职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《理工类》每日一练1023
帮考网校2023-10-23 14:04
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Lakes, Too, Feel Global WarmingThere\'s no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.That\'s going to be useful, since no matter the country is too big ortoo small can\'t ignore climate changes. Scientists aren\'t the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(温室) gases we put into the air.That\'s why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, orUNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985 - 2009.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,在文章第二段第三句:During those 24 years, the lakes got warmer-by an average of about 0.045 degree Celsius per year.很明显,每年湖水的温度平均才上升0. 045度,题干却说have increased greatly,和原文句意明显不符,答案是B。

2、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their lungs. Two million people die of it. The disease has increased with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop as soon as they feel better. Doing that can lead to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how effective it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients ______. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research into new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【单选题】

A.cured

B.to cure

C.being cured

D.having been cured

正确答案:A

答案解析:本句考查的是语法。根据所给的动词,我们可以猜到本句想说的是“Joshua Salomon说,疗程较短的治疗计划可能意味着不仅仅是更多病人被治好”。这里从语法分析,应该是缺一个定语,修饰patients,cure是一个及物动词,病人应是被治疗者:选项B(to cure)不能表示被动;C和D虽然有表示被动的意思,但是C是“正在被治疗”,D是“已经被治疗”,两者隐含的时态在这里均不合适,只有A是恰当的。

3、BudgetA budget is a spending plan. It can help you spend money wisely. It can do this by cutting out wasteful spending. Of course, preparing a budget takes planning, and following a budget takes will power. Your budget should meet your family\'s needs and income. The first step in creating a budget is to setyour goals. What does your family need and wants. You must know this to work out the details of the budget. Keep goals realistic, in terms of income available. Then decide which goals are the most important. The next step is estimating family income. Before you can plan wisely, you need to know how much money you have to spend! Write down all the money you expect to receive (wages, savings, interest, etc.) during the planned budget period. After you have calculated how much money will be available, it is time to estimate expenses. List all of your family expenses. If you are not satisfied with what you got foryour money, look carefully at your spending. Studying your records will show where overspending has occurred. It will also point out poorbuying habits. It is also a good idea to setaside a small amount of money foremergencies. Every family has small emergencies: a blown tire, a broken device, orthe need forminormedical care. In carrying out your budget, you need ____. 【单选题】

A.to have the ability to control yourself

B.to ask your family members foradvice

C.to cut it down as much as possible

D.to take care not to buy expensive things

正确答案:A

答案解析:“preparing a budget takes planning,and following a budget takes will power”意思是“准备一项预算需要计划,而执行(follow在这里是执行的意思)一项计划则需要will power(意志力),也就是ability to control yourself(控制自己的能力)”。

4、Inventorof LEDWhen Nick Holonyak setout to create a new kind of visible lighting using semiconductoralloys, his colleagues thought he was unrealistic. Today, his discovery of light-emitting diodes, orLEDs, are used in everything from DVDs to alarm clocks to airports. Dozens of his students have continued his work, developing lighting used in traffic lights and other everyday technology. On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington. This marks the lOth year that the Lemelson-MIT Program at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) has given the award to prominent inventors. "Anytime you get an award big orlittle. It\'s always a surprise. " Holonyrak said. Holonyak, 75, was a student of john Bardeen, an inventorof the transistor, in the early 1950s. After graduate school, Holonyak worked at Ben Labs. He later went to General Electric, where he invented a switch now widely used in house dimmer switches. Later, Holonyak started looking into how semiconductors could be used to generate light. But while his colleagues were looking at how to generate invisible light, he wanted to generate visible light. The LEDS he invented in 1962 now last about 10 times longer than incandescent bulbs, and are more environmentally friendly and effective. Holonyak, now a professorof electrical and computer engineering and physics at the University of Illinois, said he suspected that LEDs would become as commonplace as they are today, but didn\'t realize how many uses they would have. "You don\'t know in the beginning. You think you\'re doing something important. You think it\'s worth doing, but you really can\'t tell what the big payoff is going to be, and when, and how. You just don\'t know, "he said. The Lemelson. MIT Program also recognized Edith Flanigen, 75, with the $100,000 Lemelson-MIT Lifetime Achievement Award forher work on a new generation of "molecular sieves", that can separate molecules by size. Holonyak\'s colleagues thought he would fail in his research on LEDs at the time when he started it.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:利用题干中的核心词colleagues作为答案线索词,找到答案相关句。根据该句内容可以推断出LEDs就是前句中提到的visible lighting using semiconductoralloys。因此选A。

5、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(缩小) during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋学家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season\'s endThe new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.The Beaufort Sea mentioned in paragraph 7 is an example to show ______.【单选题】

A.how accurate the new measurements are

B.how thick the ice is in it

C.how serious the problem of the ice melt in the Arctic is

D.how dangerous it is to travel to it

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,文章第七段和第八段谈到,夏天冰层以超出科学家预料的速度迅速融化,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间46天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!