职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2024年职称英语考试《理工类》模拟试题0204
帮考网校2024-02-04 14:28
0 浏览 · 0 收藏

2024年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、We\'re happy to report that business is booming this year.【单选题】

A.risky

B.successful

C.failing

D.open

正确答案:B

答案解析:我们很高兴地向大家报告今年业绩红火。本题难度不大,booming指“景气,繁荣”,和successful“成功的”是近义词,A项指“冒险的”,C项指“衰退的”,D项指“开放的”,都不合句意,最佳答案是B。

2、Cloning: Future Perfect?1 A clone is an exact copy of a plant oranimal produced from any one cell. Since Scottish scientists reported that they had managed to clone a sheep named Dolly in 1997, research into cloning has grown rapidly. In May 1998, scientists in Massachusetts managed to create two identical calves using cloning technology. A mouse has also been cloned successfully. But the debate over cloning humans really started when Chicago physicist Richard Seed made a surprising announcement: "We will have managed to clone a human being within the next two years," he told the world. 2 Seed\'s announcement provoked a lot of media attention, most of it negative. In Europe, nineteen nations have already signed an agreement banning human cloning and in the US the President announced: "We will be introducing a law to ban human cloning and many states in the US will have passed anti-cloning laws by the end of the year". 3 Many researchers are not so negative about cloning. They are worried that laws banning human cloning will threaten important research. In March, The New England Journal of Medicine called any plan to ban research on cloning humans seriously mistaken. Many researchers also believe that in spite of attempts to ban it, human cloning will have become routine by 2010 because it is impossible to stop the progress of science. 4 Is there reason to fear that cloning will lead to a nightmare world? The public has been bombarded (轰炸) with newspaper articles, television shows and films, as well as cartoons. Such information is often misleading, and makes people wonder what on earth the scientists will be doing next. 5 Within the next five to ten years scientists will probably have found a way of cloning humans. It could be that pretty soon we will be able to choose the person that we want our child to look like. But how would it feel to be a clone among hundreds, the anti-cloners ask Pretty cool, answer the pro-cloners (赞成克隆的人). Paragraph 2____【单选题】

A.Strong Reactions

B.Anxiety about the Future of Cloning

C.The Right to Choose

D.WhatisCloning?

E.Arguments in Favorof Cloning

F.A Common Sight

正确答案:A

答案解析:文章第2段主要讲Seed的言论引起媒体激烈的反应,故选A。

3、Citizen ScientistsUnderstanding how nature responds to climate change will require monitoring key life cycle event-flowering, the appearance of leaves, the first frog calls of the spring all around the world. But ecologists can\'t be everywhere so they\'re turning to non-scientists, sometimes called citizen scientists, forhelp. Climate scientists are not present everywhere. Because there are so many places in the world and not enough scientists to observe all of them, they\'re asking foryour help in observing signs of climate change across the world. The citizen scientist movement encourages ordinary people too observe a very specific research interest-birds, trees, flowers budding, etc. and send their observations to a giant database to be observed by professional scientists. This helps a small number of scientists track a large amount of data that they would never be able to gather on their own. Much like citizen journalists helping large publications cover a hyper-local beat, citizen scientists are ready forthe conditions where they live. All that\'s needed to become one is a few minutes each day oreach week to gather data and send it in. Agroupof scientists and educators launched an organization last year called the National Phenology Network. "Phenology" is what scientists call the study of the timing of events in nature. One of the group\'s first efforts relies on scientists and non-scientists alike to collect data about plant flowering and leafing every year. The program, called Project BudBurst, collects life cycle data on a variety of common plants from across the United States. People participating in the project which is open to everyone record their observations on the Project BudBurst website. "People don\'t have to be plant experts, they just have to look around and see what\'s in their neighborhood," says Jennifer Schwartz, an education consultant with the project. "As we collect this data, we\'ll be able to make an estimate of how plants and communities of plants and animals will respond as the climate changes. "What is NOT true of Project BudBurst?【单选题】

A.Only experts can participate in it.

B.Everybody can participate in it.

C.It collects life cycle data on a variety of common plants.

D.It has its own website.

