职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》每日一练1122
帮考网校2025-11-22 12:08
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the ____ countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.some

B.few

C.much

D.little

正确答案:B

答案解析:本题难度较大,干扰项干扰较强,考点是few的用法。文章此处是说“美国是少数几个不愿意禁止枪支暴力的国家之一”,要选取“少数”的意思,最佳答案是B。

2、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活动集团) and the electoral (选举) system.The powerful National Rifle Association, the majorsupporter of gun rights in the US, is too strong forany party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign forgun control orwin power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted fornine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professorin the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠杀) is an argument formore people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of ____, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隐藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government forprotection."【单选题】

A.guards

B.government

C.students

D.professors

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要认真阅读文章,理解好句意。文章此处是说“美国人持有枪支的根源在于对政府的不信任”,问题是和政府有关系的,最佳答案是B。本题也可先看选项,得到信息提示。

3、Fighting fora Brighter Future forWomenWhen I was asked what it means to be a woman running forpresident, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I\'d be the best president.But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏见) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter\'s future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命题): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable fora woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. and this is truly remarkable my friends.We are disappointed that we couldn\'t go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. and when you stumble (绰倒), keep faith. And, when you\'re knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can\'t orshouldn\'t go on.As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (绕轨道运行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.Hillary Clinton was elected president of the United States.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题的难度较大,需要通读全文做出判断。有考生根据新闻常识记忆,希拉里·克林顿不是美国总统,选了B,从而失分。要严格按照文章的本意来选择答案。第一段谈到I(希拉里)参加了总统选举,但是全文没有提及被选为美国总统的事情,所以本题是未提及的,答案是C。

4、Feast On Turkey and Good Wishes at ThanksgivingFour weeks ago, US children dressed as monsters and asked forsweets. That was Halloween. In a few weeks American houses will be red and green and filled with presents. ForChristmas.As if all this isn\'t enough, on Thursday this week, America will enjoy another festival-Thanksgiving.Children will have two days off school, shops will close and houses will be filled with families enjoying mountains of food.Every year, in Gainesville, Florida, all entire class celebrate Thanksgiving together. The class dresses up and puts on plays fortheir families. After the plays the families share a feast of traditional Thanksgiving foods like turkey and pumpkin pie.Dean Foster, an ll-year-old boy will take part in this celebration. He said: "I love Thanksgiving because it means time off school, lots of nice food and a happy family."His brother Ben, nine, said: "the best thing about Thanksgiving, is that when it is finished, it is time to start Christmas."But behind the food and the large amount of money spent there is another message. On Thursday evening, Dean and Ben\'s family will make a basket and put it on the table as they eat their evening meal.Each of them will write a list of things that they are thankful forand place the paper in the basket. The family will read the pieces of paper and take time to thank God and each other forproviding them with comfortable and happy lives.Thanksgiving is a traditional festival that started in 1621, when the first pilgrims arrived in the US to start a new life. After a hard year, they had a big autumn harvest. They held a feast and invited the native American Indians along to thank God forgiving them enough food.Many countries celebrate Thanksgiving. They often fall after the fields have been harvested and the crops collected forwinter.On Halloween, children in the United States often dress up as________.【单选题】

A.ghosts

B.players

C.pilgrims

D.visitors

正确答案:A

答案解析:细节考查题。题干问在10月31日之夜,美国儿童常常打扮成什么样子?可以利用问题中的特征词Halloween作为答案线索查找相关句子,“四周前,美国儿童打扮成怪物,四处要糖吃。”“鬼”(ghosts)跟“怪物”(monsters)意思相近,故正确答案为A。

5、Why People Use Pseudonyms (假名字)?You can\'t choose the name you are given at birth, but in many countries you can change it legally when you reach adulthood. Of course, most people never change their names even if they feel unhappy about them. However some people do take this course of action-particularly artists! What makes an artist want to change their name? Sometimes it\'s forpurely personal reasons, such as the Nobel Prize winning poet from Chile, Neftalf Reyes. He didn\'t want his father to know he was writing poetry, so he changed his name to Pablo Neruda when he was a young man. At other times the reason may appear strange, take the case of the Portuguese poet Femando Pessoa, who wrote under 75 different names. The reason? "When I use a different name, I always write in a different way," he explained. In most cases, however , people change their names forsocial, historical, political, orcultural reasons. Here are some of the most ____: reason. The person\'s real name is just too long and difficult to remember. Let\'s be honest, Madonna Louise Ciccone is not as easy to remember as just plain Madonna. and short names are much easier to remember: William Bradley became Brad Pitt and Edson Arantes do Nascimento became Pele.Sometimes names are changed formarketing purposes. Forexample, if a name sounds too foreign, it may be changed to something that is more recognizable in a market. So in the film world, Ramon Estsvez adopted the name Martin Sheen. ormaybe the artist\'s real name doesn\'t sound attractive-Chad Everett does sound a lot better than Raymond Cramton.Artists sometimes choose the name of someone they admire. Robert Zimmerman changed his name to Boo Dylan because of his admiration forthe Welsh poet, Dylan Thomas.Another reason may be practical: in the past, women found it very difficult to get published. To avoid this situation, they sometimes gave themselves men\'s names, so the English authorMary Ann Evans became George Eliot, and she did get her books published!【单选题】

A.scientific

B.common

C.technical

D.average

正确答案:B

答案解析:本题存一定难度,但干扰项干扰不大,依据上下文逻辑,文章此处是说“下面是一些最普通的(理由)”正确答案是B。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!