职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《理工类》模拟试题1014
帮考网校2022-10-14 17:41
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Storms Sink ShipsRescuers have found the bodies of over 130 people killed in two ferry disasters in Bangladesh. The accidents happened during a storm that hit the country on April 21. Hundreds more are missing orfeared dead. The two ferries sank in different rivers near the capital city of Dhakfi as strong winds and rain hit the South Asian country. The government has since banned all ferries and other boats from traveling at night during the April-May stormy season. One of the ferries, MV Mitali, was carrying far more people than it was supposed to. About 400 passengers fitted into a space made forjust 300, police said. The second ferry carried about 100 passengers. "The number of deaths is certain to rise." said an official in charge of the rescue work. "No one really knows how many people were on board the ferry orhow many of them survived. Ferries in Bangladesh don\'t always keep passenger lists, making it difficult to determine the exact number of people on board. Besides the ferry accidents, at least 40 people were killed and 400 injured by lightning strikes, falling houses and trees and the sinking of small boats. Storms are common this time of year in Bangladesh, as are boating accidents. Ferry disasters take away hundreds of lives every year in a nation of 130 million people. Officials blame these river accidents on a lack of safety measures too many passengers in boats and not enough checks on weather conditions. Ferries are a common means of transport in Bangladesh. It is a country covered by about 230 rivers. Some 20,000 ferries use the nation\'s Waterways every year. and many of them are dangerously overcrowded. Since 1977, more than 3,000 people have died in some 260 boating accidents.Which of the following statements is NOT true ofthe two ferry disasters?【单选题】

A.They were overcrowded.

B.They sank on April 21.

C.The exact number of deaths could be easily determined.

D.They sank somewhere near Dhaka.

正确答案:C

答案解析:第5段有这样一句话:“没有人真正知道当时有多少人在船上,也不知道有多少人还活着”,第6段说“孟加拉国的渡船不是总能留下乘客的名单,这使得确认船上确切的人数很困难”。

2、Dairy Price-fixing ScandalTesco is preparing a legal battle to clear its name of involvement in the dairy price-fixing scandal that has cost consumers £270 million. Failure to prove that it had no part in collusion with other supermarkets and dairy processors may land it with a fine of at least £80 million. The Office of Fair Trading (OFT) said yesterday that Asda, Sainsbury\'s and the former Safeway, plus the dairy companies Wiseman, Dairy Crest and Cheese Company, had admitted being in a cartel to fix prices formilk, butter and cheese. They were fined a total of just over £116 million as part of a leniency deal offered by the watchdog to companies that owned up quickly to anti-competitive behaviour.Officials at the OFT admitted privately that they did not think they would ever discover which company orindividual had initiated the pricing formula. But the watchdog recognises that at the time supermarkets were under pressure from politicians and farmers to raise the cost of milk to save dairy farming, though it is not certain that money found its way to farmers. The OFT claimed in September that it had found evidence that the retail chains had passed future milk prices to dairy companies, which then reached a fixed price among themselves.The average cost to each household is thought to be £11.25 over 2002 and 2003, Prices went up an extra 3p on a pint of milk, 15p on a quarter of a pound of butter and 15p on a half pound of cheese. There is no direct recompense forconsumers, however, and the money will go to the Treasury. The National Consumer Council gave warning that the admissions would dent consumer confidence in leading high street names and that people would become sceptical of their claims. Farmers forAction, thegroupof farmers that has led protests over low milk prices since 2000, is seeking legal advice on whether it can now bring a claim forcompensation.The OFT investigation is continuing, however, in relation to Tesco, Morrisons and the dairygroupLactalis McLelland, and any legal action is expected to be delayed until that is completed. Tesco was defiant and said that it was preparing a robust defence of its actions. Lucy Neville-Rolfe, its executive director, said: "As we have always said, we acted independently and we did not collude with anyone. Our position is different from our competitors and we are defending our own case vigorously. Our philosophy is to give a good deal to customers."Morrisons has supported the OFT in inquiries into the former safeway business that it took over, but in a statement said that it was still making "strong representations" in its defence. A spokeswoman forLactalis McLelland said that the company was "co-operating" with the OFT. Industry insiders suggested that the three companies were deliberately stalling the OFT investigation.Sainsbury\'s admitted yesterday that it had agreed to pay £26 million in fines, but denied that it had sought to profiteer. Justin King, the chief executive, said he was disappointed that the company had been penalised foractions meant to help farmers but recognised the benefit of a speedy settlement. Asda declined to say how much it would pay in fines and also said that its intention had been to help farmers under severe financial pressure.The writer\'s attitude to Tesco can be said to be ______.【单选题】

