职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《理工类》模拟试题1026
帮考网校2025-10-26 12:47
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、HalloweenHalloween is an autumn holiday that Americans celebrate every year. It means "holy evening", and it comes every October 31, the evening before All-Saints Day. It used to be thought the most wonderful night of the year. It was the night when witches and evil spirits came back on earth. People kept up many strange old customs in an effort to keep these evil things away. Farmers used to light big fires in their fields, and the farm workers and their families would walk around the fields singing old songs. Sometimes they would stop to hear the local priest offer prayers to the good spirits, and ask them to help keep the evil ones away. Great care was taken that none of the farm animals were left in the fields. They would all be locked up safely in their stables, and over each of the stable doors a few rowan leaves would be hung. Witches and evil spirits would not go anywhere near the rowan tree. In more recent times, Halloween has become a time forthe parties, when children dress up as witches and play all kinds of special games. After the games there is often a big supper with plenty of pumpkin pie, cakes and a lot of other delicious things to eat. But forthe most part the children enjoy the fun of dressing up and playing their favorite game of "Trick orTreat". They run down each street knocking on the doors crying loudly "Trick orTreat! Money oreat!", and most people have some sweets ormoney ready to give them. Those that do not can expect maybe to have a tyre flattened, ortheir windows covered in soap. orthe children may just knock on the doorand run away. Some children think of other people on Halloween. They carry boxes forUNICEF (The United Nations International Children\'s Emergency Fund). They ask formoney to help poorchildren all around the world. Of course, every time they help UNICEF, they usually receive a treat forthemselves, too. Every autumn, when the vegetables are ready to eat, children pick large orange pumpkins. Then they cut faces in the pumpkins and put lights inside. It looks like there is a person looking out of the pumpkin! These lights are called jack-o\'-lanterns, which means "Jack of the lantern". But in this modern age many of the pumpkins are being replaced with plastic electric ones that can be brought out each year. Why did people hung rowan leaves over the stables?【单选题】

A.Because farm animals liked rowan leaves.

B.Because rowan leaves would keep witches and evil spirits away.

C.Because they used the leaves to decorate the stables.

D.Because rowan leaves could keep the farm animals quiet in the stables.

正确答案:B

答案解析:第2段最后一句,巫师和邪恶精灵不敢靠近花椒树,因此选B。

2、He purchased this stamp at an auction. 【单选题】

A.bought

B.showed

C.took

D.made

正确答案:A

答案解析:purchase等于buy,表示“买”;show:展现,表演;take:拿走;make:制作。

3、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), orcarbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, orC - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detectorand counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, orN - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful fordating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.When an organism dies, the C -14 in it begins to decay.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,但答案依据比较明显。带着题干信息词回文章定位,文章最后一段第三句:Once an organism dies it stops taking in carbon in any form,and the C - 14 already present begins to decay谈到一旦有机体死亡,就停止吸收任何形式的碳,现有的碳14也会逐渐衰变,题干是其近义解释,所以正确,答案是A。

4、Meet Your MemoryMemory is something that cannot be seen, touched orweighed. It is thought to be abstract. It is a setof skills rather than an object. Neither is there a single standard forjudging a good orpoormemory. There are a number of different ways in which a person may have a "good" memory.Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the blain until it is needed; and (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed.Memory consists of at least two different processes: short-term memory and long-term memory. Short-term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (组成大块), orgrouping separate bits of information into larger chunks. Long-term memory has an almost unlimited capacity.One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory forit. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free-recall learning, you recall the material in any order; in serial learning, you recall it in the orcerit was presented; and in paired-associate learning, you learn pairs of words so that when the first word is given, you can recall the second word. A second measure of memory is recognition in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.As a measure of memory, relearning is more sensitive than ______.【单选题】

A.short-term memory

B.relearning

C.needed

D.coded

E.recognition

F.slow forgetting rate

正确答案:E

答案解析:根据题干线索词relearning和sensitive定位原文至第四段倒数第二句:Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition...,题干对该句进行同义改写,由此推断,画线部分即为所需添加成分。而E选项recognition属于原文复现,故E为正确答案。

5、AIDSAs a science writer, I don\'t have to wear emotional armorvery often. Before I went to Zimbabwe fora visit, I had talked to other reporters who had spent time in Africa. All told me to get prepared forthe orphans, many of whom had caught the AIDS virus from their mothers and the strong desire to make everything all right forthem. Then again, nothing could have prepared me forthe visit to creche(育婴堂) forAIDS orphans in Harare, where one sick, smiling four-year-old boy tried to keep up with the other kids playing ring-around-the-rosy but was so weak he kept falling to the floor, ormeeting a 25-year-old unmarried girl who cared forher nephew Only when I got back about a week later The boy who called his aunt "Mama" was too weak even to take the piece of banana I offered. Meanwhile photojournalist Karin Retief was visiting a room at the hospice (济贫院) ______. At first she did not see anyone on the bed and was about to say he must be elsewhere, when suddenly she spotted his tiny arm in the air, his body lost in the folds of the bedclothes. Recently Karin wrote to me that she had been able to keep our assignment from taking too great an emotional suffering at the time. " Only when I got back about a week later, could I moum the people I met", she continued. "I sat in church and wanted to ask the priest to pray forthe people with AIDS in Zimbabwe and all over the world. Then all the people\'s faces, pain and suffering became so real, I could not get the words out. I broke down and cried and cried forthem". 【单选题】

