职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试综合类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2025年职称英语考试《综合类》每日一练1016
帮考网校2025-10-16 12:47
0 浏览 · 0 收藏

2025年职称英语考试《综合类》考试共65题,分为单选题。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、DyslexiaAs many as 20% of all children in the United States suffer from some form of the learning disorcercalled dyslexia.Experts on dyslexia say that the problem is not disease. They say that persons with dyslexia use information in a different way. One of the world\'s great thinkers and scientists, Albert Einstein was dyslexic. Einstein said that he never thought in words the way that most people do. He said that he thought in pictures instead. The American inventorThomas Edison was also dyslexic. Dyslexia first was recognized in Europe and the United States more than 80 year ago. Many years passed before doctors discovered that persons with the disorcerwere not mentally slow ordisabled. The doctors found that the brains of persons with dyslexia are different. In most people, the left side of the brain, the part that controls language is larger than the right side. In persons with dyslexia, the right’ side of the brain is bigger. Doctors are not sure what causes this difference. However, research has shown that dyslexia is more common in males that in females, and it is found more often in persons who are left-handed. No one knows the cause of dyslexia, but some scientists believe that it may result from chemical changes in a baby\'s body long before it is born. They are trying to find ways to teach persons with dyslexia. Dyslexic persons think differently and need special kinds of teaching help. After they have solved their problems with language, they often show themselves to be especially intelligent orcreative.The first cases of dyslexia in Europe were discovered less than a century ago.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:题目中的关键词是专有名词Europe,我们很快在第2段第5行找到答案所在句。通过对比题目和答案所在句,我们发现从recognize—discover,more than 80 years ago—less than a century ago都属于同义改写,但唯一有差别的是文中提到的两个地方: Europe和 the United States在80多年前发现了读写困难症病例. 但题目中仅仅提到了Europe。对于这个问题,我们可以进行如下推理:设A= Europe,B=the United States,实际上这道题就变为一道推理题:如果A+B正确,那么A是否正确?实际上很简单:A+B成立(正确)的充分必要条件是AUB正确,即A正确或者B正确。经过这样的推理,我们知道该题的答案应为A。

2、J. K. RowlingLike that of her own character, Harry Potter, J. K. Rowling\'s life has the luster of a fairy tale. Divorced, living on public assistance in a tiny Edinburgh flat with her infant daughter, Rowling wrote Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone at a table in a cafe during her daughter\'s naps and it was Harry Potter that rescued her.Rowling remembers that she always wanted to write and that the first story she actually wrote down, when she was five orsix, was a story about a rabbit called Rabbit. Many of her favorite memories center around enjoying the fantastic adventure stories.On a particularly long train ride from Manchester to London in the summer of 1990, the idea came to her of a boy who is a wizard and doesn\'t know it. He attends a school forwizardry -she could see him very plainly in her mind. By the time the train pulled into King\'s Cross Station four hours later, many of the characters and the early stages of the plot were fully formed in her head. The story took further shape as she continued working on it in pubs and cafes over her lunch hours.Rowling was working as a French teacher when she heard that her book about the boy wizard had been accepted forpublication. Harry Potter and the Philosopher\'s Stone was published in June1997 and achieved almost instant success. With the publication of the American edition, retitled Harry Potter and the Sorcerer\'s Stone, in 1998, Rowling\'s books continued to make publishing history. Harry Potter climbed to the top of all the bestseller lists forchildren\'s and adult books. In Britain a separate edition of the first book appeared with a more "adult" dust jacket so that grown-ups reading it on trains and subways ______.J. K. Rowling lives in Edinburgh, Scotland, with her daughter Jessica and continues to work on writing the seven-book story of Harry Potter.【单选题】

A.would not have to hide their copy behind a newspaper.

B.With the publication of the American edition,

C.By the time the train pulled into King\'s Cross Station

D.Young people prefer to read stories about cities.

E.enjoying the fantastic adventure stories.

