职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类章节练习正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2023年职称英语考试《理工类》章节练习题精选0111
帮考网校2023-01-11 10:15
0 浏览 · 0 收藏

2023年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理阅读理解分析5道练习题,附答案解析,供您备考练习。


1、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Orlando and German have been ______.【单选题】

A.to Mexico together

B.deaf since they were born

C.to different high schools

D.friends since they were very young

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,本题针对文章开头第一句出题,找到答案依据很容易。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章开头第一句,这一句谈到,Orlando和German从上幼儿园时就是好朋友,回来看选项,很明显,D项是近义解释,是答案。

2、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.Both boys are happy to ______.【单选题】

A.design programs torthe deaf

B.work at the National Technical Institute forthe Deaf

C.help students with learning disabilities

D.have the opportunity to earn money

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,到文章里定好位,考生会很快确定答案依据。找到文章第六段,最后一段开头谈到,两个小伙都说有机会赚钱是让人兴奋。回来看选项,D项是近义解释,是答案。做本题时也可以先看选项,得到信息提示。

3、Strike in MTV NetworksScores of workers from MTV Networks walked off the job yesterday afternoon, filling the sidewalk outside the headquarters of its corporate parent, Viacom, to protest recent changes in benefits. The walkout highlighted the concerns of a category of workers who are sometimes called permalancers: permanent freelancers who work like full-time employees but do not receive the same benefits.Waving signs that read "Shame on Viacom", the workers, most of them in their 20s, demanded that MTV Networks reverse a plan to reduce health and dental benefits forfreelancers beginning Jan. 1. In a statement, MTV Networks noted that its benefits program forfull-time employees had also undergone changes, and it emphasized that the plan forfreelancers was still highly competitive within the industry. Many freelancers receive no corporate benefits. But some of the protesters asserted that corporations were competing to see which could provide the most mediocre health care coverage. Matthew Yonda, who works at Nickelodeon, held a sign that labeled the network "Sick-elodeon". "I\'ve worked here every day forthree years-I\'m not a freelancer," Mr. Yonda said. "They just call us freelancers in orcerto bar us from getting the same benefits as employees."The changes to the benefits package were announced last Tuesday. Freelancers were told that they would become eligible forbenefits after 160 days of work, beginning in January. While that eased previous eligibility rules, which required freelancers to work for52 weeks before becoming eligible, it would have required all freelancers not yet eligible forbenefits to start the waiting period over again on Jan. 1. The 401 (k) plan was also removed On Thursday, acknowledging the complaints, MTV Networks reinstated the 401 (k) plan and said freelancers who had worked consistently since March would be eligible.Fueled by a series of blog posts on the media web site Gawker-the first post was headlined "The Viacom Permalance Slave System" -a loose cohort of freelancers created protest stickers and distributed walkout fliers last week. Caroline O\'Hare, a unit manager who has worked forMTV formore than two years, said the new health care plan-with higher deductibles and a $ 2,000 cap on hospital expenses each year-had provoked outrage. "They think they can treat us like children that don\'t have families, mortgages ordreams of retirement," she said.Outside Viacom\'s headquarters, several workers held posters with the words, "There\'s too many of us to ignore." It was unclear how many freelancers are on the company\'s payroll; an MTV Networks spokeswoman said the figure was not known because it rises and falls throughout the year. The company has 5,500 full-time employees, excluding freelancers, around the world.Two freelancers and one full-time employee, who asked not to be identified forfear of retribution, estimated that the percentage of freelancers in some departments exceeded 75 percent. Another laboraction is expected to take place outside Viacom later this week. Members of the Writers Guild of America, who have been on strike forfive weeks, are expected to picket there on Thursday.The MTV Networks spokeswoman did not provide the number of freelancers on the payroll mostly probably because ______.【单选题】

A.the figure fluctuates throughout the year and it is impossible to calculate the precise number

B.the company wants to keep it as a secret so as to better stand the protest

C.the company has no record of the freelancers since there is no such necessity

D.the company does not want to provide the freelancers with benefits enjoyed by the full-time employee

正确答案:B

答案解析:细节考查题。题干问的是MTV网络发言人没有提供薪水册上自由职业者的数量的最有可能的原因。答案参见第五段,MTV网络发言人声称这个数字全年都来回波动,但实际上公司掌握自己员工的具体数量应该很容易,很明显是因为公布该数据对公司不利,不想让外人知道,以便在这场罢工斗争中占据优势地位。

4、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.According to the passage, the difficulty forOrlando and German is that ______.【单选题】

A.they can\'t communicate with their classmates

B.they are not allowed to talk on the phone

C.they can\'t orcerfood in a drive - thru

D.they are not supposed to use emergency services

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,针对第五段出题,跳跃性比较大,但只要回文章定好位,找到答案依据不难。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章第五段。第五段谈到,German抱怨说,他们无法在电话里交谈,如果他们需要帮助,也无法呼叫紧急救助,而且他们也不能在汽车餐厅订餐,回来看选项,C项谈到了两人的困难,是正确答案。

5、BudgetA budget is a spending plan. It can help you spend money wisely. It can do this by cutting out wasteful spending. Of course, preparing a budget takes planning, and following a budget takes will power. Your budget should meet your family\'s needs and income. The first step in creating a budget is to setyour goals. What does your family need and wants. You must know this to work out the details of the budget. Keep goals realistic, in terms of income available. Then decide which goals are the most important. The next step is estimating family income. Before you can plan wisely, you need to know how much money you have to spend! Write down all the money you expect to receive (wages, savings, interest, etc.) during the planned budget period. After you have calculated how much money will be available, it is time to estimate expenses. List all of your family expenses. If you are not satisfied with what you got foryour money, look carefully at your spending. Studying your records will show where overspending has occurred. It will also point out poorbuying habits. It is also a good idea to setaside a small amount of money foremergencies. Every family has small emergencies: a blown tire, a broken device, orthe need forminormedical care. One advantage of keeping a record of your spending is that____. 【单选题】

A.you will remember how much you have already spent

B.you will know if you have spent more money than you planned

C.you will be able to tell your family what should not be bought

D.you will learn how to make a better budget next time

正确答案:B

答案解析:第5段讲了“Studying your records will show where overspending has occurred. It will also point out poorbuying habits”(消费记录可以找出哪里超支了,或者可以发现一些不良购买习惯)。所以B是正确答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间70天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!