A.where she had been told a particularly sweet orphan boy stayed

B.who had spent time in Africa

C.Only when I got back about a week later

D.even though her only income was from growing and selling a few vegetables at the local market

E.was so weak he kept falling to the floor

F.while we were visiting the orphans

正确答案:A

答案解析:地点的后面是由where引导的定语从句。因此选A。

6、The Threat to KiribatiThe people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island and destroyed houses, came when there was neither wind norrain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth\'s atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (极地的) ice caps.If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, forexample, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone\'s loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don\'t have the money forexpensive technological solutions like seawalls. and they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.Scientists are not sure how serious the effects of global warming will be.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:题干大意:科学家不确定全球变暖将产生多么严重的后果。文章第三段提到:If the trend continues, scientists say, many countries will suffer...would face an even worse fate. 如果按照这个趋势继续发展,很多国家将会遭受或者面临更严重的危机。也就是说科学家们还是看到了全球变暖的严峻性。故答案选B。

7、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red _____ a structure collapses orfalls apart.The secret behind the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (机械响应性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test results proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red colordisappears. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【单选题】

A.until

B.although

C.after

D.before

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,干扰项干扰较大,考查介词before的用法,文章此处是说,“它在建筑物倒塌之前会变成红色”,此处要用“之前”的意思,答案是D。

8、Light Night, Dark StarsThousands of people around the globe step outside to gaze at their night sky. On a clear night, with no clouds, moonlight, orartificial lights to block the view, people can see more than 14,000 stars in the sky, says Dennis Ward, an astronomer(天文学家) with the University Corporation forAtmospheric Research( UCAR) in Boulder, Colo. But when people are surrounded by city lights, he says, they\'re lucky to see 150 stars.If you\'ve ever driven toward a big city at night and seen its glow from a great distance, you\'ve witnessed light pollution. It occurs when light from streetlights, office buildings, signs, and other sources streams into space and illuminates (照亮) the night sky. This haze (朦胧) of light makes many stars invisible to people on Earth. Even at night, big cities like New York glow from light pollution, making stargazing difficult.Dust and particles of pollution factories and industries worsen the effects of light pollution. "If one city has a lot more light pollution than another," Ward says, "that city will suffer the effects of light pollution on a much greater scale."Hazy skies also make it far more difficult forastronomers to do their jobs.Cities are getting larger. Suburbs are growing in once dark, rural areas. Light from all this new development is increasingly obscuring (使变模糊) the faint (微弱的) light give off by distant stars. and if scientists can\'t locate these objects, they can\'t learn more about them.Light pollution doesn\'t only affect star visibility. It can harm wild life too. It\'s clear that artificial light can attract animals, making them go off course. There\'s increasing evidence, forexample, that migrating (迁徙) birds use sunsets and sunrises to help find their way, says Sydney Gauthreaux Jr. , a scientist at Clemson University in South Carolina, "When light occurs at night," he says, "it has a very disruptive (破坏性的) influence." Sometimes birds fly into lighted towers, high - rises, and cables from radio and television towers. Experts estimate that millions of birds die this way every year.The title "Light Night, Dark Stars" means ______.【单选题】

A.the night sky is brightly lit up and stars are black

B.lights appear at night and stars are seen in the dark

C.city lights at night illuminate stars in the sky

D.city lights illuminate the night sky, making stars invisible

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,需要通读全文,文章谈到人造光源使科学家无法观测到天空星体发出微弱光线,换句话说,夜晚的灯光使星星变暗了,回来看选项,D项符合原文句意,是答案。

9、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve celebrations. Also common are days in honorof love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, often to mark important events in its history. Schools, banks and government offices all close on days like these. _____ A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, forexample. No one knows when orwhy it began. Today it is celebrated in many countries—France, England and Australia, among others. On this day, people play practical jokes. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh. The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange too. On this day, it is traditional forboys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part, they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city ortown. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world-s biggest food fight. Fortwo hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea fora new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 29. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【单选题】

A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.

B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.

C.That is supposed to be Toothache Day.

D.Then begins the world-s biggest food fight.

E.Some people have fun imagining new holidays.

F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,但因为各个选项差异较大,还是比较容易确定答案,可采用代入法,可以发现B代入原文中,最符合上下文逻辑,是答案。

10、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Both boys are happy to ______.【单选题】

A.design programs torthe deaf

B.work at the National Technical Institute forthe Deaf

C.help students with learning disabilities

D.have the opportunity to earn money

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,到文章里定好位,考生会很快确定答案依据。找到文章第六段,最后一段开头谈到,两个小伙都说有机会赚钱是让人兴奋。回来看选项,D项是近义解释,是答案。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!