职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类每日一练正文
2021年职称英语考试《理工类》每日一练1113
帮考网校2021-11-13 11:01

2021年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编每天为您准备了5道每日一练题目(附答案解析),一步一步陪你备考,每一次练习的成功,都会淋漓尽致的反映在分数上。一起加油前行。


1、A special educationVideodisc holds great promise of helping to meet the needs of American schoolchildren who have problems seeing, hearing, speaking, or socializing. Almost eleven percent of the students aged 3-21 in this country have an impairment that affects their ability to benefit from a regular education program. Handicapped students require special education because they are often markedly different from most children in one or more of the following ways: mentally retarded (发展迟缓的) learning-disabled, emotionally disturbed, deaf, visually handicapped, physically handicapped, or other health impairments. The education of these handicapped children is rewarding but challenging. A special education student usually needs a longer period of time to acquire information. Repetitive teaching techniques are often beneficial, and indefatigable (孜孜不倦) consistency on the part of the teacher is frequently necessary. Interactive videodisc courseware has characteristics that can be capitalized upon to meet the challenges that special education poses. A videodisc program is infinitely patient. Repetition of any videodisc lesson can continue endlessly, and designers can assure absolute consistency within a program. Most important, according to special educator William Healey of the University of Arizona, is that videodisc "adds an extra dimension of realism for children who need graphic representations."Healey explained that deaf and mentally retarded children especially have difficulty grasping figurative language and higher-order language concepts. He believes that for special education, the power of videodisc lies in the ability of the technology to visually represent language concepts normally taken for granted by non-handicapped persons. Complex figurative language forms such as idioms and metaphors come most readily to mind as being difficult for handicapped learners. According to Professor Healey, we may infer that mentally retarded children perhaps____【单选题】

A.need graphic representations in order to understand higher-order language concepts

B.are good at studying English idioms but often fail to grasp higher-order language concepts

C.are not very patient with videodisc which helps them to understand the world concepts

D.tend to be deaf as well and have difficulty learning the simple concept "before and after"

正确答案:A

答案解析:文章第3段前两句指出,希利教授解释说耳聋和智力发展迟缓的孩子很难明白比喻性的话语和较为复杂的语言概念,所以他们需要直观的图解,而影碟能够帮助他们,由此推断A正确。

2、Will We Take Vacation in Spaces?When Mike Kelly first set out to build his own private space-ferry service, he figured his bread-and-butter business would be lofting (发射) satellites into high-Earth orbit. Now he thinks he may have figured wrong. "People were always asking me when they could go," says Kelly, who runs Kelly Space & Technology out of San Bemardino, California. "I realized that real market is in space tourism."According to preliminary market surveys, there are 10,000 would-be-space-tourists willing to spend $1 million each to visit the final frontier. Space Adventure in Arlington, Virginia, has taken more than 130 deposits for a two-hour, $98, 000 space tour tentatively and somewhat dubiously (可疑地) set to actor by 2005. Gene Meyers of the space Island Group says: "Space is the next exotic(风光奇特的) vacation spot. "This may all sound great, but there are a few hurdles (困难). Putting a simple satellite into orbit with no oxygen, life support or return trip necessary already costs an astronomical (天文数字) $ 22,OOO/kg. And that doesn\'t include the oust of insuring rich and possibly litigious passenger. John Pike of the Federation of American Scientists acerbically (尖刻地) suggests that the entire group of entrepreneurs trying to corner (垄断) the space-tourism market have between them "just enough money to blow up one rocket."The U. S. space agency has plenty of money but zero interest in mailing space less expensive for the little guys. So the little guys are racing to do what the government has failed to do: design a reusable launch system that is inexpensive, safe and reliable. Kelly Space\'s prototype looks like a plane that has sprouted rocket engines. Rotary Rocket in Redwood City, California, has a booster with rotors to make a helicopter-style return to Earth; Kistler Aero-space in Kirkland, Washington, is piecing together its versions from old Soviet engines, shuttle-style thermal protection tiles and an elaborate parachute system. The first passenger countdowns are still years away, but bureaucrats at the Federal Aviation Administration in Washington are already informally discussing flight regulations. After all, you can\'t be too prepared, for a trip to that galaxy far, far away. For those who are intent on joining the 100-mile high club, Hilton and Budget are plotting to build space hotels. Before the Russian spaceship Mir came down, some people were talking about using it as a low-rent space hotel to reduce the cost. If a space hotel is finally built in space, and if you are thinking of staying in it, you may want to check the Michelin ratings before booking yourself a suite. Space Adventure in Arlington has taken 130 deposits totaling $98,000 for a two-hour space tour. 【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正确答案:B

答案解析:第2段第2句的意思是:每人交100万美元的定金,而不是总共98 000美元,从这句话中可以看出历时两个小时的太空旅行计划在2005年,该旅行是试验性的,并且在一定程度上令人质疑。因此题干的说法是错误的。