A.biased

B.objective

C.sympathetic

D.optimistic

正确答案:B

答案解析:态度题。通过阅读整篇文章可以看出,作者虽然在文章中讲述了关于Tesco的事件,但言语和措辞比较客观,并未作出任何掺杂个人意见的评论,故正确答案为B。

3、Storms Sink ShipsRescuers have found the bodies of over 130 people killed in two ferry disasters in Bangladesh. The accidents happened during a storm that hit the country on April 21. Hundreds more are missing orfeared dead. The two ferries sank in different rivers near the capital city of Dhakfi as strong winds and rain hit the South Asian country. The government has since banned all ferries and other boats from traveling at night during the April-May stormy season. One of the ferries, MV Mitali, was carrying far more people than it was supposed to. About 400 passengers fitted into a space made forjust 300, police said. The second ferry carried about 100 passengers. "The number of deaths is certain to rise." said an official in charge of the rescue work. "No one really knows how many people were on board the ferry orhow many of them survived. Ferries in Bangladesh don\'t always keep passenger lists, making it difficult to determine the exact number of people on board. Besides the ferry accidents, at least 40 people were killed and 400 injured by lightning strikes, falling houses and trees and the sinking of small boats. Storms are common this time of year in Bangladesh, as are boating accidents. Ferry disasters take away hundreds of lives every year in a nation of 130 million people. Officials blame these river accidents on a lack of safety measures too many passengers in boats and not enough checks on weather conditions. Ferries are a common means of transport in Bangladesh. It is a country covered by about 230 rivers. Some 20,000 ferries use the nation\'s Waterways every year. and many of them are dangerously overcrowded. Since 1977, more than 3,000 people have died in some 260 boating accidents.How many people have been found dead in the two ferry disasters?【单选题】

A.Over 130.

B.At least 40.

C.About 400.

D.Over 3,000.

正确答案:A

答案解析:第1段第1句说到“救援人员已经找到了在孟加拉国的两次渡船失事中的130多人的尸体”。当然,实际的死亡人数还要高。

4、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor肿瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!Paragraph 3 ______【单选题】

A.Cell phones and the family

B.Commercial cell phone systems

C.Cell phones in everyday life

D.Cell phones forteenagers

E.History of cell phones

F.Problems with cell phones

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,主旨句比较明显,就是第二段的第一句:手机在我们日常生活中非常普遍。后面是对其的具体阐述,介绍了手机在日常生活里发挥的作用。C项Cell phones in everyday life是本段主旨句的同义解释,是答案。

5、In the process, the light energy converts to heat energy.【单选题】

A.reduces

B.changes

C.leaves

D.drops

正确答案:B

答案解析:在这个过程中,光能转化成热能。本题难度不大,converts指“转变”,通常与to或者into搭配,和changes“变化”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

6、The orangutanAmong all the animals, the ape is most like human beings. Both people and apes have the similar brain structure, the similar nerve system, and the similar kind of blood. There are four kinds of apes: the chimpanzee (黑猩猩), the orangutan (猩猩), the gorilla (大猩猩), and the gibbon (长臂猿). They live in the deep forests and warm tropical regions of Africa and of Southeast Asia, including Indonesia. All apes are covered with brown, reddish-brown, orblack hair everywhere on their bodies except their faces, feet, and hands. Their hands each have four fingers and a thumb that helps them grip things the way our thumbs help us. But they also have a thumb on each foot instead of a big toe. Thus they can hold things with their feet also. Having short, weak legs, apes do not walk on the ground very much. However, their arms are very strong. This enables them to swing from branches and travel very quickly from tree to tree. These animals live in small family groups that move from place to place in search of vegetables and fruits. They also eat eggs, small animals, nuts, and insects. When they are tired, they build nests in the trees. But they rarely sleep there formore than a night ortwo. Then they move on to look formore food. There are some differences among the following three kids of apes. The gibbon is never more than three feet high and weight only about fourteen pounds. The gorilla grows to be six feet tall and weight up to 600 pounds. The orangutan is smaller than the gorilla. It stands three to five feet tall and weight up to 200 pounds. Chimpanzees are the smartest of all apes. They can be taught to sit at a table and eat, to dress themselves, and to do things that human children can do. The last paragraph tells us that____. 【单选题】

