职称英语考试
报考指南考试报名准考证打印成绩查询考试题库

重置密码成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

注册成功

请谨慎保管和记忆你的密码,以免泄露和丢失

当前位置: 首页职称英语考试卫生类模拟试题正文
2020年职称英语考试《卫生类》模拟试题1208
帮考网校2020-12-08 13:23

2020年职称英语考试《卫生类》考试共65题,分为单选题和多选题和判断题和计算题和简答题和不定项。小编为您整理精选模拟习题10道,附答案解析,供您考前自测提升!


1、Smallpox virusIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction of the smallpox virus. The idea was to cap the glorious achievement of 1980, when smallpox was eradicated in the wild, by destroying the killer virus in the last two labs that are supposed to have it—one in the US and one in Russia. If smallpox had truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials. And the last “official” stocks of live virus bred mistrust of the US and Russia, for no obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way for tests on new treatments and vaccines. So one again there\'s a good reason to keep the virus—just in case the disease puts in a reappearance.How do we deal with the mistrust of the US and Russia? Simple. Keep the virus ____ international auspices in a well-guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it rejects a multilateral approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is wrong. If the virus is useful, then let\'s make it the servant of all humanity—not just a part of it.【单选题】

A.under

B.in

C.on

D.or

正确答案:A

答案解析:此题考查固定搭配。under?the?auspices:赞同,支持。故A为正确答案。

2、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder for arrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.The body of the Iceman was found in the mountains mainly because ______.【单选题】

A.two Germans were climbing the mountains

B.the melted ice made him visible

C.he was lying on the ice

D.he was just on a mountain pass

正确答案:B

答案解析:本题是细节题,难度不大,针对文章第一段出题,比较容易找到答案依据。文中第一段最后谈到,由于1991年特别暖和,山上的冰比原来化的要多,所以尸体就露出来了,回来看选项,找信息提示,答案是B。

3、Fluoride deters tooth decay by reducing the growth of bacteria that destroy tooth enamel.【单选题】

A.facilitates

B.overwhelms

C.inhibits

D.loosens

正确答案:C

答案解析:deter:阻止、威慑,与inhibit(抑制、阻止)意思相近;facilitate:使便利、促进;overwhelm:使不知所措、压倒;loosen:解开、放松。

4、Computer crimesMore and more, the operations of our business, governments, and financial institutions are controlled by information that exists only inside computer memories. Anyone clever enough to modify this information for his own purposes can reap substantial rewards. Even worse, a number of people who have done this and been caught at it have managed to get away without punishment.It\'s easy for computer crimes to go undetected if no one checks up on what the computer is doing, but even if the crime is detected, the criminal may walk away not only unpunished but with a glowing recommendation from his former employers. Of course, we have no statistics on crimes that go undetected but it\'s disturbing to note how many of the crimes we do know about were detected by accident, not by systematic inspections or other security procedures. The computer criminals who have been caught may have been the victims of uncommonly bad luck.For example, a certain keypunch operator complained of having to stay overtime to punch extra cards. Investigation revealed that the extra cards she was being asked to punch were for dishonest transactions. In another case, dissatisfied employees of the thief tipped off the company that was being robbed unlike other lawbreakers, who must leave the country, commit suicide, or go to jail, computer criminals sometimes escape punishment, demanding not only that they not be charged but that they be given good recommendations and perhaps other benefits. All too often, their demands have been met.Why? Because company executives are afraid of the bad publicity that would result if the public found out their computer had been misused. They hesitate at the thought of a criminal boasting in open court of how he juggled the most confidential records right under the noses of the company\'s executives, accountants, and security staff. And so another computer criminal departs with just the recommendations he needs to continue his crimes elsewhere.It can be concluded from the passage that ____.【单选题】

A.it is still impossible to detect computer crimes today

B.computer crimes are the one of most serious problem in the operation of financial institutions

C.computer criminals can escape punishment because they can\'t be detected

D.people commit computer crimes at the request of their company

正确答案:B

答案解析:首先根据第二段可知,A是错误的,因为计算机犯罪不是不能发现的。C:用计算机犯罪的罪犯可以逃脱惩罚,因为他们不会被发现,D:利用计算机犯罪的人是应他们公司的要求这样做的,都是错误的,文中没有提到。只有B: 计算机犯罪是金融机构里最严重的问题,是在文中第一段中暗示了的。因此选B。

5、Cancer1. Cancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor(肿瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (恶性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外线的) radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致症物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化疗), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 4 ______【单选题】

A.How is cancer treated?