正确答案:A

答案解析:文章全文都在说普通人参与科学研究的项目,因此只有选项A不符合。其他选项都能在文中找出。

4、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean fell to a record low. Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining. Since 1979, each decade has seen an 11. 4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner. Last summer, Arctic sea ice reached its skimpiest levels yet. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has scientists concerned. There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer at the University of Washington at Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water. Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.5℃ warmer than average and 1.5℃ warmer than the previous record high. With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3. 3 meters thick at the beginning of the summer measured just 50 centimeters by season\'s end. The new measurements suggest that melting is far more severe than scientists have seen by just looking at ice cover from above, says Donald K. Perovich, a geophysicist at the U. S. Army Cold Regions Research and Engineering Laboratory in Hanover, N. H. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend from which it may never recover. Which of the following is closest in meaning to the word "build" in the first sentence of the second paragraph?【单选题】

A.construct

B.extend

C.create

D.expand

正确答案:D

答案解析:本句意思为“每年冬天北极附近的北冰洋开始结冰”,build为“结冰”的意思,expand有“容积扩张”的意思,所以与build相符;而construct为“修筑、建筑”的意思,所以不能选。

5、Weaving with LightIn the Sierra Madre mountain range of west central Mexico, the native Huichol people live much the way their ancestors did-without electricity. That\'s because it\'s too expensive to string power lines to the remote mountain areas where they live. To help support themselves, the Huichol create beautiful artwork. They sell their art in cities hundreds of miles away from their villages. and without electricity, at home oron the road, they can only work during daylight hours. When it gets dark, they must stop whatever they\'re doing.Now, a team of scientists, designers and architects is using new technologies to provide the Huichol with light after the sun sets. The scientists technique involves weaving tiny electronic crystals into fabrics that can be made into clothes, bags, orother items.By collecting the sun\'s energy during the day, these lightweight fabrics provide bright white light at night. Their inventors have named the fabrics "Portable Lights," Portable Lights have the potential to transform the lives of people without electricity around the world, says project leader Sheila Kennedy."Our invention," Kennedy says, "came from seeing how we could transform technology we saw every day in the United States and move it into new markets forpeople who didn\'t have a lot of money."At the core of Portable Light technology are devices called high - brightness light - emitting diodes, orHB LEDs. These tiny lights appear in digital clocks, televisions and streetlights.LEDs are completely different from the light bulbs. Most of those glass bulbs belong to a type called incandescent lights. Inside, electricity heats a metal coil to about 2,200 degrees Celsius. At that temperature, bulbs give off light we can see.Ninety percent of energy produced by incandescent lights, however, is heat and invisible. With all that wasted energy, bulbs burn out quickly. They are also easily broken.LEDs, on the other hand, are like tiny pieces of rock made up of molecules that are arranged in a crystal structure. When an electric current passes through an LED, the crystal structure produces light. Unlike incandescent bulbs, they can produce light of various colors. Within an LED, the type of molecules and their particular arrangement determines what coloris produced.To make a living, the Huichol create artwork and ______.【单选题】

A.sell it to tourists in their villages

B.sell it in cities far away from their villages

C.display it in their village museums

D.keep it in their homes to attract tourists

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据主要在文章第一段第四句:They sell their art, in cities hundreds of miles away from their villages.回来看选项,C项和原文句意相符,答案是B。

6、BudgetA budget is a spending plan. It can help you spend money wisely. It can do this by cutting out wasteful spending. Of course, preparing a budget takes planning, and following a budget takes will power. Your budget should meet your family\'s needs and income. The first step in creating a budget is to setyour goals. What does your family need and wants. You must know this to work out the details of the budget. Keep goals realistic, in terms of income available. Then decide which goals are the most important. The next step is estimating family income. Before you can plan wisely, you need to know how much money you have to spend! Write down all the money you expect to receive (wages, savings, interest, etc.) during the planned budget period. After you have calculated how much money will be available, it is time to estimate expenses. List all of your family expenses. If you are not satisfied with what you got foryour money, look carefully at your spending. Studying your records will show where overspending has occurred. It will also point out poorbuying habits. It is also a good idea to setaside a small amount of money foremergencies. Every family has small emergencies: a blown tire, a broken device, orthe need forminormedical care. This passage is mainly about____. 【单选题】

