17 10:45
3 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编为您整理历年真题5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、The love of money is the root of all evil.【单选题】

A.result

B.end

C.cause

D.force

正确答案:C

答案解析:贪财是万恶之源。本题有一定难度,干扰项的干扰较强,A项的干扰很大,有好多考生选了A,result指“结果”,题干里root指“根源”,选项里只有cause“原因”是其近义解释,是最佳答案。

2、Intelligent Machines1. Medical scientists are already putting computer chips (芯片) directly into the brain to help people who have Parkinson\'s disease, but in what other ways might computer technology be able to help us? Ray Kurzweil is authorof the successful book The Age of Intelligent Machines and is one of the world\'s best computer research scientists. He is researching the possibilities.2. Kurzweil gets computers to recognize voices. An example of this is Ramona; the virtual (虚拟的) hostess of Kurzweil\'s homepage, who is programmed to understand what you say. Visitors to the site can have their conversations with her, and Ramona also dances and sings.3. Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities. One of his ideas is a "seeing machine". This will be "like a friend that could describe what is going on in the visible world", he explains. Blind people will use a visual sensor(探测器) which will probably be built into a pair of sunglasses. This sensorwill describe to the person everything it sees.4. Another idea, which is likely to help deaf people, is the "listening machine". This invention will recognize millions of words and understand any speaker. The listening machine will also be able to trans late into other languages, so even people without hearing problems are likely to be interested in using it.5. But it is not just about helping people with disabilities. Looking further into the future, Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer. This technology probably won\'t be ready forat least 50 years, but when it arrives, it means our minds will be able to live forever.Blind people will be able to see the world with ____.【单选题】

A.what you say

B.a pair of sunglasses

C.the listening machine

D.a visual sensor

E.who have disabilities

F.living forever in a computer

正确答案:D

答案解析:本题难度也不大,针对第三段后半部分出题,考生可根据题干提示词回到文章定位,找到第三段,Blind people will use a visual sensorwhich will probably be built into a pair of sunglasses. This sensorwill describe to the person everything it sees. 回来再看选项,很明显,答案是D。

3、Life at Aichi UniversityI\'m Yamamoto Mika, a 22 years old Japanese girl. I\'d like to invite you to Aichi University so you can understand my life.Our university has a close relationship with China and my department is the only one of its kind in Japan. My courses include the Chinese language, modern Chinese politics and economics. I love Chinese culture and I have been to Tianjin as an exchange student.In Japan, our courses are divided into compulsory, optional and specialized courses. However, we have a flexible schedule. We can choose classes from a wide range of options.Many students finish the compulsory courses in three years so that they can have one year without any classes. They often use this period of time to study abroad, conduct research and travel. Many students even suspend their study foradditional study - abroad opportunities,Japanese universities encourage students to choose their own ways of study, so it is quite easy forus to apply forstudy suspension.Japanese students participate in various kinds of extracurricular (课外的) activities. They attend clubs from elementary schools, so many students have already been accustomed to clubs when they enter university.Our university now has 42 art clubs and 45 sports clubs. The annual University Festival is the grandest carnival (狂欢节) of Japanese universities. In the festival, students promote their clubs and organize various activities. Our university\'s festival attracted about 150,000 people last year. I really like this festival.When we promote our clubs, we cook "tonnjiru", a kind of pork soup, and sell it to other students at the fair.We also go to different places to interview celebrities (名人) who attend our festival as guests. It is a wonderful experience to talk to those stars face to face.Japanese students like to hold parties. We have two kinds of parties. One is the Mochivori party. If you want to attend this party you have to cook something and take it to the party. The organizer buys drinks and snacks.The other kind of party is the Nomikai, which mainly involves alcohol. We drink something called chu - hai, which is a combination of soda and wine. We also drink Japanese sake (日本米酒) and beer. There are parties formany occasions, like welcoming new students, celebrating victories and birthday parties orjust forpromoting friendship.Many Japanese students finish their compulsory courses in three years because ____.【单选题】

A.they want to get married

B.they want to stay at home

C.they want to make money

D.they want to study abroad

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,答案依据在文章第四段。第四段前两句谈到,许多学生在三年内读完必修课,就利用最后一年去留学,所以答案是D,本题也可先看选项,得到信息提示。

4、Things have changed a lot since I was a child.【单选题】

A.gradually

B.suddenly

C.frequently

D.greatly

正确答案:D

答案解析:从我是少年以后,事情改变了许多。本题难度也不大,干扰项干扰不强,changed a lot,指“改变了许多”,change greatly,极大改变,因此最佳答案是D。

5、They converted the spare bedroom into an office.【单选题】

A.reduced

B.turned

C.moved

D.reformed

正确答案:B

答案解析:他们把空余的卧室改成了一间办公室。本题有一定难度,C项的干扰较大,有相当考生选了C,reform是“改革”的意思,而词组turn into指“把什么变成什么”,最符合converted的意思,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!