B.Does cancer always cause pain?

C.Can cancer be prevented?

D.What is cancer?

E.How common is cancer?

F.What causes cancer?

正确答案:B

答案解析:本题有一定难度,但主要的段落主旨句是文章第四段的第一句,谈到癌症并不总是意味着疼痛,病人的疼痛程度取决于多种因素,如癌症类型,患病程度,病人对疼痛的忍受力。回来看选项,B项Does cancer always cause pain?简单概括了本段意思,是答案。

6、This auditorium can seat 2,000 people. 【单选题】

A.sit

B.hold

C.hide

D.stock

正确答案:B

答案解析:sit:坐下、就座,一般指坐下这一动作;hold意思是“拿着、举行、容纳、装得下”,适合替换seat:有……座位,容纳……人;hide:隐藏、掩饰;stock:储存、储备。

7、Online Cancer Chat with a Safety NetCancer Research UK has launched an online chat forum for cancer patients to swap (变换) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" or scientifically unsound information.Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.And Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support for the new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. And with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments for different types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.For those who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity\'s team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients\' concerns on the phone.Cancer Chat is different from other forums chiefly in that ______.【单选题】

A.it has the support of a famous actress

B.it provides a huge amount of data

C.it is a source of reliable information

D.it attracts a great number of visitors

正确答案:C

答案解析:本题有一定难度,需要认真吃透原文句意,答案依据是文章第二段,…it has an information safety net,谈到癌症闲谈论坛有不一样的地方,就是它的信息来源安全可靠,回来看选项,C项和原文句意相符,是答案。

8、Don\'t be afraid. I am not going to hurt you.【单选题】

A.fear

B.astonished

C.hocked

D.frightened

正确答案:D

答案解析:afraid和frightened同义:害怕的、恐惧的;fear:害怕、畏惧,可以做动词和名词,但本题需要一个形容词;astonished:惊讶的;shocked:震惊的、震撼的。

9、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, In Belgium, when you buy something in a plastic or glass container, you make a deposit. When returned bottles are put in a vending machine 自动售货机, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 装货箱 for transporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. ____ In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid for reusable plastic and glass beverage bottles.【单选题】

A.If a product is over packaged, don\'t buy it.

B.In Belgium, when you buy something in a plastic or glass container, you make a deposit.

C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.

D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.

E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (装货箱) for transporting its fresh produce.

F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度。要认真阅读文章,理解好句意,判断出叙述逻辑,可使用排除法和代入法。本题的上句谈到了一个另外的例子,即在瑞典用不可循环利用的电池会被征税,那么可以推断既然征税,销售额肯定会受到影响,回来看选项,可以发现D项合适,把D项代入文中,符合上下文逻辑,是答案。

10、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (树皮) and a holder for arrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.All the following are assumptions once made about the Iceman EXCEPT ______.【单选题】

A.he was a soldier in World War I

B.he was a Swiss woman\'s long - lost father

C.he was born about a thousand years ago

D.he came from Italy

正确答案:D

答案解析:本题有一定难度,首先要读懂题干,好多考生因为没有读懂而做错。第三段谈到了对冰人的各种猜测:有人认为他是一战的士兵;一位瑞士女人坚信冰人是她二十年前死在山里的父亲,科学家们认为他大概有一千年的历史了,惟独没有提到冰人是意大利人的猜测,所以答案是D。

声明:本文内容由互联网用户自发贡献自行上传,本网站不拥有所有权,未作人工编辑处理,也不承担相关法律责任。如果您发现有涉嫌版权的内容,欢迎发送邮件至:service@bkw.cn 进行举报,并提供相关证据,工作人员会在5个工作日内联系你,一经查实,本站将立刻删除涉嫌侵权内容。
职称英语考试百宝箱离考试时间347天
学习资料免费领取
免费领取全套备考资料
测一测是否符合报考条件
免费测试,不要错过机会
提交
互动交流

微信扫码关注公众号

获取更多考试热门资料

温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问免费为您解答,请保持电话畅通!

我知道了~!
温馨提示

信息提交成功,稍后帮考专业顾问给您发送资料,请保持电话畅通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任联系您发送资料,请保持电话畅通!