3、DietPersons who are overweight should watch their diet carefully in order to lose pounds. The best way to do this is to start a weight control program. At first it is wise to talk with your doctor. He can advise you of the number of calories you should have in your meals each day. He can tell you about exercising while on your diet. A good rule is to lose slowly. A loss ofa pound or two is plenty. Plan meals around foods you know. This means that it is wise to include foods that you are used to and that are part of your regular eating habits. When you have lost the weight you wish, simple items can be added to your diet so that you can maintain the weight you want. While you are dieting, try to build a pattern of eating that you can follow later to maintain your desired weight. When dieting, choose low-calorie foods. Avoid such items as fats, fried food, sweets, cakes, cream and soft drinks. Try to take coffee and tea without sugar or cream. Snacks can be part of your diet. For example, a piece of fruit or a simple dessert saved from mealtime can be eaten between meals. Keep busy! This way you will not be tempted to go off the diet. Make full use of opportunities to exercise. Try walking instead of riding whenever possible. Happy dieting !While dieting you should ______【单选题】

A.choose fried foods

B.choose low-calorie food

C.choose snack as hamburger in Mc Donalds

D.talk to your doctor

正确答案:B

答案解析:从原文第3段中的“When dieting,choose low-calorie foods”可以找到答案。

4、AirbusDespite bulging order books, the mood at Airbus and Boeing is far from celebratory. Both aviation giants are moaning loudly that their production systems and supply chains are flawed, albeit for ostensibly different reasons. This week Louis Gallois, the boss of EADS, the Franco-German aerospace consortium that owns Airbus, added substance to warnings a week earlier by the planemaker’s chief executive, Tom Enders, that the dollar\'s decline was "life-threatening" for the firm. Mr. Gallois said it was no longer just a possibility that Airbus would have to move a large part of its production to "the dollar zone" or low-cost countries, but a certainty.Airbus is already in the middle of Power 8, a big restructuring plan that involves the loss of 10,000 jobs and the sale of several plants, which is meant to offset the losses caused by the delays in delivering the A380 superjumbo. But Power 8 assumed that a euro was worth $ 1.35, not today\'s $ 1.47. Mr. Gallois estimates that each 10-cent rise in the euro costs Airbus 1 billion. At present, Airbus makes 76% of its purchases within Europe, but generates over 60% of its sales elsewhere. It must now shift some production abroad.Airbus is now likely to forge ahead much further. Mr. Gallois suggests that when the A350 enters service in 2013, 70% of it will have been "purchased" in dollars, against 50% for the A380 and an average 24% of Airbus production today. Because Airbus insists that some of its European suppliers price in dollars that means about 50% of the A350\'s production will be outsourced. New aircraft, such as the A320\'s successor, may be made almost entirely outside the euro-zone.Airbus maintains that exchange rates are not the only reason for outsourcing: it is keen to tap into composite-manufacturing expertise wherever it exists. It also insists that it will not repeat the mistakes Boeing has made with its new 787 Dreamliner, about 80% of which has been outsourced. A few weeks ago Mike Bair, the executive responsible for the 787 programme, who was recently moved sideways after mounting production delays, launched a withering attack on some of the companies recruited to build the plane. He said that in future Boeing would not entrust design work to partners who "proved incapable of doing it", and would make suppliers build factories close to Boeing\'s main assembly operation, rather than flying semi-finished sections of the aircraft round the world on huge Dreamlifter transporters.It is too early to conclude that the two rivals are heading in opposite directions- Boeing renouncing the global supply chain just as Airbus adopts it. Each company has its own axe to grind. Airbus needs greater flexibility, and the weak dollar provides helpful cover as it takes on its grumbling unions. Boeing, for its part, wants to shift the blame for delays to the 787 on to its partners. The logic of global outsourcing in the aerospace industry remains powerful. Whatever they may be saying now. Airbus and Boeing are more likely to converge than to diverge.Why Airbus and Boeing are more likely to converge than to diverge?【单选题】

A.Boeing quits the global supply chain while Airbus adopts it.

B.Both of them need to adopt greater flexibility in the working process.

C.Both of them need to make their foreign purchases and outsourcing more skillful and powerful.

D.Both of them have to take measures to deal with problems caused by weak dollar.

正确答案:C

答案解析:细节考查题。题干考查的是为什么说两个公司是向同一个方向会合而不是兵分两路。两个公司的说法虽然不同,但它们终究还是需要进行海外采购,而海外采购需要有所改进,分别都要改进灵活性并且使海外采购变得更加强大。因此向同一个方向会合而不是兵分两路是就海外采购这方面而言的,故正确答案为C。

5、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼儿园). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult for the two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "And we can\'t order food in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the Deaf in New York.Orlando and German have been ______.【单选题】

A.to Mexico together

B.deaf since they were born

C.to different high schools

D.friends since they were very young

正确答案:D

答案解析:本题难度不大,本题针对文章开头第一句出题,找到答案依据很容易。根据题干提示词汇迅速到文章定位。找到文章开头第一句,这一句谈到,Orlando和German从上幼儿园时就是好朋友,回来看选项,很明显,D项是近义解释,是答案。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!