A.the meaning of a budget

B.the relation between budget and income

C.the way in which a budget is made

D.the importance of making a budget

正确答案:C

答案解析:本文从预算的作用开始引入,到第2段开始分步骤地介绍了进行预算的方式,主要讲的是进行预算的方法问题。

7、The Value of AdvertisementMoney spent on advertising is worth spending. It serves directly to bring about a rapid sale of goods at reasonable prices, so setting up a firm home market and making it possible to provide forexport at good price. By drawing attention to new ideas it helps greatly to raise standards of living. By helping to increase demand it causes an increased need forlabor, and is therefore a nice way to fight unemployment. It lowers the costs of many services: without advertisements your daily newspaper would cost four times as much, the price of your television program would need to be doubled, and travel by bus orsubway would cost more. and perhaps most important of all, advertising provides a promise of reasonable value in the products and services you buy. Besides the fact that twenty-seven Acts of Parliament govern the terms of advertising, no regular advertiser dare produce anything that fails to live up to the promise of his advertisements. He might fool some people fora little while through misleading advertising. He will not do so forlong, forthe public has the good sense not to buy the poorgoods more than once. If you see a product frequently advertised, it is the proof I know that the product does what is promised forit, and that it has good value. Advertising does more forthe good of the public than any other force I can think of. There is one more point I feel I ought to touch on. Recently I heard a well-known television person declare that he was against advertising because it persuades rather than informs. He was telling us the real difference. Of course advertising tries to persuade. If its messages were nothing but information, that would be difficult to get more people to buy, foreven the choice of the colorof a shirt is a bit persuasive-advertising would be so boring that no one would pay any attention. But perhaps that is what the well-known television person wants.All the following advantages of advertising are mentioned in the first paragraph except that____.【单选题】

A.it raises standards of living

B.it reduces the cost of many services

C.it makes products much better

D.it provides more jobs

正确答案:C

答案解析:提高生活水平、降低许多服务成本、提供更多岗位在第1段中都可以找到,因此选C。

8、Meet Your Memory1. Memory is something that cannot be seen, touched orweighed. It is thought to be abstract. It is a setof skills rather than an object. Neither is there a single standard forjudging a good orpoormemory. There are a number of different ways in which a person may have a good memory.2. Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the brain until it is needed; (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed:3. Memory consists of at least two different processes: short - term memory and long - term memory. Short - term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (组成大块), orgrouping separate bits of information into larger chunks. Long - term memory has an almost unlimited capacity.4. One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory forit. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free - recall learning you recall the material in any order. In serial learning you recall it in the orcerit was presented and in paired - associate learning you learn pairs of words so that when the first word is given you can recall the second word. A second measure of memory is recognition, in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.As a measure of memory, relearning is more sensitive than ______.【单选题】

A.short - term memory

B.relearning

C.needed

D.coded

E.recognition

F.slow forgetting rate

正确答案:E

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,在文章第四段倒数第二句:Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because…谈到作为测试记忆力的方法来说,再学习比识别更灵敏,回来看选项,E项recognition符合原文句意,是答案。

9、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. What will our home be like then?Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. _____.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【单选题】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,下文的信息提示比较明显,可用排除法和代入法。本题的上文谈到,未来的房屋将会个性化,每一所房子都会不同。下文紧接着谈到,你不必给墙油漆颜色,这句话信息提示很明显,表明此处肯定要谈墙的漆色问题,否则会出现语意中断的情况。回来看选项,使用排除法和代入法,可以确定A是正确答案。

10、A Great Quake Coming?Everyone lives in San Francisco knows that earthquakes are common in the Bay Area and they can devastate. In 1906, forexample, a majorquake destroyed about 28000 buildings and killed hundreds, perhaps thousands of people. Residents now wonder when will the next "Big One" strike. It\'s bound to happen someday. At least seven active fault(断层) lines run through the San Francisco area. Faults are places where pieces of Earth\'s crust (地壳) slide past each other. When these pieces slip, the ground shakes.To prepare forthat day, scientists are using new techniques to reanalyze the 1906 earthquake and predict how bad the damage might be when the next one happens.One new finding about the 1906 quake is that the San Andreas Fault split apart faster than scientists had assumed at the time. During small earthquakes, faults rupture(断裂) about 2.7 kilometers persecond. During bigger quakes, however, ruptures can happen faster than 3.5 kilometers persecond.At such high speeds, massive amounts of pressure build up, generating underground waves that can cause more damage than the quake itself. Lucky forSan Francisco, these pressure pulses (脉冲) traveled away from the city during the 1906 event.Looking ahead, scientists are trying to predict when the next majorquake will occur. Records show that earthquakes were common before 1906. Since then, the area has been relatively quiet. Patterns in the data, however, suggest that the probability of a majorearthquake striking the Bay Area before 2032 is at least 62 percent.New buildings in San Francisco are quite safe in case of future quakes. Still, more than 84 percent of the city\'s buildings are old and weak. Analyses suggest that another massive earthquake would cause extensive damage.People who live there today tend to feel safe because San Francisco has remained pretty quiet fora while. According to the new research, however, it\'s not a matter that whether "the Big One" will hit here. It\'s just a matter of when.Scientists will be able to predict the exact time of an earthquake soon.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题难度较大,没有明显的答案依据,需要通读全文,做出判断。第五段第一句:Looking ahead, scientists are trying to predict when the next majorquake will occur.{炎到展望未来,科学家正努力预测下次大地震的发生,但全文只谈到在积极预测地震,没有提及是否能够预测出准确的时间,所以本题未提及,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!