职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《卫生类》模拟试题1030
帮考网校2022-10-30 10:27
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、The document was compiled by the Department of Health.【单选题】

A.written

B.printed

C.attached

D.sent

正确答案:A

答案解析:此文件由卫生部编制。compiled指是“编辑”,和written“写下”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异较大,干扰性不强。

2、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except fora wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder forarrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, orhe may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.What can be inferred from paragraph 2? ______【单选题】

A.The Iceman was killed while working.

B.The Iceman could have died from the wound in the head.

C.The Iceman lived a poorLife.

D.The Iceman was struck dead from behind.

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,需要较强的推断能力。通读文章第二段。第二段谈到,except fora wound in the head.他面朝下,除了头部的一个伤口,整个骨架的状况完好,据此可以推断回来看选项,找信息提示,答案是B。本题也可以先看选项,得到信息提示。

3、Patricia stared at the other girls with resentment.【单选题】

A.anger

B.doubt

C.love

D.surprise

正确答案:A

答案解析:琶特丽舍带着怨气盯着其他女孩。本题难度不大,是送分题。resentment是“怨恨,不满”,和anger“生气,怒气”是近义词,其他三项都是常用词,和答案意义差异大,干扰性不强。

4、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - authorDaniet J. Taylorsaid in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylorsaid.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks ortwitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study authorDr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."Mr. Taylorbelieved that the finding of their study would soon ______.【单选题】

A.be criticized by psychology students

B.be confirmed by psychological studies

C.be included in undergraduate psychology texts

D.become the most popular psychology text

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是文章第三段第一句,谈到研究结果一定会在不久将来被收录到本科心理学教材中,回来看选项,C项和原文句意相符,是答案。

5、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (结肠造口术), which means their colons (结肠) were removed and they had to have bowel (肠) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband orwife dies have closure (结束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.Chronically ill patients may be happier ______.【单选题】

A.if they keep thinking of their past

B.if they believe they\'ll recover

C.if they put off moving on

D.if they manage to get on with their life

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,关键在吃透原文句意和选项意思。答案依据在文章第一段,第一段谈到,对于慢性病病人来说,放下身体会变好的希望可能会使他们更幸福,回来看选项,D项和原文句意相符,是答案。考生要理解好D项里get on with这个短语,此处指“生活会过得好”。

6、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(颤抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.One of the most common signs of Parkinson\'s is tremor, ______.【单选题】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed orblank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正确答案:E

答案解析:本题难度不大,带着题干信息词回文章定位,答案依据是文章第三段的第一句:Tremormay be the first symptom you notice,谈到颤抖会是你注意到的第一个症状,回来看选项,E项和原文句意相符,是答案。

7、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure than unhappily married people orsingles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit forsingles orunhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named ____ benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy marriage," study authorJulianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one ortwo readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波动) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctorvisits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【单选题】

A.which

B.that

C.this

D.what

正确答案:B

答案解析:本题有点难度,考查强调句的用法,It is+被强调的部分+that/who+…,此处是强调事物,所以用代词that,答案是B。

8、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - authorDaniet J. Taylorsaid in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylorsaid.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks ortwitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study authorDr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."According to Dr. Pagel, the academic performance of a student will be affected ______.【单选题】

A.if he orshe is not motivated

B.if he orshe is troubled by disordered sleep

C.if he orshe is a morning type

D.if he orshe is a lazy person

正确答案:B

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,答案依据是文章最后一段最后一句,谈到睡眠紊乱对学生学术能力的副作用很大,包括考试成绩,回来看选项,B项和原文句意相符,是答案。

9、GypsiesWhen school was out, I hurried to find my sister and get out of the schoolyard before seeing anybody in my class. But Barbara and her friends had beaten us to the playground entrance and they seemed to be waiting forus. Barbara said, "So now you\'re in the A class. " She sounded impressed. "What\'s the A class?" I asked. Everybody made superioryet faintly envious giggling sounds. "Well, why did you think the teacher moved you to the front of the room, dopey? Didn\'t you know you were in the C class before, way in the back of the room?" Of course I hadn\'t known. The Wenatchee fifth grade was bigger than my whole school which had been in North Dakota, and the idea of subdivisions within a grade had never occurred to me. The subdividing forthe first marking period had been done before I came to the school, and 1 had never, in the six weeks I\'d been there, talked to anyone long enough to find out about the A, B, and C classes.I still could not understand why that had made such a difference to Barbara and her friends. I didn\'t yet know that it was shameful and dirty to be a transient laborer and ridiculous to be from North Dakota. I thought living in a tent was more fun than living in a house.I didn\'t know that we were gypsies, really (how that thought would have excited me then!), and that we were regarded with the suspicion felt by those who plant toward those who do not plant. It didn\'t occur to me that we were all looked upon as one more of the untrustworthy natural phenomena, drifting here and there like mists orwinds. I didn\'t know that I was the only child who had camped on the Baumann\'s land ever to get out of the C class. I didn\'t know that school administrators and civic leaders held conferences to talk about the problem of transient laborers.I only knew that fortwo happy days I walked to school with Barbara and her friends, played hopscotch and jumped rope with them at class intervals, and was even invited into the house forsome ginger ale ----a strange drink I had never tasted before.Which of the following is not characteristic of Gypsies?【单选题】

A.Wandering around the world

B.Make ginger ale in their house.

C.Never plant something.

D.Had been foreigners wherever they go.

正确答案:C

答案解析:吉普赛人住帐篷,没什么房子,因而也不会在房子里做ginger ale。另外三项都是他们的生活特色。

10、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure ____ unhappily married people orsingles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit forsingles orunhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named that benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy marriage," study authorJulianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one ortwo readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波动) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctorvisits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【单选题】

A.From

B.to

C.than

D.by

正确答案:C

答案解析:本题难度不大,文章第一句使用了比较级lower,给出了明确信息提示,所以此处只能填than,答案是C。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!