A.chimpanzees can do better than human children

B.chimpanzees can do many things that human children cannot do

C.human children can do many things that chimpanzees cannot do

D.the intelligence of chimpanzees is similar to that of human children

正确答案:D

答案解析:文章最后一段指出,黑猩猩是所有猿中最聪明的,可以做人类儿童能做的事情,由此推断,黑猩猩的智力与人类儿童的智力相似,故选D。

7、Snow RangerThe two things, snow and mountains, which are needed fora ski area are the two things that cause avalanches, large mass of snow and ice crushing down the side of a mountain, often called "White Death. "It was the threat of the avalanche and its record as a killer of man in the western mountains that created the snow ranger. He first started on avalanche control work in the winter of 1937, 38 at Alta, Utah, in Wasatch National Forest. This mountain valley was becoming well known to skiers. It was dangerous. In fact, more than 120 persons had lost their lives in 1936 and another 200 died in 1937 as a result of avalanches before it became a majorski area. Thus, development of Alta and other majorski resorts in the west was dependent upon controlling the avalanche. The Forest Service setout to do it, and did with its corps of snow rangers. It takes many things to make a snow ranger. The snow ranger must be in excellent physical condition. He must be a good skier and a skilled mountain climber. He should have at least a high school education, and the more college courses in geology, physics, and related fields he has, the better. He studies snow, terrain, wind, and weather. He learns the conditions that produce avalanches. He learns to forecast avalanches and to bring them roaring on down the mountainsides to reduce their killing strength. The snow ranger learns to do this by using artillery, by blasting with TNT, and by the difficult and skillful art of skiing avalanches down. The snow ranger, dressed in a green parka which has a bright yellow shoulder patch, means safety forpeople on ski slopes. He pulls the trigger on a 75 mm. Recoilless rifle, skis waist deep in powder testing snow stability, ortalks with the ski area\'s operatoras he goes about his work to protect the public from the hazards of deep snow on steep mountain slopes. The passage implies that a snow ranger____. 【单选题】

A.knows how to use a pistol.

B.must write lengthy reports on his work.

C.may travel many miles when he is on duty.

D.has a long working day.

正确答案:C

答案解析:A:知道怎样使用手枪;B:必须写有关其工作的长篇报告;C:值班时可能会滑行数英里;D:工作时间很长。依据常识和已有的对文章的了解推断C最合理。如果依据原文,文章中提到了“枪”的使用,所以A不是答案。在第5段中说“雪地管理员”必须身体素质好,所以暗示答案是C。

8、The development of the transistorand integrated circuits revolutionized the electronics industry by allowing components to be packaged more densely. 【单选题】

A.compactly

B.inexpensively

C.quickly

D.carefully

正确答案:A

答案解析:densely:密集地、浓厚地,与compactly(紧密地;紧凑地)意思相近;inexpensively:不贵地;quickly:迅速地、快;carefully:仔细地、小心地。

9、Dung to DeathFields across Europe are contaminated with dangerous levels of the antibiotics given to farm animals. The drugs, which are in manure sprayed onto fields as fertilizers, could be getting into our food and water, helping to create a new generation of antibiotic-resistant "superbugs". The warning comes from a researcher in Switzerland who looked at levels of the drugs in farm slurry ______Some 20,000 tons of antibiotics are used in the European unionand the US each year. More than half are given to farm-animals to prevent disease and promote growth. But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people. Most researchers assumed that humans become infected with the resistant strains by eating contaminated meat. But far more of the drugs end. up in manure than in meat products, says Stephen Mueller of the Swiss Federal Institute forEnvironmental Science and Technology in Dubendorf. and manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.With millions of tons of animals manure spread onto fields of crops such as wheat and barley each year, this pathway seems an equally likely route forspreading resistance, he said. The drugs contaminate the crops, which are then eaten. They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.Mueller is particularly concerned about agroupof antibiotics called sulphonamides. They do not easily degrade ordissolve in water. His analysis found that Swiss farm manure contains a high percentage of sulphonamides; each hectare of field could be contaminated with up to 1 kilogram of the drugs. This concentration is high enough to trigger the development of resistance among bacteria. But vets are not treating the issue seriously. There is growing concern at the extent to which drugs, including antibiotics, are polluting the environment. Many drugs given to humans are also excreted unchanged and are not broken down by conventional sewage treatment.【单选题】

A.They do not easily degrade ordissolve in water.

B.and manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.

C.Animal antibiotics is still an area to which insufficient attention has been paid

D.But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people.

E.His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animal dead.

F.They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.

正确答案:E

答案解析:本句中包含he这个代词,故上文中必定有它的先行词,his findings又表明此人应该是从事科研工作的,句中又提到Switzerland,考虑这种种因素,填入E是正确的。

10、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.An atom of ordinary carbon has. six protons and eight neutrons.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,主要答案依据在文章第二段第二句:An atom of ordinary carbon,called carbon - 12,has six protons and six neutrons谈到普通碳原子有6个质子和6个中子,显然,题干和答案依据不符,答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!