F.during her daughter\'s naps

正确答案:A

答案解析:整个句子要表达的是,在英国第一部书的版本以成人化的封皮出现,这样大人们在火车上或地铁里阅读时就不用把书藏在报纸下了。因此选A。

3、Geology and Heap(1)The importance of particular metals in the human diet has been realized within the past few decades, and the idea that geology might be related to health has been recognized fora number of elements such as iodine, zinc and selenium. Forexample, soils with low iodine contents produce crops, and animals deficient in iodine. A lack of iodine in the human diet leads to some serious diseases.(2)The ultimate source of metals within the human body is rocks, which weather into soil, gaining orlosing some of their chemical constituents. The crops we eat selectively remove from the soil the elements that they require forgrowth. The water we drink contains trace elements leached from rock and soil. Thus the geology and geochemistry of the environment have effects on the chemistry and health of plants, animals and people.(3)So far there is no data to suggest that people living on metal-rich soils experience a potential health hazard. The levels of metals within naturally contaminated soils are generally not high enough to cause serious health problems. Living on metal-rich soils does not represent a health risk unless large quantities of soil are digested ormetal-rich dust is inhaled. However, small children are particularly exposed to metal-rich topsoil in playgrounds and gardens. They are also the most likely ones to eat potentially dangerous metal-rich soil.(4)Heavy metals are persistent: they do not break down to other chemicals in the environment. Industrially polluted sites usually undergo intensive clean-up and rehabilitation because heavy metals are a health concern once they enter the food chain. Some trace metals are alleged to cause cancer and are also known to cause poisoning(5)In contrast, naturally contaminated soils have not been subject too risk assessment studies and rehabilitation measures, despite the fact that they frequently possess metal concentrations well above those of such polluted by humans and above environmental quality criteria.(6)There is a vital need to understand the potential risks and long-term health effects of living on naturally contaminated soils. Future environmental investigations of naturally polluted soils should concentrate on the potential pathways of metals into the food chain and human body. Geologists should be part of such studies as they can provide the essential background information on rock and soil chemistry as well as the chemical forms of heavy metal pollution.Paragraph 3 ______【单选题】

A.No Evidence to Indicate Bad of Naturally Contaminated Soil

B.Potential Hazards of Human Contaminated Soils

C.Research an Channels of Heavy Metals Getting into Human Food Chain

D.Geology and Health Problems

E.Rocks----the Ultimate Source of Soil Pollution

F.Long-term Health Effects on Children

正确答案:A

答案解析:第3段谈及的是自然污染的土壤一般情况下对人体不会造成危害。此段首句就提示了这一点: So far there is no data to suggest that people living on metal-rich soils experience a potential health hazard.

4、Operatunity1. Operatunity is a TV talent show foramateur opera singers, The winners get the chance to sing with the English National Opera. When two housewives, Denise Leigh and Jane Gilchrist won in 2002, their lives changed forever, As they sang Verdi\'s Rigoletto at the Coliseum (音乐厅) in Rome, they were transformed from working mothers into opera celebrities (名人).2. "I live in the village I was born in," says Denise, who is blind. "Lots of my neighbours are family, and my life is all about my three children. Jane, who worked as a cleaner and a shop assistant, was in a similar situation." She says. All I had to look forward to was seeing my four children grow up, and I love them, but ... you know there must be more things than life. Winning Operatunity has opened up avenues I never knew existed."3. "Last year was amazing," Denise continues, "Last month was Paris, before that we were recording at Abbey Road, in London, and recently we had our album launch at the Royal Opera House" "We\'ve been treated like princesses," laughs Jane, "... champagne, chocolates, five - star hotels ..."4. But it wasn\'t all so easy. ForDenise, the worst part was waiting at the beginning. "After I\'d sent in my application form I worried fora month, Then I had to wait ten days after my first audition (试唱). That was awful." Even when they won the competition they were allowed to tell their close family but they weren\'t allowed to tell anyone else until later. Denise and Jane also found the travelling is difficult. They couldn’t take their children with them while they were away singing, so they had to organise childcare. However, there\'s been no problem with the physical side of singing: "We didn\'t have to worry about that as we\'ve had lots of help and wonderful voice training." says Jane. They also had to learn to deal with the media." The kids loved the fact that they could stay up and watch us on TV, but I just couldn\'t understand why some newspapers were more interested in the fact I divorced at 21, rather than the fact I had just sung at the Coliseum, says Denise.Paragraph 1 ____【单选题】

A.Advice

B.Living the new life

C.The competition

D.Becoming famous

E.Their lives before

F.The difficult parts

正确答案:D

答案解析:本题有一定的难度,考生需要较强的归纳能力。通读文章第一段可以发现,本段的主旨在最后一句:they were transformed from working mothers into opera celebrities(名人),由普通的上班妈妈变成了名人,所以第一段的最佳小标题就是“成名”,答案是D。

5、Money orFriendship orBoth1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him orher some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money foremergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favorand say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (忧伤), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two orthree times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money oris unwilling, then what kind of friend is that?Sometimes you may find it very difficult to decide ____.【单选题】

A.you can remind your friend of it via E - mail

B.you can lend more money to him orher

C.you must get to know why he orshe needs that money

D.if you should lend money to your friend

E.you can call the police to settle the issue

F.there is no need to maintain a friendly relation with him orher

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,是送分题,答案依据不难找到。答案依据在第一段。读懂题干意思后,认真阅读第一段,再回来看选项,D项符合文章语意,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!