职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试理工类模拟试题正文
2021年职称英语考试《理工类》模拟试题0701
帮考网校2021-07-01 14:10

2021年职称英语考试《理工类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Singing Alarms Could Save the BlindIf you cannot see, you may not be able to find your way out of a burning building and that could be fatal. A company in Leeds could change all that with directional sound alarms capable of guiding you to the exit. Sound Alert, a company run by the University of Leeds, is installing the alarms in a residential home for blind people in Sommerset and a resource centre for the blind in Columbia. The alarms produce a wide range of frequencies that enable the brain to determine where the sound is coming from. Deborah Withington of Sound Alert says that the alarms use most of the frequencies that can be ______ by humans. "It\'s a burst of white noise that people say sounds like static on the radio," she says. "Its life-saving potential is great."She conducted an experiment in which people were filmed by thermal-imaging cameras trying to find their way out of a large smoke-filled room. It took them nearly four minutes to find the door without a sound alarm, but only 15 seconds with one. Withington studies how the brain processes sounds at the university. She says that the source of a wide band of frequencies can be pinpointed more easily than the source of a narrow band. Alarms basedon the same concept have already been installed on emergency vehicles. The alarms will also include rising or falling frequencies to indicate whether people should go up or down stairs. They were developed with the aid of a large grant from British Nuclear Fuels. 【单选题】

A.watched

B.produced

C.learnt

D.heard

正确答案:D

答案解析:文章一直在讨论警报器、声音,因此很容易推断应该是被人听到。

2、While serving in the Senate in the early 1970s Barbara Jordan supported legislation to ban discrimination and to deal with environment problems. 【单选题】

A.list

B.forbid

C.handle

D.investigate

正确答案:B

答案解析:forbid和ban都表示“禁止、不准、不许”;handle:拿、处理、应付、控制;investigate:调查。

3、In a bullfight, it is movement, not the color, of subjects that arouses the bull. 【单选题】

A.confuses

B.excites

C.scares

D.diverts

正确答案:B

答案解析:arouse:引起、鼓励,和excite(刺激、使兴奋、使激动)意思相近;confuse:使……疑惑、使……困惑不解、使……糊涂;scare:惊吓、使……害怕、威吓;divert:转移、转向。

4、Don\'t Rely on Plankton to Save the PlanetEncouraging plankton growth in the ocean has been touted by some as a promising way to remove carbon dioxide from the atmosphere. ______Adding iron to patched of ocean can make plankton bloom temporarily. The microscopic organisms suck up dissolved carbon dioxide from the water, which in turn is replaced by carbon dioxide from the air. As plankton die and settle on the ocean floor, their carbon is supposedly locked up in the seabed.Jorge Sarmiento from Princeton and his colleagues developed a complex computer model to analyze how factors such as ocean chemistry and water circulation would affect the process if 160,000 square kilometers of ocean were seeded with iron for a month. They found that 100 years later only between 2 and 13 percent of the extra carbon that was originally taken up plankton had actually been removed from the atmosphere.In their scenario, which covers an area 10 times as big as the largest experiment of this kind ever proposed, fertilizing the ocean removes 1 million tons of carbon from the atmosphere just 0.2 percent of the carbon dioxide humankind spews out each month. Rough estimates in the past have predicted similarly disappointing results."These are newer and better models," says Sallie Chisholm, an environmental engineer from the Massachusetts Institute of Technology."Butthe take-home message is the same. Ocean fertilization is not the answer to global warming."【单选题】

A.Its opponents argue, however, that it will stop global warming.

B.Its opponents fear that will damage the marine ecosystem, and now a computer model shows that the trick would also be remarkably inefficient.

C.As plankton die and settle on the ocean floor, their carbon is supposedly locked up in the seabed.

D.They found that 100 years later only between 2 and 11 percent of the extra carbon that was originally taken up plankton had actually been removed from the atmosphere.

E."These are newer and better models,"

F.Ocean fertilization is not the answer to global warming.

正确答案:B

答案解析:前句的句意(可以直接借助句子中的核心结构判断句子大意):“一些人鼓励浮游生物在海洋里生长,认为这有希望从大气中去除二氧化碳”,B中的opponents fear和空白前句中的some. . . encourage形成语意对比。

5、Two thirds of the sufferers of the disease were killed. 【单选题】

A.patients

B.spreaders

C.fans

D.pioneers

正确答案:A

答案解析:sufferer:受痛苦的人、遭磨难的人;patient:病人;spreader:传播的人;fan:追随者;pioneer:先驱。在本句中sufferer是这种疾病的受害者,也就是病人。

6、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous for being cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(缩小) during the summer. But for many years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drop in end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. And it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was set just 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.There may be several reasons for the ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋学家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season\'s endThe new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.It can be learned from the last sentence that ______.【单选题】

A.the ice melt in the Arctic may never stop

B.scientists are trying hard to stop the ice melt in the Arctic

C.scientists are delighted to find out what is going on in the Arctic

D.the warming trend in the Arctic can be reversed in the near future

正确答案:A

答案解析:本题难度不大,最后一句话的句意不难理解。文章最后一句谈到,科学家们担心北极处于变暖趋势,而且不能挽回,答案是B。

7、The policeman wrote down all the details of the accident.【单选题】

A.secrets

B.particulars

C.benefits

D.words

正确答案:B

答案解析:题干大意:警察写下了事故的所有的细节。画线词details:细节。选项中,particulars:细节。secrets:秘密。如:One I can tell my secrets to. 一个我能告诉秘密的人。benefits:收益。如:But he sees other benefits, too. 但他也看到了其他好处。words:话语。如:In other words, current prices reflect this level of supply. 换言之,当前的价格反映了这种供应水平。

8、Their parents once lived under very severe conditions.【单选题】

A.sound

B.hard

C.strict

D.tight

正确答案:B

答案解析:题干大意:他们的父母曾经生活在非常艰苦的条件下。画线词severe:艰难的。选项中,hard:艰难。sound;听起来。如:We can sound out the opinions of your prospective audience. 我们可以试探一下你们未来听众的意见。strict:严格的。如:But as a student, you have to be strict with yourself. 但是作为一名学生,你必须要严格要求自己。tight:绷紧的。如:Tight credit could suppress any rebound in spending, furthermore. 此外,信贷紧缩可能抑制开支复苏苗头。

9、Radiocarbon DatingNowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), or carbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (质子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, or C - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰减). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.In Libby\'s radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detector and counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.Carbon - 14 is produced in the Earth\'s atmosphere when nitrogen(氮) - 14, or N - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射线). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful for dating items back to at least 50,000 years.All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (组织). Once an organism (有机体) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.Radar is used to determine the characteristics of radiocarbon.【单选题】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正确答案:C

答案解析:本题有较大难度,答案依据不明显,需要通读全文作出判断。通读全文后可以发现文章并未提及使用雷达来进行放射性碳测定,所以本题是未提及的,答案是C。

10、The high - speed trains can have a major impact on our lives.【单选题】

A.effort

B.problem

C.influence

D.concern

正确答案:C

答案解析:高铁会对我们的生活产生很大影响。本题难度不大,是送分题,干扰项可以说无干扰性,确定impact的引申意义有“影响”的意思,不难找到答案influence,

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间346天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!