职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题1102
帮考网校2025-11-02 15:01
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Don\'t Rely on Plankton to Save the PlanetEncouraging plankton growth in the ocean has been touted by some as a promising way to remove carbon dioxide from the atmosphere. Its opponents fear that will damage the marine ecosystem, and now a computer model shows that the trick would also be remarkably inefficient.Adding iron to patched of ocean can make plankton bloom temporarily. The microscopic organisms suck up dissolved carbon dioxide from the water, which in turn is replaced by carbon dioxide from the air. As plankton die and settle on the ocean floor, their carbon is supposedly locked up in the seabed.Jorge Sarmiento from Princeton and his colleagues developed a complex computer model to analyze how factors such as ocean chemistry and water circulation would affect the process if 160,000 square kilometers of ocean were seeded with iron fora month. ______In their scenario, which covers an area 10 times as big as the largest experiment of this kind ever proposed, fertilizing the ocean removes 1 million tons of carbon from the atmosphere just 0.2 percent of the carbon dioxide humankind spews out each month. Rough estimates in the past have predicted similarly disappointing results."These are newer and better models," says Sallie Chisholm, an environmental engineer from the Massachusetts Institute of Technology."Butthe take-home message is the same. Ocean fertilization is not the answer to global warming."【单选题】

A.Its opponents argue, however, that it will stop global warming.

B.Its opponents fear that will damage the marine ecosystem, and now a computer model shows that the trick would also be remarkably inefficient.

C.As plankton die and settle on the ocean floor, their carbon is supposedly locked up in the seabed.

D.They found that 100 years later only between 2 and 13 percent of the extra carbon that was originally taken up plankton had actually been removed from the atmosphere.

E."These are newer and better models,"

F.Ocean fertilization is not the answer to global warming.

正确答案:D

答案解析:代词they的指代(Jorge Sarmiento from Princeton and his colleagues)和句意上的承接。空白前句说Jorge Sarmiento和他的同事们研制出一个复杂的计算机模型来分析……因素的影响……,D接着说他们发现100年以后…(100年以后的结果只能通过模拟发现)。

2、We\'ve been through some rough times together.【单选题】

A.long

B.happy

C.difficult

D.short

正确答案:C

答案解析:我们一起经历了艰难时刻。本题考查的是引申意义,有一定难度。rough 一般意义指“粗糙的”,引申意义指“艰难的”,和difficult“困难的”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。答案是C。

3、She seemed to have detected some anger in his voice. 【单选题】

A.heard

B.realized

C.noticed

D.got

正确答案:C

答案解析:detect在本句中表示“察觉到”,相当于notice; hear:听到,声音中的愤怒只能感觉到;realize:意识到;get:得到。

4、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南极洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms _____ behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【单选题】

A.would

B.will

C.must

D.need

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,考查虚拟语气和时态一致的用法,干扰项有一定的干扰。根据上下文逻辑,文章此处是说“爱因斯坦的计算帮助Bose理论成立,即原子会象原来他设想的那样运行”,此处只是表示理论成立,而不等于是经过验证的科学事实,所以要用假设的语气,此外整个句子都是用的过去时态,因此答案是A。

5、We\'re happy to report that business is booming this year.【单选题】

A.risky

B.successful

C.failing

D.open

正确答案:B

答案解析:我们很高兴地向大家报告今年业绩红火。本题难度不大,booming指“景气,繁荣”,和successful“成功的”是近义词,A项指“冒险的”,C项指“衰退的”,D项指“开放的”,都不合句意,最佳答案是B。

6、The Threat to KiribatiThe people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island and destroyed houses, came when there was neither wind norrain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth\'s atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (极地的) ice caps.If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, forexample, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone\'s loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don\'t have the money forexpensive technological solutions like seawalls. and they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.The coral island nations of the Pacific have a long history of civilization.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:题干大意:太平洋的珊瑚岛国有很长的文明历史。文章第三段提到:The coral (珊瑚) island nations of the Pacific. 文中提到了太平洋的珊瑚岛国,但是并没有提到它们有很长的文明历史。故答案选C。

7、People don\'t realize how serious this recession has actually been. 【单选题】

A.know

B.think

C.doubt

D.remember

正确答案:A

答案解析:realize:意识到,和know(知道、了解到、熟悉)意思相近;think:认为、觉得;doubt:怀疑、疑惑、疑问;remember:回忆起、纪念。

