职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类每日一练正文
当前位置: 首页职称英语考试备考资料正文
2022年职称英语考试《卫生类》每日一练0915
帮考网校2022-09-15 18:54
0 浏览 · 0 收藏

2022年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、Hurricanes1 Did you know that before 1950, hurricanes had no names? They were simply given numbers. The first names ware simply Alpha, Bravo, Charlie, etc. But in 1953, female names were given because of the unpredictability factorof the storms. In 1979, realizing the sexist nature of such named, the lists were expanded to include both men and women.2 Hurricanes and typhoons are the same things. If they form in the Atlantic, we call these strong storms hurricanes, from the West Indian word hurricane, meaning "big wind. " and if they are pacific storms, they are called typhoons from the Chinese taifun, meaning "great wind. " To be classified as a hurricane, the storm must have maximum winds of at least 75 mph. These storms are big, many hundreds of miles in diameter.3 Hurricanes get their power from water vaporas it gives out its stored-up energy. All water vaporgives out heat as it condenses from a gaseous state to a liquid state over fixed points on the equator. To make a hurricane, you must have extremely wet, warm air, the kind of air that can only be found in tropical regions.4 Scientists have determined that the heat given out in the process of water condensation can be as high as 95 billion kilowatts per hours. In just one day alone, the storm can produce more energy than many industrialized nations need in an entire year! The problem is that we don\'t know how to make such great energy work forus.5 Predicting the path of a hurricane is one of the most difficult tasks forforecasters, it moves at a typical speed of 15 mph. But not always. Some storms may race along at twice this speed, then suddenly stop and remain in the same location in the ocean forseveral days. It can be maddening if you live in a coastal area that may be hit.6 The biggest advance in early detection is continuous watch from weather satellites. With these, we can see the storms form and track them fully, from birth to death. While they can still kill people and destroy property, hurricanes will never surprise any nation again.The main consideration of using males and females\' names forhurricanes is ____.【单选题】

A.timely discovery of hurricane

B.convenience

C.sex equality

D.its connection with humans

E.huge power

F.uncertainty

正确答案:C

答案解析:答案的依据在第一段。20世纪70年代,西方国家兴起妇女解放运动。为避免性别歧视,采用男性和女性的名字为飓风命名。

2、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (国民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Breast cancer deaths began to be recorded in the UK in 1971.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,答案依据比较明显,带着题干信息词回文章定位,答案依据在文章第三段这一句:The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began一很明显,破折号里谈到记录是从这一年开始的,也就是乳腺癌记录最低的1971年,所以本题正确,答案是A。

3、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大学本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - authorDaniet J. Taylorsaid in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (时间疗法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylorsaid.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (专业的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks ortwitches (痉挛) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study authorDr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."In the first study, students who stay up late ______.【单选题】

A.had lower GPAs

B.had higher GPAs

C.performed equally well in their studies

D.had little difficulty concentrating during the day

正确答案:A

答案解析:本题有一定难度,需要吃透原文句意,答案依据在文章第二段后半部分,谈到早起的学生平均成绩高于晚睡的学生,换句话说,晚睡的学生成绩低,答案是A。

4、He?demolished?my?arguments?in?minutes.【单选题】

A.disproved

B.disputed

C.accepted

D.supported

正确答案:A

答案解析:题干大意:他在几分钟内就驳倒了我的观点。demolish意为“推翻,驳倒”;disprove意为“反驳”,例如:It?is?nearly?impossible?to?disprove?a?rumor.(要辟谣几乎是不可能的。)dispute意为“辩论,怀疑”,例如:We?disputed?with?each?other?on various?issues.(我们为各种问题互相争论。)support意为“支持,扶持”,例如:I?will?always?support?you?whatever?you?do.(不论你做什么,我都会支持你。)

5、The Only Way Is Up Think of a modem city and the first image that come to mind is the skyline. It is full of great buildings, pointing like fingers to heaven. It is true that some cities don\'t permit buildings to go above a certain height. But these are cities concerned with the past. The first thing any city does when it wants to tell the world that it has arrived is to build skyscrapers. When people gather together in cities, they create a demand forland since cities are places where money is made, that demand can be met. and the best way to make money out of city land is to put as many people as possible in a space that covers the smallest amount of ground that means building upwards. The technology existed to do this as early as the 19th century. But the height of buildings was limited by one important factor. They had to be small enough forpeople on the top floors to climb stairs. People could not be expected to climb a mountain at the end of their journey to work, orhome. Elisha Otis, a US inventor, was the man who brought us the lift orelevator, as he preferred to call it. However, most of the technology is very old lifts work using the same pulley system the Egyptians used to create the Pyramids. What Otis did was attach the system to a steam engine and develop the elevatorbrake, which stops the lift falling if the cords that hold it up are broken. It was this that did the most to gain public confidence in the new invention. In fact, he spent a number of years exhibiting lifts at fairgrounds, giving people the chance to try them out before selling the idea to architects and builders. A lift would not be a very good theme park attraction now. Going in a lift is such an everyday thing that it would just be boring. Yet psychologists and others who study human behaviorfind lifts fascinating. The reason is simple. Scientists have always studied animals in zoos. The nearest they can get to that with humans is in observing them in lifts. "It breaks all the usual conventions about the bubble of personal space we carry around with us and you just can\'t choose to move away," says workplace psychologist, Gary Fitzgibbon. Being trapped in this setting can create different types of tensions, he says. Some people are scared of them. Others use them as an opportunity to get close to the boss. Some stand close to the door. Others hide in the comers. Most people try and shrink into the background but some behave in a way that makes others notice them. There are a few people who just stand in a comer taking notes. Don\'t worry about them. They are probably from a university.Which of the following best describes the experience of going in a lift now? 【单选题】

A.Fascinating.

B.Uninteresting.

C.Frightening.

D.Exciting.

正确答案:B

答案解析:现在电梯已经十分普通,没有人会觉得乘电梯是件好玩的事。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间84天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!