8、Genetically Modified FoodEuropean unionenvironmental officials have determined that two kinds of genetically modified corn could harm butterflies, affect food chains and disturb life in rivers and streams, and they have proposed a ban on the sale of the seeds, which are made by Dupont Pioneer, Dow Agrosciences and Syngenta. The preliminary decisions are circulating within the European Commission, which has the final say. Some officials there are skeptical of a ban that would upsetthe powerful biotechnology industry and could exacerbate tensions with important trading partners like the United States. The seeds are not available on the European market forcultivation.In the decisions, the environment commissioner, Stavros Dimas, contends that the genetically modified corn, ormaize could affect certain butterfly species, specifically the monarch, and other beneficial insects. Forinstance, research this year indicates that larvae of the monarch butterfly exposed to the genetically modified corn "behave differently than other larvae." In the decision concerning the corn seeds produced by Dow and Pioneer, Mr. Dimas calls "potential damage on the environment irreversible." In the decision on Syngenta\'s corn, he says that "the level of risk generated by the cultivation of this product forthe environment is unacceptable."A decision by the European unionto bar cultivation of the genetically modified crops would be the first of its kind in the trade bloc, and would intensify the continuing battle over genetically modified corn. Banning the applications forcorn crops also would mark a bold new step forEuropean environmental authorities, who are already aggressively pursuing regulations on emissions from cars and aircraft, setting it at odds with the United States and angering industries."These products have been grown in the U. S. and other countries foryears," said Stephen Norton, a spokesman forthe United States trade representative. "We are not aware of any other case when a product has been rejected after having been reviewed and determined safe by European food safety authorities," he said.Barbara Helfferich, a spokeswoman forMr. Dimas, declined to comment on the specifics of the procedure because commissioners had not yet made a final decision. But she said that the European unionwas within its rights to make decisions based on the "precautionary principle" even when scientists had found no definitive evidence proving products can cause harm. She said that the decisions by Mr. Dimas could go before the commission within a few weeks, but she said that no date had been set. In the decisions, Mr. Dimas cited recent research showing that consumption of genetically modified corn byproducts reduced growth and increased mortality of non-target stream insects and that these insects are important prey foraquatic and riparian predators and that this could have unexpected ecosystem-scale consequences."Although still preliminary, his decisions could drastically tilt the policy against future approvals of genetically modified crops," said Nathalie Moll, a spokeswoman forEuropabio, an industrygroupwith 80 members including Syngenta, Pioneer and Dow. Europabio says that the crops grown using the genetically modified corn are already imported into several European countries, including France and Germany, where they are used to feed animals like cows and chickens.Rob Gianfranceschi, spokesman at the United States mission to the European unionin Brussels, said it was too early to comment on a decision that had not yet been formalized. But he made clear that the United States remained frustrated with European policies on genetically modified crops.The preliminary decisions are made by ______.【单选题】

A.Dupont Pioneer, Dow Agrosciences and Syngenta

B.European unionenvironmental officials

C.European Commision

D.Starvros Dimas

正确答案:D

答案解析:细节考查题。文章的论述中多次提到Dimas先生在决议中的观点,第六段也提到他的决议虽然是初步的但可能有很大影响。由此看来,该决议是Dimas先生提出的可能性大,故正确答案为D。考生要避免受到干扰项B的影响。

9、Strike in MTV NetworksScores of workers from MTV Networks walked off the job yesterday afternoon, filling the sidewalk outside the headquarters of its corporate parent, Viacom, to protest recent changes in benefits. The walkout highlighted the concerns of a category of workers who are sometimes called permalancers: permanent freelancers who work like full-time employees but do not receive the same benefits.Waving signs that read "Shame on Viacom", the workers, most of them in their 20s, demanded that MTV Networks reverse a plan to reduce health and dental benefits forfreelancers beginning Jan. 1. In a statement, MTV Networks noted that its benefits program forfull-time employees had also undergone changes, and it emphasized that the plan forfreelancers was still highly competitive within the industry. Many freelancers receive no corporate benefits. But some of the protesters asserted that corporations were competing to see which could provide the most mediocre health care coverage. Matthew Yonda, who works at Nickelodeon, held a sign that labeled the network "Sick-elodeon". "I\'ve worked here every day forthree years-I\'m not a freelancer," Mr. Yonda said. "They just call us freelancers in orcerto bar us from getting the same benefits as employees."The changes to the benefits package were announced last Tuesday. Freelancers were told that they would become eligible forbenefits after 160 days of work, beginning in January. While that eased previous eligibility rules, which required freelancers to work for52 weeks before becoming eligible, it would have required all freelancers not yet eligible forbenefits to start the waiting period over again on Jan. 1. The 401 (k) plan was also removed On Thursday, acknowledging the complaints, MTV Networks reinstated the 401 (k) plan and said freelancers who had worked consistently since March would be eligible.Fueled by a series of blog posts on the media web site Gawker-the first post was headlined "The Viacom Permalance Slave System" -a loose cohort of freelancers created protest stickers and distributed walkout fliers last week. Caroline O\'Hare, a unit manager who has worked forMTV formore than two years, said the new health care plan-with higher deductibles and a $ 2,000 cap on hospital expenses each year-had provoked outrage. "They think they can treat us like children that don\'t have families, mortgages ordreams of retirement," she said.Outside Viacom\'s headquarters, several workers held posters with the words, "There\'s too many of us to ignore." It was unclear how many freelancers are on the company\'s payroll; an MTV Networks spokeswoman said the figure was not known because it rises and falls throughout the year. The company has 5,500 full-time employees, excluding freelancers, around the world.Two freelancers and one full-time employee, who asked not to be identified forfear of retribution, estimated that the percentage of freelancers in some departments exceeded 75 percent. Another laboraction is expected to take place outside Viacom later this week. Members of the Writers Guild of America, who have been on strike forfive weeks, are expected to picket there on Thursday.According to the new benefits program of MTV Networks, the following freelancers are eligible forbenefits except ______.【单选题】

A.those who have worked for160 days

B.those who have worked for1 year

C.those who have worked since March

D.those who have worked since Jan. 1

正确答案:D

答案解析:细节考查题。题干问的是根据MTV网络的新福利方案,除了哪项之外,自由职业者都有资格享受福利。答案参见第三段MTV对新福利方案所做的修改,A项符合。B项在任意情况下均符合。C项在方案修改后符合。只有D不符合,故正确答案为D。

10、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (灭绝) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小药瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we case with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多边的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity _____ not just a part of it.【单选题】

A.take

B.do

C.make

D.ask

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,考查动词make的用法,指“使……成为”,后面接双宾语,make it the servant,文章此处是说“如果病毒有用,就让它成为人类的服务者……”,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!